מתכון לספינג מהיר – מנה מדהימה ואגדי!
בשבועות האחרונים גילינו שמנה קלאסית כמו ספינג יכולה להיות לא רק טעימה, אלא גם מהירה וכזו שמתאימה לכל אירוע. רוצה לבשל משהו קליל ונפלא שידליק את החיך של האורחים שלך? הגעתם למקום הנכון! המתכון שלנו לספינג מהיר הוא לא רק יקח פחות זמן מהמחשבה על זה, אלא גם יגרום לכולם ללקק את האצבעות. החיבור בין הטעמים והמרקמים במנה הזו פשוט מעלף!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכבר בספינג הזה מתחשק לנו, בואו נראה מה בדיוק נצטרך כדי להכין את המנה המדהימה הזו:
- 2 כוסות קמח (רצוי קמח סוג 000)
- 2 כפות סוכר (לא מתוק מידי, כדי לא להרתיע את אוהבי המלוח)
- 1 כפית מלח
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/3 כוס שמן זית איכותי (או שמן רגיל)
- לציפוי: שומשום או פרג (אם אתם רוצים לגוון)
שלבי ההכנה
לנכד או לנכדה שלכם ייקח שנייה לחקות אתכם במטבח. הכנה כל כך קלה שאין סיכוי שיצטרכו עזרה!
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הסודה לשתייה.
- נוסיף את המים הפושרים והחצי כוס שמן זית, ונערבב עד שנוצר בצק חלק.
- נניח לבצק לשהות לכ-5 דקות כדי לתת לו להתאפס.
- נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.
- על משטח מקומח, נFlatten כל כדור ליצירת עיגול דק.
- נודד את העיגולים בתוספת השומשום או הפרג.
- מחממים מחבת עם מעט שמן על להבה בינונית.
- כשהשמן חם, נשקול כל עיגול במרץ ונשים על המחבת.
- נכסה ונבשל עד שהצד התחתון זהוב, כ-2-3 דקות, ואז נהפוך.
- נבשל את הצד השני עוד כ-2-3 דקות.
- נוציא את הספינג מהמכסה ונניח על מגבת לספוג שומנים.
המרכיבים החלופיים
אם אתם רוצים לגוון את הכנת הספינג או לשמור על דיאטת דל פחמימות, הנה כמה רעיונות:
- גרסה טבעונית: ניתן להחליף את השמן זית בשמן קוקוס או כמות זהה של רסק תפוחים.
- ללא גלוטן: החליפו את הקמח בקמח תפו”א או בקמח אורז.
שדרוגים ותוספות
הספינג הזה יכול להיות הבסיס למנה משגעת. אפשר לחבר אותו עם:
- רוטב טחינה או יוגורט פרסי עבור טוויסט בריא!
- לקחת רכיבי מילוי כמו גבינת פטה או זיתים.
- קצת שום קצוץ עם פפריקה כתושה יוסיף טעם מוגבר.
פשוט שחקו עם המרכיבים, ותהיו מופתעים מהתוצאות!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הספינג אחרי ההכנה? אפשר לאחסן בכלי סגור במקרר, ולחמם במחבת לפני ההגשה.
מה אפשר לשים בתוך הספינג? גבינות שונות, ירקות קצוצים, או אפילו חומוס!
כמה זמן אפשר לשמור את הספינג הקפוא? ניתן להפשיר אותו ב-10 דקות במיקרוגל ולאכול!
אפשר להכין את הבצק יום לפני? בהחלט! פשוט שמרו אותו בקירור.
מה להשתמש אם אני לא אוהב שומשום? ניתן לגוון עם תבלינים כמו כמון או טימין.
האם ניתן להכין בסגנון מקסיקני? בהחלט! הוסיפו קוביות פלפלים חריפים.
איפה אפשר לקנות קמח מיוחד? בכל חנות טבע או בסופרמרקטים הגדולים.
מה קורה אם הבצק מתייבש? הוסיפו טיפת מים, זה יעזור להחזיר לו את הלחות!
כמה ספינגים ניתן להכין באותו הזמן? כעשרה ספינגים במחבת גדולה בו זמנית.
איך לעשות את הספינג יותר מתוק? הוסיפו עוד קצת סוכר בבצק לשדרוג טעים!
אגב, אם לכם היה מתכון כזה, אתם לא מתים לשתף אותו עם כולם? תעשו טובה, שתפו ברשתות החברתיות, שתפו עם החברים, והזמינו אותם לטעום את הספינג המושלם הזה. גם אתם וגם הם ייהנו מהשילוב המופלא של טעמים ומרקמים! אני מבטיח לכם שזה יסחוף אתכם למקום חדש וטעים בעולם האוכל!