סלט כרוב עם נודלס מג'יק שכולם מדברים עליו!

סלט כרוב עם נודלס מג'יק – המנה שתשגע את החיך שלכם!

לכולנו יש את המתוכנים שמחממים את הלב בתור הילדים. אני עדיין זוכר את הרגעים שעמדתי במטבח, עם ריח של שדות רעננים עוטף אותי, בזמן שסבתא שלי הכינה סלט כרוב מגניב. עכשיו, תורנו! אנחנו הולכים להכין יחד סלט כרוב עם נודלס מג'יק, שמביא עימו עולם של טעמים חדשים ומפתיעים. זה לא סלט רגיל, מדובר בקומבינציה המשגעת הזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות! הסלט הזה כל כך מדהים עד שתשאלו את עצמכם איך לא חשבתם עליו קודם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש לשישה אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, בואו נכיר את הכוכבים של הסלט המדהים הזה. כל מרכיב כאן משחק תפקיד חשוב במילה מושלמת אחת – טעים! בואו נתחיל:

  • 1 כרוב קטן חתוך דק
  • 2 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס קוביות טופו (אם רוצים לגרסה טבעונית)
  • 250 גרם נודלס מג'יק, מבושלות ומסוננות
  • 1/4 כוס חומץ שזיפים או חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף סוכר (או סילאן למי שרוצה מתיקות בריאה יותר)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

רוצים לשדרג? תוכלו להוסיף גם אגוזים קצוצים, בוטנים קלויים או פרוסות אבוקדו. אם ברצונכם להכין גרסה דלת פחמימות, תוכלו להחליף את הנודלס בעדשים או קוואקר צמחי.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגענו לחלק הכי כיפי – החלק שבו אנו הולכים לשדרגו את המנה המדהימה הזו לשלמות!

  1. בוחרים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הכרוב החתוך.
  2. מוסיפים את הגזר המגורד, הכוסברה, והפטרוזיליה. מערבבים בעדינות.
  3. מוסיפים את קוביות הטופו אם בחרתם לשים (אגדי!).
  4. בקערה נפרדת, מכינים את הרוטב: מערבבים את חומץ השזיפים, רוטב הסויה, שמן השומשום, הסוכר, מלח ופלפל.
  5. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים שוב.
  6. מוסיפים את הנודלס המבושלות ומערבבים בעדינות שלא ייפלו.
  7. מניחים את הסלט במקרר במשך 10-15 דקות כדי שכל הטעמים יתמזגו.
  8. מגישים עם קישוט של בוטנים קלויים או אגוזים קצוצים מעל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין עוגת שוקולד לפסח ללא מיקסר בקלות

השלב האחרון הוא פשוט לְהִתְמַלֵּא! תנו לחיך שלכם להפתיע את עצמו בטעמים ובמרקמים השונים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשרויות השדרוג הן אינסופיות! תוסיפו ירקות פריכים כמו קישוא או פלפל מתוק. לשדרוג אומם, קציצות עוף יוסיפו טעם מעלף! אפשר גם לשלב ירקות צלויים כמו חציל או קישואים, שיחד עם הנודלס והירקות הירוקים יצרו טעם עשיר במיוחד.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור את הסלט במקרר?
אין בעיה, הסלט הזה יכול להחזיק במקרר עד יומיים. רק שימו לב שהנודלס עלולות להתרכך.

האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ההגשה?
בהחלט! זה יאפשר לטעמים להחכימים ולשדרג את המנה אפילו יותר.

האם ניתן להוסיף עוד חלבונים בסלט?
כמובן! אפשר להוסיף עוף מעושן, טונה, או חומוס מבושל.

מה אם אני לא אוהב כרוב?
תשמחו לדעת שאפשר להכין סלט דומה עם חסה, תרד או אפילו ירקות קיץ.

האם הסלט מתאימה למי שיש בעיות אלרגיה בגלוטן?
בהחלט! השתמשו בנודלס אורז או נודלס ללא גלוטן.

האם אפשר להכין את הסלט על בסיס של ירקות קפואים?
לגמרי! רק וודאו שהם מפשירים לחלוטין לפני השימוש.

מה הזמן המושלם לאכול את הסלט?
הסלט הזה מצוין כארוחת צהריים קלילה או בתור תוספת בארוחה משפחתית.

איך ניתן להגיש את הסלט?
ראוי להגיש את הסלט בשולחן צבעוני עם אורות ומוזיקה, הרי אוכל טעים באווירה טובה הוא מתכון לאושר!

האם יש אפשרות להכין את הסלט בגרסה טבעונית לחלוטין?
בהחלט! כל מרכיב שניתן להחליף בגרסה צמחונית עובדת מצוין.

מהם טיפים להצלחת הסלט?
השתמשו בירקות טריים, אל תוותרו על הרוטב – הוא הכוכב, וקחו את הזמן להניח לסלט "לנשום".

לא נותר אלא לאחל לכם הצלחה והנאה, תשתפו את המתכון המאגדי הזה עם החברים שלכם! קדימה, תרגישו חופשי ומעלף לשתף בכל הרשתות החברתיות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון עוף עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר למנה מפתיעה

Scroll to Top