סלט זיתים מרוקאים במתכון פשוט ומיוחד

סלט זיתים מרוקאים

אילו זיתים חורגים מהשגרה עם טעמים מסעירים של תבלינים שנשכחו מהזיכרון? איזו יצירת אומנות טעמים שמביאה אתכם לחוף המערבי של אגן הים התיכון? סלט הזיתים המרוקאים הוא לא רק מתכון – זו חוויה עזה של טעמים וצבעים. בזמן שאתם מלקקים את האצבעות מעונג, תבינו שמדובר לא רק במנה, אלא בזיכרונות ונוסטלגיה מחממת לב מהמטבח המרוקאי, כזה שממלא כל שולחן. למי שאוהב את התחושה של סלט מרענן, עם טוויסט של תיבול מזרחי, זוהי בהחלט הבחירה המושלמת. אז בואו נכין יחד את הקסם הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סלט הזיתים המרוקאים כולל שילובים מדהימים של טעמים ואילו הם המרכיבים הדרושים כדי ליצור את המנה המושלמת:

  • 300 גרם זיתים ירוקים מקולפים (כדאי לבחור בזיתים חריפים למתיקות מרגשת)
  • 300 גרם זיתים שחורים (למי שאוהב טעם עמוק)
  • 1/2 פפריקה מתוקה – אפשר גם חריפה למי שרוצה תוספת חריפות!
  • 1 כפית כמון טחון – תבלין אגדי שיחמם את הלב
  • 2-3 שיני שום קצוצות – למפגש של טעמים נועזים
  • מיץ מלימון אחד סחוט – תוספת מרעננת
  • 1/4 כוס שמן זית – בכדי לשמור על עשירות הטעמים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה – למעט טריות
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית שטוחה של כורכום – למתן צבע מרהיב

אם אתם רוצים לגוון עם גרסה טבעונית, אפשר להחליף את השום בגרסה בצורת טחינה ים תיכונית, ולהשאיר את כל הטעמים המובילים. פשוט מושלם!

שלבי ההכנה

כדי להכין את סלט הזיתים המרהיב אנחנו צריכים להקפיד על השלבים הבאים:

  1. בוחרים את הזיתים – מכניסים את הזיתים הירוקים והסודיים לסיר ומשרים בהם מים במשך 24 שעות כדי להחליף את המרירות.
  2. מסננים את הזיתים ומניחים להם יתייבשו על רשת. כן, זה הכרחי! הרי אי אפשר חמים עם עיניים רטובות.
  3. במרכז קערה גדולה, קוצצים את השום והפטרוזיליה ומוסיפים את כל התבלינים: פפריקה, כמון, כורכום ומלח. תנו לתבלינים להתחבר כמו קבוצה של חברים טובים.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית ומערבבים היטב עם כף עץ.
  5. אחר כך, חוזרים לזיתים היבשים – ככה הם כבר לא אגדים ואנחנו ניתן להם לעבור דרך הקערה עם התבלינים.
  6. תנו לזה לנוח 10 דקות כדי לספוג את כל הטעמים – אם אתם יכולים לחכות, ברור!
  7. טעמו ובדקו את התיבול. הוסיפו מלח או מיץ לימון לפי טעמכם.
  8. העבירו את הסלט לכלי הגשה יפה וזרקו עליו עוד כמה עלי פטרוזיליה לקישוט.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות בריאות עם שיבולת שועל שירשימו אתכם

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תתפסו את עצמכם עם רק זיתים! אפשר להוסיף לסלט גם חלקי דלעת קלויים, או פשוט לפזר מעל צנוברים קלויים לקראנצ'יות נוספת. רוצים להעביר את הסלט למקום חדש? אולי כדאי להוסיף גם קוביות גבינת פטה או קוביות אגוזי מלך קצוצים. לפעמים, אל תשכחו לנסות עם קצת תבלינים מזרחיים נוספים כמו קארי או צ'ילי.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כמובן! אפשר להכין אותו יום לפני ולהשאיר במקרר. זה רק עושה לו טוב!

מה הסוד לסלט טעים יותר?
לתת לזיתים להשרות היטב במים, ולא להחסיר תיבול.

מה לעשות אם הזיתים מרירים מדי?
למרות שמומלץ להשרות את הזיתים, אפשר לקנות גם זיתים ממותקים בחנות.

האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
בוודאי! המתכון הזה טבעי ונטול גלוטן מראש.

האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
כן, הסלט יכול להחזיק כמה ימים במקרר במיכל אטום.

מה עוד אפשר להוסיף לסלט?
כמו שציינו, אגוזים קלויים, קוביות גבינת פטה או כמה דבלים יבש – תוספות שעושות חיל.

האם הסלט מתאים לאירוח?
ודאי, זה אחד הסלטים המושלמים לאירוח! הוא מכניס אווירה ים-תיכונית לשולחן.

מה עם הילדים? האם הם אוהבים את הסלט?
רוב הילדים די אוהבים זיתים. אפשר אפילו לשלב קפרזה – גזר קלוי בתוספת סלט.

האם זה סלט בריא?
נכון! מלא בשמנים טובים, ויטמינים ותבלינים בריאים.

איפה מצאתי מתכון לסלט הזה?
מתכונות יש בכל מקום, אבל אני מעדיף את זה עם הנגיעות הקטנות שלי.

אם נגעתי לכם בלב ובקיבה, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים! בואו נפיץ את האהבה לסלט הזיתים המרוקאי ברשתות החברתיות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון בשמל שהוא חובה בכל מטבח!

Scroll to Top