עוגיות טחינה טבעוניות ב-10 דקות בלבד!

עוגיות טחינה טבעוניות – 10 דקות של טעימה משגעת!

מכינים את עצמכם לחוויית טעם אגדי ולא שגרתית! מה אם הייתי אומר לכם שעם כמה מרכיבים פשוטים ממש תוכלו להכין עוגיות טחינה שלא רק שהן דקות הכנה, אלא גם מדהימות, ממכרות, ועושות חשק לעוד אחת? ידעתם שהטחינה מולידה את השילוב המושלם בין מתוק למלוח, ובמהלך הזמן, היא הפכה להיות מרכיב עיקרי במטבח שלנו? למה שלא ננצל את הקסם הזה ליצירת עוגיות? צאו למסע הקולינרי המיוחד שלנו, כי מתכון זה פשוט לא תוכלו לפספס! נתחיל?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: כ-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגיות האלה? אין ספק שהמרכיבים הם מאוד פשוטים, אך התוצאה? הכי טעים שיש! לפני שנתחיל, שימו לב שזו גרסה טבעונית ומיוחדת, שמתאימה לכולם.

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סוכר חום (או סוכר קוקוס, אם תרצו גרסה יותר בריאה)
  • 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח שקדים לגרסה עשירה יותר)
  • 1/4 כוס סודה לשתייה
  • 1/4 כוס סילאן (או דבש אם אין בעייתיות) לתוספת מתיקות
  • 1/2 כפית קינמון (למי שאוהב את השוס הקטן הזה)
  • 1/4 כוס אגוזי לוז קצוצים (לא חובה, אבל זו תוספת משגעת)

שלבי ההכנה

בשביל שתוכלו לדמיין את כל התהליך, אספר בקצרה על השלב הבא ואיך זה מתבצע. תצטרכו להגיע לתערובת חלקה ואחידה, ומשם נתחיל לאפות את העוגיות שיהפכו אתכם למכורים אליהן!

  1. מניחים את כל הרכיבים בקיבול של קערה גדולה.
  2. מעבדים את התערובת בעזרת כף עץ או אפילו עם הידיים עד שהתערובת מתאחדת.
  3. יוצרים כדורי עוגיות קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. דוחסים כל כדור קלות עם כף כדי לקבל צורת עוגיה.
  5. אופים בתנור חמום מראש ב-180 מעלות צלזיוס במשך כ-8 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  6. מוציאים את העוגיות מהתנור ונותנים להן להתקרר למספר דקות על רשת צינון.
  7. אם אתם יכולים להתאפק, חכו עד שהן יתקררו מעט! אבל אני לא אשפוט אם תטבלו יד ישר לעוגיות החמות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמה זמן להכין ביצה קשה כמו שף מקצועי

באופן אישי, תמיד עוזר לי להבחין במרקם ובצבע של העוגיות על מנת לדעת מתי הן מוכנות. זה אחד מהסודות של כל שף, גם אם זה שף במשרה חלקית כמו שלי!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את העוגיות צעד אחד קדימה, יש כמה שדרוגים שאפשר לשקול:

  • תוספת של צימוקים או חמוציות ליתר מתיקות ולחשיפה של טעמים חדשים.
  • שימוש בטחינה מתוקה – זה כמו להקפיץ עם סוכריות.
  • לקשט בשוקולד מריר לקוות וגם לגרסה המתוקות במיוחד.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בגלוטן?
אפשר. משום שהקמח חומוס הוא קמח ללא גלוטן, אתם יכולים להחליף לקמח חיטה אם לא אכפת לכם מהגלוטן.

כמה זמן נשארות העוגיות טריות?
העוגיות יכולות להחזיק מעמד כשבוע אם שומרים אותן בקופסה אטומה.

האם אפשר לשמור על תוקף העוגיות?
אם אתם מתקשים לעמוד בפני העוגיות, אני ממליץ על יותר ממסנן פיכחון לרענן את טעמן, וזה בהחלט אפשרי!

האם אפשר להשתמש בטחינה רגילה במקום גולמית?
בהחלט! אבל תוודאו שהטחינה לא מתוק.

האם ניתן להכין את העוגיות ללא סוכר?
כן, אם אתם מעדיפים לעומת סילאן או תמרים מרוסקים שגם יוסיפו מתיקות נהדרת.

מה לגבי קפה? האם אפשר לשדרג את המתכון?
וודאי! תוספת של אבקת קפה תצורף לעוגיות ותרמום טעם עמוק ועשיר.

האם עוגיות אלו מתאימות לילדים?
כמובן! עם טחינה בריאה וסוכר חום, זו פרוסת מתיקות מדהימה עבור הקטנטנים.

האם ניתן לאפות את העוגיות בטוסטר אובן?
בהחלט! חשוב לשמור על טמפרטורה נמוכה ולבדוק את העוגיות לעיתים קרובות.

האם הן נמסות בפה?
בהחלט! ברגע שתביסו אחת, תבינו שזה פשוט מעלף ומדמיין!

האם זה מתכון קל מאוד?
יהיה לכם קשה למצוא מתכון קל יותר מזה, זה עשרות דקות כולל האפייה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחם שיפון מלא מהיר - המתכון שישנה את הבוקר שלך!

אין כמו עוגיות טחינה טריות שיעניקו רגעים מתוקים! לאחר שהכנתם את העוגיות המדהימות האלה, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון עם חברים, משפחה – וכמובן, לא לשכוח ללקק את האצבעות!

Scroll to Top