סלט עגבניות שרי בזיליקום וגבינה שמומלץ לנסות עכשיו

סלט עגבניות שרי בזיליקום וגבינה

בערב הקיץ החם, כשאתם מחפשים משהו קליל, מרענן ואפילו אגדי, אין דבר טוב יותר מסלט עגבניות שרי בזיליקום וגבינה. מדובר בשילוב מדהים של טעמים, צבעים וריחות שיפתיעו את כולם. הסלט הזה הוא לא רק קישוט לקיץ, אלא מנה עיקרית בפני עצמה, שתגרום לחברה שלכם להרגיש כאילו אתם טובלים באיטליה המושלמת, כל ביס הוא חופש. מההיסטוריה המעניינת של כלי העזר של סבתא שלי ועד לעונה המרגשת שבה מבשילות עגבניות השרי – כל פרט כאן חשוב. לשמח את החיך ולשביע את התיאבון זו משימה שאנחנו מצליחים לעמוד בה! קדימה, נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • 30 דקות הכנה
  • שלב בישול לא נדרש
  • מספיק ל- 4 מנות

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם עגבניות שרי צבעוניות (אדומות, צהובות וכתומות)
  • 100 גרם גבינת פטה (אפשר גם גבינת מוצרלה אם אתם מעדיפים)
  • חופן עשבי בזיליקום טריים
  • 3 כפות שמן זית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי איכותי
  • מלח לפי הטעם
  • שפע של פלפל שחור גרוס

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הגבינה בגבינת חלוה או טופו. זה בהחלט ישדרג את הסלט וייתן לו טעם מפתיע. חוץ מזה, כל אחד יכול לשדרגו כראות עיניו – תוספת של אגוזי פקאן קצוצים או גרעיני חמנייה בהחלט יוסיפו קר crunch מעניינת.

שלבי ההכנה

  • שוטפים היטב את עגבניות השרי ומייבשים אותן בעדינות.
  • חותכים את עגבניות השרי לשניים או לרבעים, תלוי בגודל שלהן ובאהבתכם.
  • עושים את אותו הדבר עם הגבינה – חותכים לקוביות בגובה של ביס.
  • קוטעים את בזיליקום, משאירים עלים שלמים או קורעים אותם לחתיכות קטנות.
  • בקבלת קערה גדולה, מניחים את כל הרכיבים: העגבניות, הגבינה והבזליקום.
  • מוסיפים את שמן הזית והחומץ בלסמי מעל הכל.
  • מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
  • טועמים, ואם יש צורך מוסיפים עוד מלח ופלפל.
  • מניחים לסלט לנוח במשך 10 דקות כדי שהטעמים יתחברו.
  • מגישים עם פרוסות לחם טרי או על מצע של עלי חסה ירוקים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות שקדים ללא קמח וללא סוכר עם טעם משגע

כמובן שיש המון אפשרויות לשדרג את הסלט הזה, כמו להוסיף זיתים שחורים או חמוץ יותר על ידי קצה של לימון. מהנסיון שלי, תוספת של גרעיני רימון יכולה לתת לסלט טוויסט משגע ואגדי!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום עגבניות שרי?
אם אתם אוהבים את העגבניות הרגילות – למה לא? זה לא ייתן את הפרספקטיבה החמוצה-מתוקה של עגבניות השרי, אבל שווה לנסות!

איך אני יכול להפוך את הסלט ליותר בריא?
אם אתם רוצים להוריד קלוריות, אפשר להקטין את כמות הגבינה או להשתמש בגבינת קוטג'.

האם הסלט נשאר טעים לאחר יום במקרר?
הטעמים מתעצמים, אבל העגבניות עשויות להתרקב. כדאי לאכול ביום ההכנה!

איזה לחם מומלץ להגיש לצד הסלט?
לחם סויה או לחם מחמצת מדהימים, וגם בייגל חם יכול להוסיף למנה.

מה יש לעשות אם יש לי עוד רכיבים בבית?
אתם יכולים לשדרגו לפי מה שיש לכם! נכון שטונה או אבוקדו יכולים לעשות שינוי משמעותי.

איך אני יודע אם הגבינה טרייה?
תשימו לב לריח. גבינת פטה טרייה תרגיש רכה יותר במרקם.

מה יעשה את הסלט הזה למרענן יותר בעונה הקרה?
הוספת אפונה ומקלות גזר תהיה מהפכנית ובעיקר צבעונית!

האם אפשר להוסיף מקלוני פריזאי?
בהחלט! זה ייתן לסלט את הטעם הימי והמותאם לעונה.

מה דורש זמן ההכנה?
אולי כל הסלט הזה ייקח בסביבות 30 דקות, אבל כמובן שאם אתם רוצים לחתוך יותר בזהירות, זה עליכם.

מהם תחליפים אחרים שאני יכול להשתמש בהם?
אולי תנסו להוסיף קוקטייל דגים קטנים או נתחי סלמון, התוצאה תהיה מפנקת ובטח לא שגרתית.

אז יאללה, קדימה! תכינו את הסלט העמוס הרענן, הנפלא והטעים הזה, ותשמעו את כל המחמאות שיגיעו! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות או לשלוח לחברים שלכם, הם יכרתו לכם תודה במהלך כל הקיץ!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פסטה כמהין: המתכון שיגרום לכם להתמכר למטבח

Scroll to Top