סלט עדשים שחורות ובטטה כמעט ברמה של ניקי
לפני שניכנס לפרטי המתכון המדהים הזה, אתם צריכים לדעת דבר אחד – מדובר בסלט משגע שמשדר איזון, טעמים והרבה בריאות! זה בדיוק הסלט שהייתם רוצים לשים על השולחן בארוחת ערב משפחתית, או במפגש עם חברים. הבטטה מתוקה כמו חלום, והעדשים השחורות מוסיפות קריספיות וצביעה מדהימה. יחד, הם יוצרים מנה אגדי שאי אפשר לעמוד בפניה. מי לא רוצה ללקק את האצבעות על סלט כזה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאתם כבר מתלהבים מהמתכון, בואו ניגש למרכיבים. הסלט הזה לא רק טעים, אלא גם בריא ומשביע מאוד. אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הסלט המושלם הזה?
- 250 גרם עדשים שחורות
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגובה של 1 ס"מ
- 1 בצל אדום קטן, קצוץ דק
- 1 פלפל חריף, קצוץ דק (לפי העדפה)
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שאוהב)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד
כדי להפוך את הסלט ליותר מעניין, ניתן לשקול להוסיף אגוזי לוז קצוצים או פקאנים קלויים ליום שהיא קריספיות משגעת.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל בשלב הראשון והכי מרגש – ההכנה! אין דבר יותר מהנה מלראות את כל המרכיבים משתלבים יחד ליצירה כזו מדהימה.
- נבשל את העדשים השחורות בסיר עם מים רותחים, למשך כ-25 דקות עד שהן רכות אך לא מתפוררות.
- במקביל, נכין את הבטטות שלנו – נמזוג שמן זית בתנור ונטגן את קוביות הבטטה בעד 20 דקות בטמפ' 200 מעלות עד שהן רכות וזהובות.
- נחתוך את הבצל ואת הפלפל החריף, נשים הכל בקערה גדולה יחד עם הכוסברה.
- כשהבטטה והעדשים מוכנות, נוסיף אותן לקערה עם הבצל.
- כעת, נוסיף את השום, הכמון, מלח ופלפל, את מיץ הלימון ונערבב את כל החומרים יחד.
מה שנשאר לנו עכשיו זה ללחוץ על האוקי ולחכות שכולם יגיעו לשולחן! סלט כל כך טעים ומושלם, אתם תראו שאף אחד לא יוכל להתנגד לו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להעניק לסלט שלכם טאץ' נוסף, הנה כמה רעיונות מקסימים לשדרוגים:
- אפשר להוסיף פרוסות דקיקות של רדיבל או גזר לקישוט ולצבע.
- מומלץ לשדרגו עם גבינת פטה מפוררת למי שאוהב טעמים מלוחים.
- להכין רוטב טחינה סמיך, להשקות על הסלט, זה פשוט משדרג כל מנה!
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף בעדשים אם אין לי בבית?
אפשר להשתמש בחומוס מבושל או קינואה, שניהם מוסיפים פרופורציות טובות וטעמים שונים.
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
בטח! כמו כל סלט טעים, הוא אפילו משתבח עם הזמן. פשוט סגרו אותו היטב בכלי על מנת לשמר את טריותו.
איך ניתן להגיש את הסלט?
ניתן להגיש אותו על מצע של ירקות ירוקים כמו רוקט, על פיתה או אפילו כמנה עיקרית.
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
כמובן! אפילו מומלץ להשאיר את המערכת במקרר כמה שעות לפני ההגשה להעשרת הטעמים.
מה כדאי לשתות עם הסלט הזה?
יין לבן קליל או מים עם נענע ולימון יכולות להיות יחד ציוותים מושלמים לסלט שלך!
האם אפשר להכין סלט טבעוני?
בהחלט! הסלט הזה הוא טבעוני בדיוק כמו שהוא, לא צריך לשנות בו דבר.
מה עושות העדשים השחורות שעושות את הסלט כל כך מיוחד?
העדשים מעניקות לסלט אפקט מכבד, מלאות בטעמים של עושר ובריאות, והן מהוות מקור מצוין לחלבון!
איך אני יודע שהעדשים מוכנות?
פשוט טועמים אותן! הן יהיו מוכנות כשהן רכות אך לא מתפוררות, זו פשוט האידיאלה שלהן.
האם הסלט הזה מתאים לאירוח?
לגמרי! הוא יכול להיות מנה מרכזית או כצד, איך שלא תסתכלו על זה, אתם תזכו למחמאות!
יש למי שלא אוהב בטטה?
אפשר להחליף את הבטטה בקולורבי או אפילו בערמונים קלויים. זה מכניס טעמים חדשים ועשויים להתאים יותר לטעמים האישיים שלכם.
סלט העדשים השחורות עם בטטה הוא לא רק מהרכיבים, אלא מהחוויה עצמה. שיהיה לכם בישול מהנה, והכי חשוב – תזכרו לשתף את המתכון המושלם הזה היכן שתוכלו. זה יהיה חטא לא לשתף עם החברים את הסלט הזה!