עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא קמח
מיהי זו העוגייה המדהימה הזו שמצליחה לגעת לנו בלב? מה גורם לנו לרצות ללקק את האצבעות ולא להפסיק לאכול? התשובה היא עוגיות שיבולת שועל וטחינה שהן פשוט אגדי! מדובר במתכון משגע שמצליח לשלב בין הבריאות למתיקות, והכל ללא גרגר קמח אחד. אתם תמצאו פה עוגייה אוורירית, נימוחה ומעלפת שתככב גם בשולחן הפיקניק וגם לצד כוס התה אחר הצהריים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: כ-15 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 12 עוגיות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, על מנת שנצליח להכין את העוגיות המיוחדות הללו, אספנו עבורכם את המרכיבים הנדרשים. תתכוננו להתענג על המתיקות והמדהימה הזו!
- 2 כוסות שיבולת שועל (גלילית או דקה)
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה דחוסה
- 1/4 כוס דחוסה של סוכר חום (יכולים להשתמש גם בסוכר קוקוס למי שמעוניין בגרסה בריאה יותר)
- 1/4 כוס סוכר קנים או דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה דחוסה של דחוסה
- 1/4 כוס חלב או חלב שקדים (לא חובה)
- 1/2 כפית קינמון (לשדרוג)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אפשר גם ללא, אבל מי יכול לעמוד בפיתוי?)
- 1/4 כפית מלח
ממציאים מחדש: מרכיבים חלופיים
עבור אלו מכם שמחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החלב בחלב צמחי כמו חלב שקדים או קוקוס. בנוסף, ניתן להשתמש בסוכר קוקוס במקום בסוכר חום, כך שכולם יהנו מהמעדן הזה. יש אפילו שיבחרו להוסיף פירות יבשים כמו תמרים או אגוזים כדי להוסיף עוד טוויסט שובר שגרה.
שלבי ההכנה
ולעכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהכנה של העוגיות המושלמות הללו. תכינו את עצמכם לרגעים של אושר מדהים!
- לפני הכל, חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, שימו את השיבולת שועל, סוכר חום, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הטחינה עם הסוכר הקנים עד שהתערובת תהיה אחידה.
- הוסיפו את התערובת השנייה לתערובת השיבולת שועל וערבבו היטב.
- אם אתם משדרגים עם שוקולד צ'יפס, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת.
- עכשיו, קחו כפות מהתערובת והניחו בעזרת כף על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- כשהתנור מחומם, הכניסו את התבנית לאפות במשך כ-15 דקות.
- העקבו אחר העוגיות, כאשר הם מזהיבות קלות – זה הזמן להוציא אותן.
- ניתן להשאיר אותן להתקרר על הרשת ולהתענג על הבחירות הטובות ביותר.
סתם עוד פינוק: שדרוגים ותוספות
כדי לשדרג את העוגיות בצורה מושלמת, אתם יכולים לשקול להוסיף לקוקונט קלוי או אגוזים קצוצים, כמו אגוזי לוז או פיסטוקים. גם מעדני ריבת תמרים יכולים להיות מוסיפים מעניינים שאפשר לשים במרכז העוגיה, בשביל סוויאט קטן ומיוחד.
שאלות ותשובות
האם ידעתי שאפשר להפוך את המתכון לגרסה דלה בפחמימות?
כן, בעזרת שימוש בשיבולת שועל דלת פחמימות, כמו שיבולת שועל חלבית, אפשר להוריד את כמות הפחמימות במתכון בצעד משמעותי!
באיזה חלב אפשר להשתמש במתכון?
ניתן להשתמש בחלב רגיל, חלב שקדים, חלב סויה ואפילו חלב קוקוס, תלוי במי שאוהב!
אפשר להכין את העוגיות מראש?
בהחלט! העוגיות שומרות היטב במיכל סגור, כך שאפשר להכין אותן יום או יומיים מראש ובאמת להינות מהם ללא דאגות.
האם ניתן גם לאפות את העוגיות בטוסטר אובן?
כן, זה אפשרי! רק שימו לב לחום, בדקו את העוגיות מידי פעם כדי שהן לא יישרפו.
מה טעם השוקולד צ'יפס בגירסה הזו?
השוקולד צ’יפס מוסיף מתיקות ונותן טוויסט משגע לעוגיות, שווה לנסות!
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בוודאי! ניתן להקפיא את העוגיות לאחר שהן יצאו מהתנור ולהפשירן לפני ההגשה.
האם אפשר להכין את העוגיות עם דחוסה מדויקת של טחינה?
כמובן! טחינה היא המרכיב המרכזי במתכון, וכשמשתמשים בדחוסה מדויקת, העוגיות יהיו נימוחות ומעלפות.
מה קורה אם אני אוהב את העוגיות פריכות יותר?
אם תרצו עוגיות פריכות יותר, פשוט הגדילו את זמן האפייה בכמה דקות נוספות.
האם יש גרסה ללא סוכר?
אפשר להחליף את הסוכר בסטיביה או ממתיקים אחרים לא מכילים סוכר, כך שהמתכון יהיה בריא ואפילו דל קלוריות!
האם יש אפשרות עבור גרסה ללא אגוזים?
בהחלט! ניתן להכין את המתכון ללא אגוזים, הוא ישאר טעים ומגוון בלי שישתנה במרכיבים האחרים.
עוגיות שיבולת שועל וטחינה הן לא רק מתכון קל, אלא גם ספק בריאות ומרענן. שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, ועשו טוב לעוד אנשים! כל הכיף בפנקייקים הוא לגלות את ההפתעות במטבח יחד. אז יאללה, תפסו חבילת שיבולת שועל ותחלו להכין!