עוגיות בצק פריך עם ריבה פרווה שישאירו אותך רעב

עוגיות בצק פריך עם ריבה פרווה

לא פעם אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים את המתכון המושלם שירגש אותנו ויגרום לנו ללקק את האצבעות, מתכון שיביא את הכיף של אפייה הביתה. עוגיות בצק פריך עם ריבה פרווה הן בדיוק המענה הכולל הזה. אז מה יכול להיות יותר טוב מעוגיות פריכות, נמסות בפה ואפילו עם מרקם מסקרן? המפגש הזה בין המתוק לחמוץ, עם ריבה עשירה שתוחמת כל ביס, עשה את העבודה! זהו מתכון שתחוו הכול – אחווה, מדהים, מושלם, והכי טעים שיש – אחרי שיטעמו ממנו, הם פשוט לא יידעו שובע.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן אפייה: 15-20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 20-25 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את עוגיות הבצק הפריך הללו, נשתמש במגוון מרכיבים בסיסיים שיהפכו את החוויה ליותר מתוקה מהסיפור של סבתא בימי שישי. הנה מה שנצטרך:

  • 250 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 150 גרם חמאה רכה או מרגרינה פרווה
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה או תחליף ביצה (לגרסה טבעונית)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • ריבה (ירדונה, פטל, תות – מה שאתם אוהבים)

רגע, ואם אתם מתלבטים איזה ריבה לבחור, אז כדאי לדעת שתות הוא המלך של המתוקים, אבל פטל גם יכול להעניק איזון חמוץ שיגרום לכל ביס להיות משגע.

שלבי ההכנה

וכעת, לאחר שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולעצב את עוגיות החלומות שלנו.

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט.
  2. מניחים בקערה את החמאה הרכה עם הסוכר ומקציפים היטב עד שהתערובת תהיה אוורירית.
  3. מוסיפים את הביצה (או תחליף הביצה) ותמצית הווניל ומערבבים בהקפדה.
  4. מניחים את הקמח ומוסיפים את המלח, מערבבים עד שכל הקמח מתאגד לכדור בצק.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של כ-5 מ"מ.
  7. חותכים עיגולים בעזרת כלי חיתוך, ומניחים על התבנית.
  8. משתמשים בכף קטנה כדי למלא מרכז כל עוגיה בכמעט 1 כפית ריבה.
  9. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק והריבה.
  10. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  11. מניחים להן להתקרר על רשת לפני שמגישים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת טורט פשוטה ללא הפרדת ביצים בקלות ובמהירות

השלב האחרון הוא לשבת ולהמתין עד שהעוגיות יתקררו. אבל זה קשה במיוחד כשאיזו ריבה נושקת לעוגיות הרכות האלה. המראה שלהן פשוט מעלף!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנם אינספור שדרוגים שיכולים לשדרג את המתכון הזה לרמה אגדי. למשל, ניתן להוסיף אגוזים קצוצים או חמוציות לתוך הבצק בשביל לקבל מרקמים נוספים. אם בא לכם משהו שונה, אפשר לשלב בין ריבות שונות. האדום והצהוב יפה כל כך על הצלחת!

מהנסיון שלי, אפשר גם לפזר מעט קינמון על העוגיות לפני האפייה להוספת תו פריך נוסף. ואל תשכחו – אם רוצים לגוון – אפשר למלא את העוגיות גם בשוקולד מומס, תחושה שמביאה למקומות שלא ידענו עליהם.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגיות מוכנות?
אתם יכולים לבדוק אם העוגיות מזהיבות בשוליים – זה סימן מצוין שהן מוכנות!

אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק עד שלושה ימים מראש ולשמור במקרר.

מה אם אין לי ריבה בבית?
תוכלו למלא אותן בחמאת בוטנים, שוקולד מומס או כל ממרח אחר שאתם אוהבים.

האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן! פשוט הקפיאו את העוגיות בתיק הקפאה אטום, ותוכלו לשמור אותן בתנאי טריות.

האם יש גרסה ללא סוכר לעוגיות הללו?
כן, ניתן להשתמש בסוכר ממתיק או לכל סוכר דל קלוריות שמתאים לאפייה.

מה כדאי להגיש עם העוגיות?
העוגיות מצויינות לצד כוס תה או קפה. זה משגע!

האם אפשר לשנות את סוג הקמח?
בהחלט! קמח תפו”א או קמח שקדים הולכים מאוד טוב עם המתכון הזה!

איך אני יכול לדעת אם הבצק מעורבב מספיק?
בצק צריך להיות אחיד וחלק, ללא גושים. זה מצוין!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת לוטוס בחושה עם שמנת מתוקה שתטריף אתכם

איפה ניתן לקנות תמצית ווניל איכותית?
רצוי לרכוש תמציות באיכות גבוהה בחנויות תבלינים או חנויות מיוחדות.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את העוגיות?
שמרו בקופסה אטומה כדי לשמור על פריכותן, הן יישארו טובות למשך מספר ימים.

בסיום, תוכלו ליהנות מעוגיות מנצחות שיגרמו לכל בני הבית לחזור לעוד. זה המתכון שיש לי שילוב מושלם בין טעם למרקם. לא לשכוח לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! שתפו חברים, משפחה וכל מי שיכול ליהנות מהתענוג הזה. Happy Baking!

Scroll to Top