סטייק אנטריקוט מושלם: המתכון שישנה הכל!

מתכון לסטייק אנטריקוט מדהים וממכר

אין כמו הרגע הזה, כשאתם יושבים סביב השולחן עם משפחה או חברים, והסטייק אנטריקוט המושלם מונח בדיוק לפניכם. השחום היפה שלו, הריחות המטורפים שעולים מהגריל, והתחושה שאתה מתכונן ללקק את האצבעות לאחר כל ביס – כל אלו תורמים לחוויה קולינרית שאין כמותה. אז רגע לפני שאתם הולכים על הסלט, בואו נביא את המתכון שיגרום לאנשים לשאול אתכם איך עשיתם את זה! הילדים אמרו פעם שמבוגרים יודעים לבשל, אז בואו נוכיח להם את זה.

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10-15 דקות (תלוי ברמת עשייה)
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את הסטייק אנטריקוט המושלם, תצטרכו להצטייד ברכיבים הבאים:

  • 4 נתחי סטייק אנטריקוט, במשקל של כ-300 גרם כל אחד
  • מלח גס, לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה (או חריפה אם אתם אוהבים את זה משגע)
  • שיני שום קצוצות – 2 שיניים
  • שמן זית איכותי, כמה כפות
  • עלים טריים של רוזמרין או תימין (משתלב מושלם עם בשר)
  • פיסות חמאה – 50 גרם

וכמובן, לא לשכוח את היין האדום כדי להרטיב את הגרון ולתבל את החוויה!

אפשר גם להתנסות עם רכיבים חלופיים. אם אתם טבעוניים, ישנה אפשרות לרכוש נתחי תחליף בשר מבוססי קטניות או סויה. לערבבים, ניתן להשתמש בשום קונפי במקום השום הטרי, טוויסט שיפתיע את אירוח שלכם!

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשהרכיבים מוכנים, מתחילים בהרפתקה הקולינרית שלנו! איך מכינים את הקסם בסך הכל במספר צעדים פשוטים:

  1. מומלץ להתחיל בהשארת הסטייקים בטמפרטורת חדר למשך 30 דקות לפני הבישול.
  2. שמים את הסטייקים על צלחת שטוחה ומפזרים עליהם מלח גס ופפריקה לפי הטעם.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ, משמנים את הסטייקים בשמן זית מכל הכיוונים.
  4. מוסיפים את עלי הרוזמרין או התימין במידה ואתם אוהבים את הטעמים המעלפים שלהם.
  5. מחממים מחבת ברזל או גריל על חום גבוה עד שהמחבת חמה מספיק.
  6. מניחים את הסטייקים במחבת או על הגריל, וחוברים אותם למשך 4-5 דקות מכל צד, תלוי ברמה שאתם אוהבים (מתווכחים בין אנשים או שלא? אז אפשר להכין כל אחד לפי רצונו).
  7. לסיום, בשלב הזה מוסיפים פיסות חמאה מעל הסטייקים בשלב האחרון של בישול ומניחים לה להימס.
  8. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ומניחים להם לנוח על צלחת לכ-5 דקות (כן, זה חשוב שיתפוגגו כל הטעמים!).
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מדהים איך להכין מנה ראשונה קלה בקלות!

עסיסי, נימוח וממכר, הסטייקים המוכנים שלכם מחכים להגיש אותם לצד תוספות כיד המלך – תפוחי אדמה אפויים, סלט ירוק, או פירה קרימי, תלוי מה בא לכם.

תוספות ושדרוגים

ישנן אינספור אפשרויות להעשיר את המנה המהפנטת הזו. ניתן להגיש את הסטייק עם:

  • רוטב פטריות שמנת – טוויסט נוסף שמוסיף קרמיות לכל ביס.
  • קטניות קלות – חומוס או עדשים עם לימון ושום.
  • מיני ירקות על גריל רטובים – כמו קישוא וזוקיני.
  • סלט כוס בריאותי – חסה, מלפפון, אבוקדו ועגבניות עסיסיות.

כל אחד מהשדרוגים הללו יגרום למנה להיראות כמו מסעדה 5 כוכבים, ולא תשקלו לספר לכולם שהיא בעצם ביתית.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום היין האדום?
אם אתם לא חובבי יין, אפשר להוסיף לתערובת כוס מים או מיץ רימונים, כדי дать טעמים מתוקים ומפנקים ולאזן את הטעם המלוח.

איך לדעת אם הסטייק מבושל כמו שצריך?
יש לנו טריק – רחרחו אם זה טעים כמו שזה נראה! אם אתם רוצים מדידה מדויקת, השתמשו במד חום. 55 מעלות זה מדיום רר, 65 מעלות למדיום ו-75 מעלות ל-Well Done.

האם אפשר להכין את הסטייק במיקרוגל?
לא, אל תעשו את זה! זה ישפוך הרבה אכזבה. מיקרוגל הורס את הבשר. עדיף להשקיע בשיטה אחרת והאחרונה.

מה ניתן לעשות עם השאריות?
למה לא להכין סנדוויצ'ים מפנקים או פסטה עם רוטב בשר? זה מושלם! תזכירו לי בבקשה להזמין חבילה של פסטה.

איך מתמודדים עם סטייקים שהיו קשים?
אם התקלקלו, יש אפשרות למרינדה עם יוגורט – היא מרככת את הבשר ויש את האפשרות להנדסה גנטית כדי לגרום לו לחזור לחיים.

האם חייבים להשאיר את הסטייקים לנוח לפני ההגשה?
בהחלט! זה חיוני. זה הזמן שהבשר עושה את כל המאמצים לעצור את הטעמים ולמנוע מהם לברוח.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סטייק בנינג'ה גריל כמה זמן? כל הסודות כאן!

מה עושים אם אין לי מחבת ברזל?
תוכלו להשתמש בכל מחבת עמידה בחום גבוה. רק עשו שזה יהיה מחבת כבדה.

נהיה לי טעים, האם אפשר להוסיף סלט ירקות? מה מתאים?
סלטים מרעננים – ירוק או עם קישואים וקרוטונים בהחלט יתאימו, למנוע תחושת כבדות.

איך זה להיות שף הבית?
מלא בהרפתקאות! וכל רגע של הצלחה שווה את זה. זה החיוך התגובה כשכולם אוכלים ונהנים.

לחברים ולמשפחה שלכם מגיעה המנה המושלמת הזו, ולכם מגיע לחיות ולהתענג עליה. שתפו את המתכון עם החברים, ותנו להם לדעת שאתם שפים מצטיינים!

Scroll to Top