עוגיות ללא חמאה או מרגרינה שמתמכרים אליהן

עוגיות ללא חמאה או מרגרינה: מתכון מדהים וקל להכנה!

בואו נדמיין לרגע את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור, ומערבולת של ריחות מתוקים ממלאת את הבית. עוגיות שחמאתן מעולם לא נכנסה למטבח שלכם, ועדיין, הן יוצאות עסיסיות, פריכות, ומלאות בטעמים שאתם פשוט לא יכולים לעמוד בפניהם. בדיוק כאן אנו נכנסים לתמונה – עם מתכון עוגיות מדהימות שאין בהם חמאה או מרגרינה, אך היא עשויה לשבור לכם את כל המוסדות הקולינריים שחשבתם עד כה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 10-12 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 20-24 עוגיות

הרכיבים הדרושים

אז ככה, לפני הכל, חשוב להדגיש שלא מדובר כאן בעוגיות "רגילות" – אלה עוגיות מושלמות שמשדרות מצוינות, והן פשוט יכולות להיות אגדיות! רק תראו איזה רכיבים יש לנו:

  • 2 כוסות קמח חיטה (אפשר לשלב עם קמח כוסמת או קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס שמן קוקוס או שמן זית (כדי להוסיף טעם משגע)
  • 1/2 כוס חלב צימוקים או חלב שקדים
  • 1/2 כפית קינמון (להוסיף ניחוח מעלף)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס שוקולד צ׳יפס (לגרסה שוקולדים לחלוטין!)

משהו קטן נוסף – אם אתם טבעוניים, פשוט תחליפו את החלב בחלב צמחי (כמו חלב אורז) והעוגיות יהיו פשוט ללקק את האצבעות!

שלבי ההכנה

בהצלחה, כי עכשיו זה הזמן לגשת על שובה של הכנת העוגיות המדהימות! אני ממש מתרגש לראות אתכם מתחילים. הנה היסודות להצלחה:

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את השמן קוקוס עם החלב.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  5. מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים בעדינות.
  6. מניחים כפות מהתערובת על תבנית עם נייר אפייה, משאירים רווחים בין עוגייה לעוגייה.
  7. אופים בתנור במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
  8. מוציאים, מעניקים להן להתקרר על רשת, ומתחילים להתרגש מהמראה והניחוח הממכר!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון מרק עוף של אמא שיעשה לכם חורף חמים

השלב הזה, בו אתם מוציאים את העוגיות מהתנור, הוא ללא ספק אחד מהשלבים המרגשים ביותר – הן נראות מעלפות וריח הניחוח משגע פשוט ממלא את החיים שלכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

העוגיות השוקולדיות האלה כל כך מושלמות שגם כל תוספת נוספת רק תשדרג את החוויה. אתם רוצים לשדרג את המתכון? פשוט תוסיפו:

  • אגוזי לוז קצוצים או אגוזי פקאן – להוסיף קראנץ׳ ופריכות.
  • קוקוס טחון – שיתחבר לרגש ולהיסטוריה של המתכון.
  • פירות יבשים כמו תאנים או חמוציות – כן, זה טעים בלתי נלאה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את השוקולד צ׳יפס?
כן, בהחלט אפשר להשתמש בפירות יער קפואים, או חטיפי אנרגיה קצוצים כדי לשדרג את המתכון.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
לאחר שהן מתקררות, אפשר לשמור אותן בכלי אטום במקרר למשך עד שבוע. אל תדאגו, הן גם נשמרות מעולה!

האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. לפני השימוש, פשוט יש להפשיר ולערבב.

מה אם אני רוצה שהעוגיות יהיו יותר פריכות?
שחקו עם כמות הסוכר ונפח הקמח – הסוכר ימצע את המרקם, ותקבלו עוגיות פריכות לחלוטין!

האם אפשר להכין את המתכון ללא גלוטן?
כמובן! המרה לקמח שקדים או קמח תפוחי אדמה תעבוד מעולה, לא לשכוח לשמור על התיבול!

מה אם אני לא אוהב קינמון?
תסירו את הקינמון לגמרי, ותוסיפו מעט וניל או שוקולד מריר רך. אישית, זה שילוב משגע!

כמה מהעוגיות האלה בכוס?
30 עוגיות, בסבירות גבוהה, תייצרו כמה יותר כבר מעונג!

האם אפשר להצפין את העוגיות?
בהחלט! פשוט עטפו היטב ונצלו לכמה חודשים. תתחדשו כל פעם מחדש!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  ריבת תפוחים ללא סוכר שתשנה את חווית הקינוח שלך

אפשר לשדרג את המתכון לגרסה ללא סוכר?
כמובן, פשוט החליפו את הסוכר בד"ל כמו סוכר קוקוס.

מה כדאי לחם את העוגיות האלה?
איך שלא תסתכלו על זה, כל כוס חלב צמחי תעשה פלאים, או קפה שחור בהגשה חמה!

לא תשישו אחורה, מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות. למה? כי עוגיות כאלה מפנקות פשוט לא יכולות להיות סוד! שתפו, תשתפו ותשתפו!

Scroll to Top