סלט כרוב עם חמוציות ושקדים
ומה אם הייתי אומר לכם שיש סלט שמצליח לשלב רעננות, פריכות ועושר טעמים במנה אחת? הגעתם למקום הנכון! הכירו את סלט הכרוב הממכר שלנו עם חמוציות ושקדים. מדהים, אמיתי וקל להכנה, סלט זה ישדרג את כל ארוחה או מפגש חברתי, וישאיר את כולם בתום הארוחה מחייכים ומחפשים עוד. אתם תגלו כאן שהשילוב של מרכיבים פשוטים משפיע על הטעם בצורה בלתי נתפסת. יכול להיות שהסלט הזה יהיה הדבר הכי טעים שיש שאתם נכנסים למטבח שלכם!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הסוד של סלט הכרוב האגדי הזה טמון בשילוב המושלם של מרכיבים טריים ונפלאים. הנה מה שאתם צריכים:
- 1 כרוב ירוק קטן, קצוץ דק
- 1 כרוב סגול קטן, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, מגורר
- 100 גרם חמוציות מיובשות
- 100 גרם שקדים פרוסים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
לאחר שצברנו את כל החומרים, כדאי לדעת שיש אפשרויות נוספות לגמישות במתכון. כך לדוגמה, אפשר להמיר את שקדי האגוזים באגוזי לוז או פיסטוקים לקבלת טעם משגע ואחר. כמו כן, יש מי שלא אוהב חמוציות – אפשר להמיר באפרסקים מיובשים לחוויה מתוקה יותר. יהיו כאלה שיבחרו פשוט להשאיר את הסלט טבעוני, זה לגמרי בסדר! לא משנה איזה שילוב תבחרו, כל אחד מהם יוביל לתוצאה מדהימה.
שלבי ההכנה
אחרי שהבנו מה ingredients הנדרשים, אין דבר יותר מהנה מהתהליך עצמו. כל שלב יוביל אותנו צעד צעד לתוצאה הגבוהה ביותר.
- קודם כל, שוטפים היטב את כל הירקות.
- קוצצים את הכרוב הירוק והסגול דק.
- מגרדים את הגזר.[/li>
- מניחים את כל הירקות בקערה גדולה.
- מוסיפים לחלק הירקות את החמוציות והשקדים.
- בצלוחית נפרדת, מערבבים את שמן הזית, חומץ בן יין אדום, דבש, מלח ופלפל.
- יוצקים את הרוטב שנעשה על הסלט ומערבבים היטב.
- נותנים לסלט לשבת 10 דקות לפני ההגשה כדי שכל הטעמים יתערבבו.
- מקררים במקרר, אם רוצים, למשך כ-20 דקות.
- בתיאבון!
והנה, בראש ובראשונה אנחנו מצפים שיהיה מסלול בלתי נגמר למה אפשר להוסיף כדי לשדרג את הסלט הזה. תוספות כמו פרי טרי, כמו תפוחים חמצמצים, יוכלו להוסיף חן נוסף לסלט. אם אתם חובבים גבינות, אני ממליץ להוסיף גבינת פטה מפוררת או גבינת פרמזן. כמו כן, ליצירת טעם צרפתי, ניתן להוסיף אוכמניות. הכל הולך כאן, ואני ממליץ לשחק עם הטעמים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הכרוב שלי טרי?
הכרוב צריך להיות אחיד, מוצק וללא סימני ריקבון. יש לבצע בדיקה של עלי הכרוב – אם הם יפים, אתם על המסלול הנכון.
האם אני יכול להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט! אבל תזכרו לפזר את השקדים והחמוציות לפני ההגשה כדי לשמור על הטריות.
מה אם אני רוצה שהסלט יהיה בריא יותר?
תמצאו את הדרך להמיר את שמן הזית לשמן קוקוס ולדלל את הרוטב עם יותר חומץ כדי להפחית קלוריות.
האם אני יכול להחליף את החמוציות בפרי אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בתמרים או פרי משתדל, כל אחד מהם יוסיף טעם משגע לסלט.
מה עם תוספות טבעוניות?
בסלט הזה ניתן להוסיף יותר ירקות חיים ולכן הוא נשאר טבעוני וטעים. כמה פלפלים צבעוניים יכניסו צבע וחיים נוספים!
איך אני שומר את הסלט לשימוש מאוחר יותר?
אני ממליץ לשמור את הסלט בכלי אטום במקרר. הוא יישאר בטעים למשך 2-3 ימים.
אילו מצבים מתאימים להגיש את הסלט?
הסלט הזה יופיע יפה בכל ארוחה משפחתית, מסיבות ובאירועים, והוא מושלם ליד בשרים וכוס יין קלה.
מה אם אין לי זמן להכין את זה?
אפשר לקנות לסלט מוכן על בסיס כרוב ולהוסיף לו את השקדים והחמוציות בעצמכם.
מה תהליך ה הכנה שבאמת לוקח לי הכי הרבה זמן?
בדרך כלל קיצוץ הכרוב יכול להעסיק אותנו הכי הרבה. כדאי להתחיל עם זה ולחסוך זמן בדרך.
האם הסלט הזה טעים לילדים?
עם חריצות נכונה, טעמים קלאסיים ועשייה מעניינת, ילדים לרוב יתענגו על המנה הזו לפני שהם אפילו מבינים מה יש בתוכה!
כשהמנה הזו הייתה מוכנה, היה זה לי כבוד להגיש לחברים ולראות את החיוכים על פניהם. אני ממליץ בכל הלב לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יחוו את העונג של סלט הכרוב המהמם הזה. תנו לכולם לטעום את האגדי הזה ולנסות להכין אותו בעצמם! תהנו ובישול מהנה!