עוגיות טחינה ללא סוכר וללא גלוטן
תארו לעצמכם את הטעם של עוגייה נימוחה שצוללת לתוך כוס תה חם, עם ריח מדהים שממלא את כל הבית. עוגיות טחינה אלו הן לא רק מתוקות ומפנקות אלא גם בריאות ומזינות, מה שהופך אותן למושלמות עבור כל אחד ואחת מאיתנו. אם אי פעם רציתם להכין משהו שמשלב עונג ושמירה על הבריאות, הגעתם למקום הנכון. מתכון זה אין דומה לו – הוא יכול לשמש כבסיס לכל עוגייה עתידית שתחשקו בה, וגם אם אפילו יש לכם אורחים עם צרכים תזונתיים מיוחדים, תסבירו להם שאתם חולמים על עוגיות מושלמות שלא מכילות סוכר ולא גלוטן. אז, קחו אוויר – כי זה הולך להיות משגע!
זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 12 עוגיות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- בזמן אפייה: 10 דקות
- מנות: 12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעבודה בדרך להכנות, נבחן מה דרוש לנו כדי להכין את העוגיות הטחינה המדהימות הללו:
- ¼ כוס טחינה גולמית (מדהימה)
- ½ כוס דחוסה של תמרים מגולענים (ממכרים)
- ½ כוס שיבולת שועל (או קמח שקדים אם רוצים גרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית קינמון (לארומה משגעת)
- ½ כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- ½ כפית תמצית וניל (אופציונלי אך אגדי)
ועכשיו, שימו לב – המצרכים הללו לא רק שהופכים את העוגיות ללא סוכר ולא גלוטן, אלא גם גורמים להן להיות בריאות יותר מהנסיון שלי. אתם תגלו שגם עולם המתיקות יכול להיות מדהים, לא ככה?
אפשרויות החלפה
אם אתם רוצים לגוון, אפשרויות רבות עומדות לרשותכם! להלן כמה רעיונות לעוגיות טחינה חלופיות:
- לגרסה טבעונית: השתמשו בשיבולת שועל וקמח שקדים במקום קמח חיטה, ולאחר מכן הוסיפו גם בננה מעוכה במקום התמרים.
- לגרסה עם פירות: אתם יכולים לשלב שברי אגוזים או שקדים, יחד עם חתיכות של פירות מיובשים, כמו צימוקים או משמשים.
שלבי ההכנה
אחרי שהכנו את הארגז הכלים עם החומרים, הגיע הזמן להתחיל לעבוד! הנה השלבים ההכנה הפשוטים והיעילים:
- מחממים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את התמרים בקערה עם מים חמים למשך 10 דקות, עד שהריכוך שלהם מתחיל.
- מעבירים את התמרים המוכנים למעבד המזון ומקציפים לתוך עיסה חלקה.
- מוסיפים את הטחינה, קינמון, סודה לשתייה, מלח ותמצית וניל ומקציפים יחד.
- לאט לאט מוסיפים את השיבולת שועל למעבד. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת. זה הזמן להיות יצירתיים!
- עם ידייים רטובות, יוצרים כדורים בגודל של כדור טניס ויוצרים עמדה שטוחה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות. כאשר הג edges נהיים מעט מוזהבים, זה הזמן להוציא אותן.
- ממתינים שהעוגיות יתקררו ועל אף ההשקעה – ללקק את האצבעות!
אפשרויות תוספות ושדרוגים
כמו שכל קונדיטור יודע, תמיד יש מקום לשדרוגים. הנה כמה רעיונות לכמה תוספות שיכולות לקחת את העוגיות הללו לרמה חדשה:
- אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ – זה מוסיף טעמים חדשים שאין להם תחליף.
- אוכמניות יבשות הן דרך נפלאה להביא צבע ועקביות שונה לתוך העוגיות.
- אפשר לשדרג עם תוספת של קוקוס טחון כדי להעשיר את הטעמים ואת המרקם.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי טחינה?
אם אין לכם טחינה, אתם יכולים להשתמש בחמאת אגוזים אחרת כמו חמאת שקדים או אפילו חמאת בוטנים כדי להכין עוגיות טחינה נפלאות!
מה לעשות כדי שהעוגיות לא יידחו?
המקפצה המיוחדת במתכון הזה היא שהן מתייצבות כשנתנו להן להתקרר. לאחר שהוציאו מהתנור, המתינו עד שהתקררו לגמרי והתייצבו באפן מלא.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! תוכלו להקפיא את העוגיות לאחר שהן התקררו – זה יבטיח שתמיד יהיו לכם עוגיות טעימות בהישג יד.
באיזה קמח אפשר להשתמש במקום שיבולת שועל?
אפשר להשתמש בקמח שקדים, קמח קוקוס, או קמח תפו”א. כל אחד מהם יכול לשדרג את העוגיות בדרך שונה!
האם אפשר להכין את זה לילדים?
כמובן! עוגיות טחינה מהוות חטיף מצוין ובריא לילדים, ואף קל מאוד להכין אותם יחד.
כמה קלוריות יש בעוגיות טחינה?
עוגיות אלו, למרות שהן לא מכילות סוכר, גורמות לאנשים לאכול עוד ועוד! תכל'ס, כל עוגיה מכילה סביב 50-60 קלוריות.
האם התמרים מתוקים?
בהחלט, תמרים הם פיצוץ של מתיקות טבעית שתספק לכל אחד שעות כיף.
מה אפשר לשתות עם העוגיות?
כוס תה חם ממלא באושר, או אולי כוס חלב שקדים? או שוקו חם? ההחלטה בידכם!
אפשר לשים אגוזים בעוגיות טחינה?
בהחלט! זה מוסיף מחיות טעם וקרנץ' נהדר לכל ביס.
האם אפשר להכין גרסה דלת קלוריות?
בוודאי! הקטינו את הכמויות של הטחינה והחליפו בתפוחים מרוככים ומעוכים, ותהיה עוגיה מתוקה ורכה!
מהר מאוד תגלו כי העוגיות הללו תמיד יזכו אתכם בשבחים ובחיבוקים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי כל כך קל להכין עוגיות פלא כאלה – מגיע לכולם להכיר!