עוגיות שיבולת שועל בננה וטחינה – מתכון אגדי!
תארו לכם את הרגע הזה, שבו אתם פוגשים עוגיה שמד feel's like a warm hug, שהופכת את השעת קפה שלכם לחוויה מענגת. מדובר על עוגיות שיבולת שועל, בננה וטחינה – שילוב של מרקמים וטעמים שיביאו אותנו למקום הקסום ביותר. מדובר בבראוניז מטריפים, משוגעים ומלאי טעם, שיתאימו לכל שעות היממה, ואלינו הם יגיעו עם קריצות של רכות וקלילות. בעיניי, זו אחת העוגיות שמספקות את התמכרות בריאה, והיא גם קלה להכנה! בעבודה המשותפת שלנו, ניצור עוגיות שהן גם בריאות וגם ממכרות. להכין עוגיות בסגנון הזה זו לא סתם הכנה – זו מסיבה שמזמינה את כל החושים שלנו!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מתכון ל-12 עוגיות
- משך זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי שנאפשר לעצמנו את החוויה המדהימה הזו, נשתמש ברשימת רכיבים פשוטה, אך כל כך טעימה. מדובר ברכיבים שיקנו לנו עוגיות אווריריות ונימוחות, עם טעמים שמבטיחים שנשוב ללקק את האצבעות אחרי כל ביס.
- 2 בננות בשלות (הכי טעים עם בננות שיש להן כתמים כהים, אלו הכי מתוקות)
- ½ כוס טחינה גולמית
- 1 כוס שיבולת שועל קלאסית
- ½ כוס קקאו (אם רוצים מתוק יותר, אפשר להוסיף סוכר או ממתיק אחר)
- 1 כפית קינמון (למרענן את הטעמים)
- ½ כפית סודה לשתייה
- ¼ כוס אגוזים קצוצים (בחרו את האגוזים האהובים עליכם)
- ⅓ כוס שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי, אבל משגע)
דבר נוסף שאני ממליץ הוא לשדרג את המתכון! אם אתם צמחונים או טבעונים, אפשר לשים טחינה מתוקה במקום טחינה רגילה. אם יש לכם רגישות לגלוטן, ניתן להחליף את השיבולת שועל בשיבולת שועל שאינה מכילה גלוטן. התפקוד של כל רכיב הוא קרדינלי בהפקת הטעמים, אז תן להם לפתח את עצמם בהרמוניה.
שלבי ההכנה
נחכה רגע. התרגשות רבה מרחפת באוויר. בואו נתחיל את תהליך ההכנה של העוגיות המושלמות, ונתעורר לפחות באחת מהן. כך נעבוד:
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מעבירים את הבננות לקערה ומועכים אותן היטב עם מזלג.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים עד שהתערובות מתקבלות אחידות.
- מוסיפים את שיבולת השועל, הקקאו, הקינמון והסודה לשתייה, ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- אם אתם בוחרים להוסיף אגוזים ושוקולד, זה הזמן!
- יוצרים עיגולים קטנים עם הידיים ומשטחים טיפה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מתייצבות ושולי הרכיבים מתחילים להיראות משגעים.
- מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על רשת.
לאחר שהעוגיות התקררו, אפשר ליהנות מכל ביס וביס. התוצאה היא פשוט מדהימה. מדובר בעוגיות שמספקות פינוק בשעת קפה או סתם לנשנוש בין הארוחות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ברצוננו להעשיר את החוויה? יש לנו שפע של רעיונות לשדרוגים! למשל, ניתן להוסיף קקאו עם חלב קוקוס או שוקולד מריר קצוץ לשילוב טעמים עמוקים יותר. יש אנשים שמעט מלח ים פיקנטי מעל העוגיות יוצר איזון מושלם בין המתוק למלוח. אתם גם יכולים לשדרג את הביסים עם שמן קוקוס במקום טחינה, שזה משגע!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבננות קפואות?
בהחלט! רק ודאו להפשירן ולמעוך אותן היטב לפני השימוש, והן יספקו את אותה מתיקות וטעם.
מה עושים אם אין טחינה?
אם אין טחינה, אפשר לשים חמאת שקדים או חמאות אגוזים אחרות. זה מעשיר את המתכון בטעמים חדשים.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן! אחרי שהעוגיות התקררו, אפשר לאחסן אותן בקופסה אטומה שבמקרר. הן שומרות על טעמן.
איך אני יודע מתי העוגיות מוכנות?
עוגיות מוכנות כאשר השוליים מתחילים להזמין אותנו, והמרכז עוד מעט יתייצב.
אני לא אוהב שוקולד, כיצד אוכל להמיר אותו?
לחליף אותו בפירות קצוצים כמו צימוקים או תמרים להוספת מתיקות במדליקה.
האם אוכל לשים סוכר במקום דונוס?
כמובן! השאירו את הכמות על פי הטעם האישי שלכם.
מה עדיף – שיבולת שועל רגילה או דקה?
המלצה שלי היא על שיבולת שועל רגילה, היא מעניקה מרקם מיוחד.
יש לכם טיפים לשדרוג טעמים?
כמובן! מוסיף מענג של וניל יכול להוסיף מלחמה או טעם נוסף!
האם יש מלית אחרת שאפשר להוסיף?
מומלץ לנסות להוסיף דובדבנים מיובשים קצוצים או אגסים!
כמה זמן ניתן לאחסן את העוגיות?
אם מאחסנים במקום קריר ויבש, ניתן לשמור עד שבועיים, אם תספיקו לאכול אותן עד אז!
אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולהפיץ את האהבה לעוגיות המשגעות הללו! כולנו רוצים לטעום את השילוב המלא של הטעמים המדהימים!