עוגה עם גבינה לבנה 5 % שתשאיר אתכם מוחאים כפיים

המופע הלבן: עוגת גבינה לבנה 5% מדהימה שלא תוכלו להפסיק לאכול!

אילו עוגות היו מדברות, עוגת הגבינה הלבנה הייתה מספרת לכם הכל על האושר שמצוי בכל ביס. העוגה הזאת, כבר סחפה אותנו מזמן עם הטעם המושלם שלה, והיום אנחנו כאן כדי לשתף אתכם במתכון המופלא הזה. אם אתם מחפשים את הביס המנחם ביותר, כזה שימלא את הלב שלכם בשמחה ויוביל אתכם למסע של טעמים וברכות, הגעתם למקום הנכון. זו לא סתם עוגת גבינה, זו עוגת גבינה ממכרה ומעלפת, והכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות עוגה תקבלו

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לא משנה אם אתם בשלנים מנוסים או חובבים, לרגע הזה אתם זקוקים למרכיבים פשוטים שיהפכו את העוגה שלכם למושלמת. אז בידיים נקיות, בואו נצלול לרשימה!

  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • מיץ מלימון אחד (לא יותר, רוצים את תחושת החמיצות הנכונה)
  • חבילת ביסקוויטים מלוחים (כ-200 גרם)
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • קמצוץ מלח

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכין את השילוב המדהים! תהליך ההכנה פשוט ומהנה, ועם כל ביס, תרגישו איך אתם משוגעים על עוגת הגבינה שלנו.

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מפוררים את הביסקוויטים עד שיתקבלו פירורים דקים.
  3. מערבבים את הפירורים עם החמאה עד שהתערובת מתאחדת.
  4. שמים את התערובת בתבנית עגולה קפיצית ואופים במשך 10 דקות.
  5. בזמן שהתחתית נאפית, מערבבים גבינה, סוכר, ביצים, תמצית וניל, שמנת, ומיץ לימון בקערה אלסטית.
  6. מוזגים את התערובת מעל הבצק וקולים בתנור עוד 30-35 דקות.
  7. כשהעוגה זזה מעט במרכז, זה הזמן להוציא אותה מהתנור.
  8. מניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר ולבסוף מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  שעועית ירוקה מבושלת ומעלה ערך תזונתי מעולה

מה אם רוצים לשדרג את העוגה?

יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את העוגה המדהימה הזו! אפשר להוסיף לתערובת 100 גרם שוקולד מריר קצוץ לקבלת טעם עשיר ומיוחד. לחובבי הפרחים, הוספת תותים טריים מרוסקים מוסיפה אחלה מרענן. השמיים הם הגבול, וכולנו יודעים שהרגשות עוברים טרנספורמציה בכל ביס!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
כן! פשוט החליפו את הביסקוויטים בביסקוויטים ללא גלוטן, והכל יהיה בסדר גמור!

האם ניתן להשתמש בגבינה אחרת?
לא מומלץ, כי גבינה לבנה 5% נותנת את העסיסיות המושלמת לעוגה. אבל אפשר לנסות גבינה רכה אחרת כמו ריקוטה – התוצאה תהיה שונה אך בהחלט טעימה.

כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה יכולה להחזיק 3-5 ימים במקרר, אבל עם טעם כזה – סביר שתסיימו אותה ביומיים!

האם צריך לשים את העוגה בהקפאה?
אפשר להקפיא את העוגה, אך יש לשים לב להקפיא אותה עטופה היטב כדי שלא תספוג ריחות מהמקפיא.

האם אפשר להכין את העוגה עם חלב קוקוס?
בהחלט! החלב קוקוס ייתן לעוגה טעם טרופי ומיוחד.

למה חשוב לתת לעוגה להתקרר במקרר?
הקירור מאפשר לעוגה להיצמד ולהתייצב, מה שיהפוך את החיתוך שלה ליותר מסודר ונעים.

מה לעשות אם העוגה לא מתייצבת?
תמיד כדאי להשאיר אותה בתנור בחום נמוך לאחר האפייה, ואפשר להוסיף עוד ביצה לתערובת בפעם הבאה.

האם אפשר להפתיע עם תוספות אחרות?
בהחלט! קרם קוקוס, אגוזי לוז קצוצים או אפילו רוטב שוקולד – כל אחד יכול להוסיף את הנגיעות הייחודיות שלו.

האם אין לי תבנית עגולה קפיצית? מה לעשות?
עבור תבנית רגילה אפשר לשים נייר אפייה בתוכה, כך תוכלו להוציא את העוגה בקלות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמה זמן צריך להשרות אפונה יבשה למרק מושלם

כמה מנות ניתן להוציא מהעוגה?
לרוב תוכלו להוציא 8 חתיכות נדיבות, אבל בהחלט אפשר לחתוך גם יותר אם רוצים.

כך בעצם אתם מוצאים את עצמכם עם עוגת גבינה מדהימה שלא תפסיקו להתפנק עליה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה, ולזכור – מתוקים צריכים להיות משוגעים, להתחלק איתם, ולא להניח להם לשכב במקרר לבד! שתפו, תיהנו, ובעיקר – ללקק את האצבעות!

Scroll to Top