סלט כרוב לבן עם שמיר – שילוב מרענן ומדהים!
כשמדובר באוכל ביתי, אין כמו סלט קליל, קראנצ'י ומלא בטעמים כמו סלט הכרוב הלבן עם שמיר. הסלט הזה הוא אגדה – הוא משלוש מרכיבים פשוטים, אבל יחד הם קוראים לכם להתרגש, לרקוד את השיר של הקיץ, ואולי אפילו התגנבות של חיוך על הפנים שלכם בפעם הראשונה שתלקקו את האצבעות. עם השילוב המושלם של חמצמצות, פריכות ורעננות, זהו מתכון של סבתא, אבל תמיד יש מקום לחידושים! אם אתם מחפשים להכין סלט שיימנע מכם לעשות דיאטה, זה הסלט המושלם. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: כ-15 דקות
- רמת קושי: קלה
- המתכון מספק כ-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המושלם הזה אתם צריכים את הדברים הבאים:
- ½ ראש כרוב לבן (כ-400 גרם)
- 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית סוכר (אופציונלי)
- גרגרי רימון לקישוט (אופציונלי)
כמובן, יש לכם מרחב משחק! ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בגרגרי חומוס במקום שמן זית (עבור מתקדם במיוחד, חומוס טחון). לסלט הזה יש פלאים בשמירה על בריאותכם עם טעמים משגעים. עם עדינות טבול ברוטב לימוני, זה מתכון דל פחמימות, לכן אתם יכולים ליהנות מבלי לדאוג!
שלבי ההכנה
בואו נצא לדרך, לממש את הרעיון המדהים הזה שכולנו מחכים לו!
- חותכים את כרוב הלבן לרצועות דקות – זה עוזר לו להיות רך ונעים בפה.
- שמים בקערה גדולה את רצועות הכרוב ושמים בצד.
- מוסיפים את השמיר הקצוץ – הוא מוסיף ניחוח מטורף וסוג של קסם!.
- בקערה קטנה, מערבבים את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח, פלפל וסוכר אם בחרתם.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב, כאשר אתם עושים זאת בעדינות כדי לא להרוס את רצועות הכרוב.
- מניחים לסלט לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה – זה הזמן שהטעמים מתמזגים ויוצרים את הקסם!
- לקשט עם גרגרי רימון לפני ההגשה, אם רוצים – זה רק מוסיף את הקסם!
איזה סלט פשוט וכמה טעים! טיפים חשובים – כדאי לערבב היטב את הסלט לפני ההגשה, ואתם יכולים לשמור אותו במקרר גם ליום הבא, כי הוא נהיה עוד יותר טעים כשהטעמים מתמזגים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
להגברת חוויית הטעם, ניתן לשדרג את סלט הכרוב בלבן שלנו עם כמה מתכונים משגעים נוספים:
- אפשר להוסיף פרוסות של אגס או תפוח לקראנץ' ומתקתקות.
- לגוון עם חמוצי גזר או מלפפון חמוץ.
- מוסיפים כמה אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך או פסטוקים כדי להוסיף פריכות.
- תוספת גבינת פטה או גבינת צאן לאוהבי החלב.
- ניתן להוסיף טחינה ליצירת רב-שכבתיות של טעמים.
- שדרוגים עם עשבי תיבול כמו בזיליקום או כוסברה מעניקים רקע מרענן נוסף.
שאלות ותשובות
למה מוסיפים סוכר לרוטב הלימון?
התוספת של סוכר משמשת לאיזון החמיצות של הלימון, כדי שהטעמים יהיו מורכבים ומאוזנים לחלוטין. זה כמו לחבר בין שני חברים טובים שמביאים את הטוב ביותר אחד מהשני!
האם אני יכול להוסיף ירקות נוספים לסלט?
בהחלט! כרובית מבושלת, גזר קלוי, או קישוא קלוי יכולים להוסיף לתמונה ולהפוך אותו למגוון ועשיר יותר.
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט הוא הכי טרי ביום ההכנה, אבל ניתן לשמור אותו במקרר עד יומיים. דע זאת – ככל שהוא נשאר יותר במקרר, כך הכרוב שומשום מרוויח יותר מהטעמים.
מה עושים אם אין לי שמיר?
אפשר לעשות שימוש בעשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה, בזיליקום או אפילו לפחות, מנת פירות יער!
האם הסלט הזה מתאים לאירוח?
זהו סלט שמדגים את הכישרון שלכם! הוא גם מרשים וגם טעים, ודואג שתמיד תזכרו באירוח מועטי פחמימות ומבושם בטעמים.
אילו מסעדות מוכרות את הסלט הזה?
בעצם, מדובר במנה ביתית ומשמחת, אבל וודאי תמצאו אותו במסעדות שמחפשות לתת טעמים מפתיעים ומרעננים בסלטים שלהם.
כמה קלוריות יש בסלט הזה?
הסלט לא משמין לכל מי שחשוב לו לשמור על בריאותו. עם הכרוב, השמיר והרטבים הפשוטים, מדובר במפגש קלוריות מינימלי, מה שאומר שתוכלו ללקק את האצבעות גם בלי הרגשה רעה!
האם ניתן להכין גרסה דלת שומן?
בהחלט! פשוט הימנעו משמן הזית ונסו לגרסה עם כמה גבישי טחינת שומשום מקום שמן. כל מגוון מעניין נוסף כאן מוסיף לקסם של הסלט.
איזה תוספות אפשר להגיש לצד הסלט?
קציצות בשר, דגים או גבינות כחולות יפגשו מצוין עם הסלט מרענן שלנו ויוציאו אותו אספקט נוסף של טעמים!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ורשתות חברתיות, ולהפיץ את השמחה והטעמים המקומיים שלכם! תיהנו מכל ביס!