עוגיות נס קפה עם שמן
כמה פעמים קיבלתם את התחושה שהחיים זקוקים למשהו מתוק, חלומי ומעלף? הכינו את עצמכם לגלות מתכון מדהים שאי אפשר לעמוד בפניו – עוגיות נס קפה עם שמן! לא מדובר בעוד עוגיות רגילות – כשאתם טועמים את העוגיות האלה, תרגישו איך כל נגיסה ממלאה את הלב שלכם באושר ושלווה. הריח הלוהט של הקפה מתמזג עם הטעמים המתוקים של העוגיות, ויוצר שילוב מושלם שממכר באופן ממש משוגע. בנוסף, אנחנו נדאג לכך שהעוגיות יהיו גם בריאות, על מנת שנשארים נאמנים לסגנון חיים בריא. אז בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: כ-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת, אנחנו מוכנים להתחיל. בואו ניגש לרשימה הקסומה של המרכיבים!
- 1 כוס קמח לבן
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן רגיל, אם רוצים)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 2-3 כפיות נס קפה (או יותר, אם חובבי קפה)
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לגרסה כריזמטית)
- אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אנחנו יודעים שיש כמה שיפוטים לגבי רכיבים, אז אם תרצו, אפשר לשדרג את המתכון הזה למבצע טבעוני על ידי החלפת הביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים או חצי בננה מתוקה. כמו כן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן להפתעה בריאותית ומרעננת.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, נתחיל בתהליך הכנת העוגיות המדהימות הללו!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (אם יש לכם טורבו, זה ייתן לכם תוצאה טובה יותר)
- מניחים קערה גדולה ומערבבים את השמן עם הסוכר עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצה ונס הקפה וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
- במקום טחינה, מוסיפים את כל יתר המרכיבים: קמח, מלח, סודה לשתייה ואגוזים (תוספת של אגוזים אכן הופכת את העוגיות למושלמות!).
- מערבבים היטב עד שהשמרים מתחילים להשתלב עם שאר החומרים.
- בעזרת כף, מניחים את התערובת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חצי כוס לעוגיה הייתה מתכון מצוין! חשוב לדאוג להשאיר רווחים בין כל עוגיה.
- מכניסים לתנור לחמש דקות, ואז מסובבים את התבנית כדי להבטיח פעולה אחידה.
- מנות את העוגיות למשך 10-12 דקות נוספות, עד שהן מזהיבות ובשוליים מתקבל קראנצ’יות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כמה דקות.
שדרוגים ותוספות
כמובן, אם אתם רוצים להפתיע את המשפחה או החברים, שדרגו את העוגיות עם הטעמים האהובים עליכם. הפכו את העוגיות למיותרות מוסיפים שוקולד קצוץ, או אולי תכללו מפעל של שוקולד מריר!
שאלות ותשובות
איך עלי לאחסן את העוגיות כדי לשמור על טריותן?
אני ממליץ לשמור את העוגיות בכלי סגור, בטמפרטורת החדר. אם תרצו להאריך את חיי המדף שלהן, אפשר לשמור במקפיא.
האם ניתן להחליף את הקפה במשקה אחר?
בהחלט! ניתן להמיר את הקפה לכל פFlavor שאוהבים, כמו נס קפה בטעמים או אפילו תמצית וניל.
איך העוגיות האלה משוות לעוגיות רגילות?
מדובר כאן בעוגיות קלאסיות של סבתא, רק עם תוספת של קפה ושמן שזה מה שהופך אותן למשהו אגדי! הן נימוחות ומערבבות טעמים שלא תמצאו בשום מקום אחר.
כמה זמן ניתן לשמור עליהן?
העוגיות המושלמות הללו יכולות להחזיק מעמד עד שבוע, אם תצליחו להתאפק לא לאכול אותן מיד.
איך ניתן להפוך את המתכון לקלוריות נמוכות יותר?
לחליף סוכר בסוכר קוקוס, ולעבוד עם שמן זית במקום שמן קוקוס. כדאי לנסות!
מה אפשר להוסיף במקום אגוזים?
תוספות כגון שוקולד צ׳יפס, קוקוס או שקדים קצוצים יעשו את העבודה.
זה מתכון לעוגיות קשות או רכות?
העוגיות יהיו רכות ונימוחות, עם קשר מושלם בין קרנצ’יות ללחות – פשוט ללקק את האצבעות!
האם ניתן לאפות את העוגיות בטמפרטורה נמוכה יותר?
כן, אם תרצו לטפח באופן איטי יותר, אתם יכולים לאפות בטמפרטורה נמוכה, אך יש לשים לב לזמן האפייה שמתרחב.
אני אוהב קפה עוצמתי, איך לגבור על טעמי הסוכר?
כמו שציינתי, הוסיפו יותר נס קפה אל התערובת – לא יהיה ריח שלא יפתה אתכם!
האם העוגיות הללו מתאימות לילדים?
כמובן! הם אוהבים מתוקים, ומדובר בחוויות מתוקות ביותר. קפה לא מזיק להם בדרך כלל.
אז עכשיו כשהשגתם את המתכון המושלם לעוגיות נס קפה עם שמן, שתפו אותו עם חברים ברשתות חברתיות, עם המשפחה או בכל מקום אחר שאתם יכולים לחשוב עליו! למה להחיות את המתכון הזה לבד, כשאפשר להפיץ שמחה לכולם? שנתחיל לאפות!