סלט ביצים ללא מיונז שיעשה לכם את היום

סלט ביצים ללא מיונז – בריא, טעים ומשגע

אחת המנות המושלמות לארוחת בוקר או כמנה צדדית שהיא גם מזינה וגם משביעה היא סלט ביצים. נשמע לא חדשני? חשבו שוב! סלט ביצים ללא מיונז הוא אופציה מדהימה שגם טעימה וגם בריאה. במתכון הזה אנחנו לוקחים את הבסיס הקלאסי של סלט הביצים, מוסיפים לו טוויסטים חדשים ומשמחים, והופכים אותו למשהו אגדי שלא רק טעים אלא גם מספק את כל הערכים התזונתיים שאנחנו צריכים.

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בראש ובראשונה, חשוב לציין כי הסלט הזה הוא דל פחמימות, בריא ומלא בטעמים! הנה מה שנצטרך:

  • 6 ביצים קשות, מבושלות ומקולפות (במקרה שלנו, אלו הביצים שהולכות לעשות את העבודה)
  • 1/4 כוס גבינת קוטג', או גבינת פטה לא מעטה (כדי להוסיף נימוח ועושר)
  • 1/2 כוס פירות ירוקים קצוצים – כמו מלפפון או אבוקדו (נתחיל כאן להוסיף קצת חיים לסלט)
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (כדי שיבוא טעם מרענן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם (זה חובה, אחרת איך נתפוס את כל הטעמים?)
  • 1 כף שמן זית (להעניק סיומת של מתיקות)
  • מיץ מלימון אחד (זה שיביא את החמצמצות המושלמת)

אם אתם רוצים לגוון או להפוך את הסלט הזה לטבעוני, אפשר להחליף את הביצים במוצרי סויה כגון טופו או אפילו ביצי צ'יה. רק זכרו שאתם לא תפסידו את הטעם והמרקם!

שלבי ההכנה

עכשיו מגיע החלק הכיפי – בואו נתחיל להכין את הסלט המדהים הזה!

  1. מבשלים את הביצים בסיר עם מים במשך כ-10 דקות. (שירותי התזונה המתקדמים שלנו ממליצים שיהיו רכות וטעימות)
  2. מקררים את הביצים תחת מים קרים ומקולפים.
  3. שמים את הביצים בקערה ומועכים בעזרת מזלג עד שהן במרקם של פירה.
  4. מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
  5. קוצצים את המלפפון והבצל הירוק ומוסיפים לתערובת.
  6. מוסיפים את השמן זית, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים שוב.
  7. מניחים את הסלט במקרר למשך כ-10 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו וישתלבו יחד.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בורקס תפוחי אדמה מבצק עלים בקלות ובמהירות

אחד היתרונות של המתכון הזה הוא שעל אף השיטה הפשוטה והמרכיבים הבסיסיים, התוצאה היא לגמרי מעלפת!

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

כמו בכל מתכון, מדובר ביצירתיות! ניתן להוסיף לרשימת הרכיבים:

  • עגבניות קטנות או שזיפים מקולפים לקצת עסיסיות נוספות
  • חופן קטן של עלי חסה קצוצים או רוקט למעל (זה ייתן נופך מרענן וססגוני)
  • שקדים קלויים קצוצים להוספת קראנץ' (ותוספת של חומרים בריאים)
  • קורט של צ'ילי חריף לדעת המאמצים יותר הרפתקנים (למה לא, בעצם?)

כעת אחרי שהכנתם את הסלט המושלם הזה, אתם יכולים לאכול אותו עם לחם קל, או לשמור אותו במקרר לארוחת ביניים.

שאלות ותשובות

האם צריך לבשל את הביצים במדויק 10 דקות?
לא בהכרח! ניתן לבשל את הביצים במשך 8-12 דקות תלוי ברמת הבישול שאתם מעדיפים.

מה עושים אם אין גבינת קוטג' בבית?
אפשר להשתמש בגבינת פילדלפיה או כל גבינה רכה אחרת שאתם אוהבים.

איך שומרים על הסלט טרי?
הכי טוב לאכול את הסלט באותו יום, אבל אם אתם שומרים במקרר, עטפו אותו היטב כדי למנוע ריחות מהמאכלים האחרים.

אפשר להכין את הסלט הזה יומיים מראש?
כמובן, אבל יודעים מה? הטועמה והטריות תמיד כדאיות, אז עדיף להכינו ממש לפני האכילה.

אני לא אוהב טעמים חמצמצים, האם אפשר לשים פחות לימון?
בהחלט! תAdjust את הכמות לפי העדפתכם האישית.

מה הכי טעים לאכול עם הסלט הזה?
לחם קל או פיתה רכה בהחלט יכולים לשדרג את החוויה!

האם ניתן להקפיא סלט ביצים?
לא מומלץ. הקפאה עלולה לשנות את מרקם הביצים והן עלולות לאבד את צורתן.

האם זה מתאים כליווי לבילוי משפחתי?
בהחלט! הסלט הזה הואלהיט במפגשים משפחתיים, כולם יאהבו אותו.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין צלי כתף מספר 5 בתנור בקלות

מה אפשר לעשות עם שאריות הסלט?
אפשר להשתמש בו כמילוי לכריכים או בכלל לתוספת לכל סלט אחר.

האם זה מתאים לתפריט דל פחמימות?
בהחלט! המנה הזו בריאה ומלאה בחלבונים, מושלמת למי שבריאותו בראש סדר העדיפויות.

אז אם אתם רוצים ליצור מנות מדהימות שיעשו לכם חשק ללקק את האצבעות, שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות וכולנו נוכל ליהנות מהטעמים המושלמים יחד.

Scroll to Top