עוגיות מלוחות עם שמן: המתכון שישנה את משחק הנשנושים

עוגיות מלוחות עם שמן – מתכון מדהים וממכר

לפעמים אנו זקוקים למעט גיוון, נכון? כולנו מכירים את העוגיות המתוקות, שמתמזגות בפה והופכות את כל חוויית הקפה ליותר מתוקה. אבל מה עם עוגיות מלוחות? עוגיות שממלאות את הבית בריח משגע, מקפיצות את החיך ומוסיפות טוויסט לאירוח או לערב סרטים. רגע אחד, תפסו את המזלג! העוגיות הללו הן לא סתם עוגיות – הן אגדי, טעים, ומעלף! תאמינו לי, אתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 20-25 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נ dive deep לתוך הכנת העוגיות המלוחות הללו. ההכנה עצמה היא פשוטה מאוד, והמרכיבים לא מסובכים. אז קחו דף ועט והכינו את עצמכם לרשימה!

  • 400 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן, יש להשתמש בקמח תפו”ח)
  • 200 מ"ל שמן זית (מומלץ לשמן אורגני ומדויק)
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תיבול (כגון זעתר, כמון או פטרוזיליה קצוצה)
  • קמצוץ פלפל שחור טחון

ועכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו ניפרד קצת מכל ההכנה והבישולים להנאה רבה. מדובר בכמה מרכיבים פשוטים שולים בפה ומביאים תוצאות שיפתיעו אתכם! ואם אתם רוצים לגוון, אפשר לשקול להוסיף ללעוגיות גם אגוזים קצוצים, גרידת לימון או טעמים אהובים אחרים. מה שהופך אתכם למוח שלך במטבח!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן למעשים. מוכנים? בואו נתחיל!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה והמלח.
  3. מוסיפים את השמן וזורים פנימה את גבינת הפטה המפוררת.
  4. יוצרים שקע במרכז התערובת והוסיפו את הביצה.
  5. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד והבצק מתגבש.
  6. אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
  7. יוצרים כדורים בגודל של אגוז והניחו על תבנית אפייה עם רווחים ביניהם.
  8. לוחצים על כל כדור מעט כדי ליצור צורת עוגייה.
  9. מפזרים מעל את התיבול הנבחר – זה הזמן להוסיף טון כבר במסיבה!
  10. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות צבע זהוב.
  11. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הסוד לתחושת שובע: כמה חלבון בבשר טחון?

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי של סבתא, העוגיות המלוחות הללו מאפשרות לכם לשדרג אותן בצורה בלתי נגמרת! אתם יכולים לשקול להוסיף:

  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים לגימור קראנצי משגע.
  • שומן קוקוס במקום שמן זית להענקת טעם מיוחד.
  • מאפים שטוחים, שנסחפו עם סוגי תיבול חדשים – למשל תיבול פריזאי.
  • עקבו אחרי צעד שהכנתם את העוגיות שלכם עם רוטב חריף למי שאוהב תמונות פיקנטיות.

שאלות ותשובות

איך אוכלים את העוגיות האלה?
העוגיות מושלמות בפני עצמן, אך תוכלו להגיש אותן לצד גבינות, זיתים או ממרחים שונים. תוכלו גם להכין עוגיות בגודל קטן ולהגיש באירוח כמתאבנים מלהיבים.

מה אופן שמירת העוגיות?
הרשיתי לכם! שמרו את העוגיות בקופסה אטומה. כך הן יחזיקו מעמד לפחות שבועיים, אם רק תצליחו להחזיק מעמד לאכול את כולן.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! הכנת הבצק מראש אפשרית, ואפשר להקפיא אותו למשך שבועיים. כשתהיה לכם חשק, פשוט להפשיר ולאפות את העוגיות!

כמה זמן לוקח להכין את העוגיות?
עם זמן הכנה של 30 דקות ואפייה של כ-20 דקות, תמצאו את עצמכם עם עוגיות מוכנות ומענגות תוך פחות משעה!

האם אוכל להחליף את גבינת הפטה?
כן! אפשר להשתמש בגבינות אחרות כמו גבינת מוצרלה או גבינת קוטג', לפי הטעמים המועדפים עליכם.

האם ניתן להפוך את המתכון לברי יותר?
בוודאי! תוכלו להמעיט בכמויות השמן ולבחור במוצרים דלי פחמימות ולפי הטעמים שלכם.

האם ניתן להוסיף ירקות?
בהחלט! הכניסו לתערובת ירקות קצוצים דק, כמו צנוניות או בצל ירוק לפיקנטיות נוספות.

כיצד ניתן ליצור עוגיות צבעוניות?
אפשר לפזר על העוגיות לפני האפייה שומשום בלבן ושומשום שחור, לצבעוניות שמרשימה!

מה אם אני לא אוהב את התיבול ההמלצה?
כאן אתם יכולים להשתגע! הכניסו תיבול אחר שלבחירתכם – קמח קימל, פפריקה או אפילו טחינה מסודרת.

האם אפשר לשים את העוגיות במקפיא?
כן! בהחלט אפשר להקפיא את העוגיות, אך כדאי לקחת בחשבון שהמינון של זמן האפייה יתארך ביום ההכנה.

עכשיו כשסיימתם להכין את העוגיות, איך אתם מרגישים? אמרנו שיעלו לכם חיוך על הפנים, ואם חש הייתם שלמים, זה הזמן לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. כל עוגיה היא הוכחה לכך שהטעמים הכי טובים נמצאים אצלנו בבית! אז קדימה, שתפו ותיהנו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פיצה מחמצת מתכון שיעשה לכם חשק ליותר!

Scroll to Top