סלט ביצים עם בצל מטוגן טעים ובריא בלי מיונז

סלט ביצים עם בצל מטוגן ללא מיונז – טעמים משגעים שלא תשכחו!

לי בבוקר יש נטייה לקום בעצלות. אבל כשאתם שומעים את קול השקשוק הזה של ביצים מת מבושל, זה כבר לא הזמן להמשיך לזלזל בארוחה הראשונה של היום. סלט ביצים עם בצל מטוגן הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להתחיל את היום ברגל ימין – טעים, קל ופשוט להכנה. מתכון זה ישדרג את הבוקר שלכם וייתן לכם את האנרגיה שאתם זקוקים לה. באנו לשדרג את הסלט הקלאסי הזה וכמובן, בלי מיונז! מי אמר שאין חיים אחרי מיונז?!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אני תמיד ממליץ לכל אחד לחפש את המרכיבים טריים ואיכותיים. כי מה יותר טוב מאשר סלט עם מרכיבים מדהימים? אז מה אתם צריכים כדי להכין את הסלט המושלם הזה? הנה רשימת הקניות שלכם:

  • 4 ביצים הגדולות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • שקית קטנה של פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה, אם אתם אוהבים)
  • מלח לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב)
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • לימון, מיץ מחצי

מרכיבים חלופיים

אם אתם עוקבים אחרי תזונה מיוחדת, יש כמה חלופות מעולות:

  • במקום בצל רגיל, אפשר להשתמש בבצל סגול או בירקות ירוקים כמו חסה או רוקט.
  • לגרסה טבעונית: החליפו את הביצים באבוקדו כתוש או תחליף ביצים טבעוני.
  • כדי להפוך את המנה ללא גלוטן, דאגו לכך שהפפריקה שלכם היא ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שהכנו את כל המרכיבים, בואו נעבור לשלב הכי מעניין! דמיינו את הביסים הנימוחים האלה שעושים לכם את הבוקר למושלם:

  1. מבשלים את הביצים במים רותחים במשך 10 דקות עד שהן קשות.
  2. מסננים את הביצים ומעבים אותן בקערה עם מים קרים כדי לעצור את הבישול.
  3. בזמן שהביצים מתקררות, מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  4. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומקבל צבע חביב (כ-5 דקות).
  5. מתבלים בנחישות עם מלח ופלפל.
  6. מקלפים את הביצים ומועכים אותן בעזרת מזלג עד שהן מתפוררות, אבל לא לפספס את הטריות!
  7. מוסיפים קצוץ את הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, פפריקה ומיץ לימון לתוך הביצים המועכות.
  8. מאחדים הכל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מניחים את הסלט במקרר למשך כ-15 דקות כדי שהטעמים יתאחדו.
  10. מגישים עם לחם טרי או ככה, מתוך הקערה – הכי טעים שיש!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פלאפל תימני מושלם בקלות: מתכון שלא תרצו לפספס

זה כל הסיפור! סלט ביצים מדהים בלי מיונז, שבעצם מצליח להיות ממכר לאור הטעמים החוברים יחד בצורה אגדי!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אז ככה, לפעמים טיפה יצירתיות מוסיפה קסם. אתם יכולים לנסות להוסיף:

  • איזה שן שום קצוצה כדי לתת קאנטרי עם טוויסט.
  • חתיכות אגוזים קלויים כמו אגוזי לוז או צנוברים – תוספת של קראנץ'!
  • מעט יוגורט יווני במקום השמן זית, למי שרוצה משהו קצת יותר קרמי.
  • פירות חתוכים, כמו תפוח או אגסים, בשביל מתיקות לא צפויה בשילוביות הזו.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הביצים מבושלות בצורה הטובה ביותר?
סוד הקסם הוא הזמן – 10 דקות הן בדיוק מה שצריך לרכך את הביצה אך לא לבשל יתר על המידה. מתכוונים למבושלות קשות, ולא לדלג על הזמן הזה.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בטח! פשוט שימו אותו במקרר ותחכו שיתאחדו הטעמים. למחרת כל ביס יהיה אפילו יותר טעים כי הטעמים יתפתחו.

אני לא אוהב בצל, מה אפשר לשים במקום?
נסו לקצוץ משהו חריף כמו רדיס או אפילו קוביות של מלפפון. תלוי בטעמים שאתם מעדיפים!

מה אפשר להגיש יחד עם הסלט?
יש מיליון אפשרויות! עגבניות מרעננות, סלט ירקות בצד או פשוט פיתה חמה בשביל לנגוס בכל הכיף הזה.

אני צמחוני, איך להמיר את העניין?
מעולה! במקום ביצים, אתם יכולים לנסות את אותו מתכון עם טופו כתוש כבסיס. זה נשמע שונה, אבל הטעמים מתאחדים עם התיבול הזה מצוין.

האם יש טיפים לשדרוג המנה?
בהחלט! השתעשעו עם התיבול – למשל, ניסיון להוסיף חוויאג' או תבלינים נוספים כמו כמון מדהים.

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
סביבות 2-3 ימים, אם אפשר לעמוד בפיתוי לא לסיים אותו באותו יום.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כיצד להכין קרם קקאו מתכון שיעניק טעם שוקולדי

מה אם אני רוצה גרסה דלת פחמימות?
יש לנו כמה אפשרויות! הסלט עצמו הוא די דל פחמימות, אבל אם אתם בוחרים להניח אותו על חסה רומנית במקום לחם, כדי לשדרג את זה.

האם תוספות כמו ירקות עושים טוב למנה?
בוודאי! אפשר לשים גזר קצוץ או תיבול ששובר את המתיקות של הבצל. רק תוודאו שהטעמים עושים חיבור טוב.

שווה לנסות עם בצל קפיץ?
למה לא? בצל קפיץ קוטל את העוצמה של הבצל הרגיל ומהווה גוון של רעננות מדהימה!

אז יאללה! הכינו את הסלט אגדי הזה, תגלו טעמים משגעים בגרסה הקלה והבריאה שלו, ותשתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תהנו!

Scroll to Top