סטייק אנטריקוט בנינג'ה גריל שיעשה לכם טעים!

סטייק אנטריקוט בנינג'ה גריל – המדריך המושלם!

לא כל יום אנחנו נתקלים במנה כל כך מיוחדת כמו סטייק אנטריקוט, והפעם אנחנו לא סתם מדברים על סטייק – אנחנו עומדים להכין אותו בנינג'ה גריל! אם חשבתם שהגעתם לשיא הטעמים, התכוננו להפתעה מדהימה! מדובר במתכון מעלף שמעניק לטעמים את הכבוד המגיע להם, והשילוב של טכניקת הצליה עם הנינג'ה גריל הופך את כל העסק לממכר לאללה!

סטייק אנטריקוט הוא הוא נתח בקר שמופק מהשפם של הבקר, התוצאה היא נתח בשר מושלם עם שומן שמוסיף עסיסיות וטעמים שאין להם תחליף. מדובר במאכל המושלם לגיבוש משפחתי, נפלא לאירוח, או סתם לכל מי שרוצה לפנק את עצמו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי שנוכל להגיע לטעמים שכל כך מדהימים, נדרושים לנו כמה מרכיבים פשוטים אבל איכותיים:

  • 4 יחידות סטייק אנטריקוט בגובה 2.5 ס"מ
  • שום קצוץ – 3 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס – לפי הטעם
  • פלפל שחור – לפי הטעם
  • רוזמרין קצוץ – 1 כפית (אופציונלי)
  • חמאה – 30 גרם (אופציונלי)

אם אתם מתכוונים לנסות גרסה טבעונית או דלת פחמימות, ניתן להשתמש בשעועית חומה או טופו בן-הזורם, ובעזרת התיבול תוכלו לשחזר את האווירה המרגשת הזו.

שלבי ההכנה

אז ככה, להתחיל בסטייק אנטריקוט זה כמו להכין יצירת אמנות! הכל מצריך דיוק, אבל התוצאה היא אגדית!

  • נחליף את הבגדים שלנו בבגדי שף! נכין את חומרי הגלם – ננקה ונחתוך את השום.
  • נשפוך את מיץ הלימון בקערה ונוסיף לשם את השום, שמן הזית, מלח, פלפל ורוזמרין.
  • נשפוך את התערובת על הסטייקים, ונשאיר את הבשר לספוג את הטעמים במשך 15 דקות.
  • בינתיים נלחץ על כפתור ההפעלה של הנינג'ה גריל ונחמם אותו מראש בטמפרטורה גבוהה.
  • נניח את הסטייקים על הרשת המיועדת, ונצל אותם כ-10 דקות מכל צד – זה תלוי בכמה רפוי אתם אוהבים את הבשר.
  • למי שאוהב גימיק: בזמן הצלייה, נניח על כל נתח חמאה לקראת סוף הצלייה, כך שתשאירו טעם עשיר ומרשים.
  • לאחר תום הצלייה, ניתן לבשר לנוח למשך 5 דקות, כדי שיתמלא בטעמים.
  • לחתוך לפרוסות ולהגיש עם תוספות שונות – תפוחי אדמה לצלייה, רוטב פסטו או אפילו סלט טרי.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלטים מרוקאים של סמדי בומבה שפשוט חובה לנסות

האף מתחיל לנשום את הריחות המעלפים כבר בשלב הצלייה. כשהסטייק יתחיל להיכנס לפה, תרגישו את השראוּת של טעם הים תיכוני מוחלט! לדעתי – הכי טעים שיש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לקחת את המתכון הזה למקומות נוספים! הצעה נהדרת היא להוסיף פטריות מוקפצות או ירקות קלויים כדי לשדרג את ההגשה ולמצק השקפה.

אם אתם מחפשים כלים נלווים, פוקצ'ה טרייה או סלט קפרזה יספקו טוויסט מעולה למנה. אני תמיד ממליץ להוסיף רוטב חריף למי שאוהב את התבלינים שלו!

שאלות ותשובות

מה טמפרטורת הצלייה המומלצת לסטייק אנטריקוט?
תשובה: מצוין לצלות את הסטייקים בטמפרטורה גבוהה מעל 200 מעלות צלזיוס.

כיצד לדעת מתי הסטייק מוכן?
תשובה: μπορείτε להשתמש במד החום, או פשוט למראה – החום הפנימי צריך להיות כ-57 מעלות צלזיוס לדרגת רוויה-מדיום.

האם ניתן להשתמש בנינג'ה גריל לצלייה?
תשובה: בהחלט! הנינג'ה גריל מקנה טעמים עשירים באמצעות טכניקת הצלייה שמשמרת עסיסיות ואיכות.

איזה סוג רוטב מומלץ להגיש עם הסטייק?
תשובה: רוטב פסטו או רוטב חריף – שילוב טעמים שהורס!

האם אני יכול להוסיף תבלינים אחרים?
תשובה: כמובן! אפשר לנסות כמון, קימל או תבלינים ייחודיים כמו פרמזן.

כמה זמן נדרש לתת לסטייק לנוח?
תשובה: כ-5 דקות, כך הסטייק יספוג את הטעמים בצורה מושלמת.

מה עושים אם אין לי נינג'ה גריל?
תשובה: ניתן להצלות על גריל גז או בעזרת מחבת ברזל יצוק.

אילו טיפים תתנו לשטיפת בשר לפני הבישול?
תשובה: אין צורך לשטוף! הישארו בשלבי ההכנה משום שהמים רק מוסיפים לחות מיותרת.

האם ניתן להקפיא את הסטייקים לאחר הבישול?
תשובה: אפשר, אך כדאי לנסות להמנע מכך כדי להבטיח את הטריות והעסיסיות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ריבת ענבים ללא סוכר שתכבוש את ליבכם

איזו מנה צדדית תתאים לצלחת?
תשובה: סלט ירוק טרי, או תפו”א קלויים מספקים איזון מושלם!

אז אחרי כל זה, מה שצריך לעשות זה לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם. אני מבטיח להם שזו חוויה שאסור לפספס!

Scroll to Top