סלט חצילים עם עגבניות טריות – חגיגה של טעמים
בא לכם משהו מדהים? כזה שפשוט מעורר חיים בכל ארוחה? סלט חצילים עם עגבניות טריות הוא בדיוק מה שאתם צריכים! זהו מתכון אגדי שסבתא הייתה גאה בו. כל ביס עושה חשק לבקש עוד אחד, ועוד אחד, עד שנגמר הסלט. החצילים, עם העוקץ המעושן שלהם, מתמזגים בצורה מושלמת עם העגבניות הטריות, והתוצאה? משגע! משהו שלא ניתן לעמוד בפניו. אין כמו מגש סלט צבעוני לשדרג את כל שולחן האוכל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: מספק 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדלג ישר להנאה, כאן רשימת מה שצריך כדי להכין את הסלט המושלם הזה. אנחנו נשתמש בחומרים טריים ככל האפשר, כי זה מה שעושה את ההבדל במקרה הזה. הכי טעים שיש!
- 2 חצילים בינוניים
- 3 עגבניות גדולות וטריות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2-3 שיני שום, כתושות
- ¼ כוס טחינה גולמית
- ¼ כוס מים
- מלח לפי הטעם
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
בהכנה כזו, הסלט יהיה עשיר, בריאותי ובעל מרקם אוורירי שישאיר אתכם ללקק את האצבעות!
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה שאינה מכילה גלוטן, הסלט הזה לגמרי מושלם. כל רכיביו טבעיים ואין בו שום דבר מעובד. תוכלו גם לשדרגו לגרסה טבעונית על ידי השמטת הטחינה והתמקדות ברוטב עגבניות.
שלבי ההכנה
עכשיו נגיע לחלק המרגש – שלבי ההכנה. זה תהליך מהנה ואפילו משעשע, כי יש משהו קסום בהכנה של סלט כזה.
- תחילה, חותכים את החצילים לאורך לחצאים ומניחים על מגבת לשעה כדי להוציא את המרירות.
- אחרי שעה, שטפו את החצילים במים ויבשו בעזרת מג towel.
- חמים את מחבת על חום בינוני, ומטגנים את החצילים עם מעט שמן זית עד שהצבע שלהם משחים.
- מניחים את החצילים המטוגנים על צלחת ומניחים להם להתקרר.
- במקביל, קוצצים את העגבניות והבצל לקוביות קטנות.
- שמים את החצילים, העגבניות והבצל בקערה גדולה.
- בקצה, מוסיפים את השום הכתוש.
- בקערה קטנה, מערבבים את הטחינה, מים, מלח, מיץ לימון, וכמון (אם רוצים).
- יוצרים רוטב חלק ומוזגים על הסלט.
- מקשטים בעלי פטרוזיליה קצוצים ומערבבים היטב.
- מניחים במקרר לעשרים דקות לפני ההגשה (זה חשוב, תאמינו לנו!).
ואתם כמעט מסיימים! זהו הכנה קלה ואפקטיבית, עם הרבה מקום לאהבה וליצירתיות. הכל כן! תוספות מצוינות יכולות לכלול גם חומוס קלוי או אגוזי מלך קצוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בואו נדבר על כל מיני אופציות שיצדיקו לעבור לסלט הזה. החצילים, לב עצמם, יכולים לשדרג את הסלט עם חמאת בוטנים ובצלי סצ'ואן להרגשה אסייתית. או ואהבתם את הטחינה? שימו גם אותה על לחם פריזאי ויצרו סנדוויצ'ים שתהיה הכן לגאווה (מלח!)
שאלות ותשובות
למה יש צורך להניח את החצילים במגבת?
מתודולוגיה הזו מסייעת להוציא את המרירות הטבעית של החצילים, מה שהופך אותם לטעימים יותר.
האם אני יכול להוסיף יותר ירקות לסלט?
בהחלט! ניתן לשלב פלפלים, קישואים או מלפפונים שיתנו טעם נוסף וגוון צבעוני.
איך אפשר לשמור על הפריכות של הסלט לאורך זמן?
מומלץ להכין אותו סמוך למועד ההגשה ולא לשמור במקרר יותר מיום. אםכם מעוניינים בהכנה מראש, המומלץ להפריד את הרוטב עד לרגע ההגשה.
האם להשרות את החצילים במים או בחומץ?
הקרבה של החצילים נפלאה עם מים בלבד, והוספת חומץ יכולה לדלל את מתיקות החצילים.
האם הטחינה הכרחית כאן?
כן, הטחינה נותנת לסלט קרמיות ועושר טעמים, אבל אפשר להכין גם רוטב יוגורט ולהשתמש בעגבניות מרוסקות.
כמה זמן המתכון נשאר טעים במקרר?
הסלט יכול להישמר במקרר 2-3 ימים בקירור, אבל אחרי יום טעמים מתחילים להיחלש.
איך שמים את הסלט על השולחן?
הגישו אותו בכלי הגשה שקוף שיגלה את הצבעים המדהימים של הסלט, והוסיפו פטרוזיליה לקישוט.
האם זה סלט בריאותי?
בוודאי, עם חומרי גלם כמו חצילים ועגבניות, זהו סלט בריא, דל פחמימיות ועשיר בסיבים תזונתיים.
מה ניתן לשתף עם הסלט הזה?
הסלט הזה הולך מצוין לצד פחמימות כמו פיתה או חלה רכה, או פשטידות ירקות.
מה הגיוון האפשרי עם רוטב? איך לשדרג?
תוכלו לשדרגו עם רוטב און גלזמם מתוק או לשים קצת חריף אם אתם אוהבים את זה spicy!
אז קדימה, אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי האהבה למטבח היא דבר שיש לחלוק עם אחרים.