עוגיות שיבולת שועל וטחינה – המתכון המושלם לאוהבי מתוקים
בעולם המזון, ישנם רגעים בהם אנחנו פשוט רוצים לנשנש משהו מתוק, אבל גם בריא. אז מה עושים? בדרך כלל פונים למתכונים שיכולים להציע את השילוב ההרמוני הזה. הכנסו לממלכה המלבבת של עוגיות שיבולת שועל וטחינה. מדובר בעוגיות מדהימות, הן נימוחות, הן בריאות והן מענגות במיוחד! כל ביס יגרום לכם לרצות עוד אחד. אז קחו רגע לנשום, כי אתם עומדים להכין עוגיות ממכרות שכאלה, שיכולות להיכנס לרשימת המתכונים הכי טעימים שיש!
זמן הכנה: 30 דקות, רמת קושי: קל, מכמות זו תקבלו 20 עוגיות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות: 20 עוגיות
המרכיבים הדרושים
מתכוני עוגיות ידועים במתכונים שונים, אך עוגיות שיבולת שועל וטחינה הן משהו אגדי, ומה שמייחד אותן הוא השילוב המנצח של רכיבים פשוטים אך עשירים בטעמים. הגיע הזמן לשדרג את מיומנויות האפייה שלכם!
- כוס שיבולת שועל פורקה (ולא מה שדחוס בקופסה)
- ½ כוס טחינה גולמית (ודאו שהיא טבעית, להרגשה של עונג)
- ½ כוס דחוסה של דחוסה חום או סוכר קוקוס (כל אחד הרי אוהב מתוק)
- חצי כוס רסק תפוחים (אם אחד מכם עשה דיאטה, אתם מוזמנים להשתמש, מקסים נכון?)
- 1 כפית קינמון (הגיע הזמן לשפוך את הקינמון מהמדף)
- ½ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- חצי כוס שוקולד מריר קצוץ (או ממתיקים אחרים שאוהבים)
- ¼ כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי אבל משגע)
וכמובן, אתם יכולים להתלהב מממרכיבים חלופיים. רוצים להכין גרסה טבעונית? החליפו את הרסק ביצים ונניח תפוח מסוכר דחוס או בננה מעוכה. רוצים ללא גלוטן? פשוט וודאו שהשיבולת שועל שאתם קונים היא ללא גלוטן. אתם יכולים להיות יצירתיים כמו שתרצו!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אנחנו עוברים לחלק הכנת העוגיות, שבו השף הפנימי שבתוככם ילך ויתעורר לזמן קצר. זכרו, המתכון פשוט מאד וכל אחד יכול! אז בואו נתחיל.
- חממים את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה גדולה את השיבולת שועל, הטחינה, הסוכר, רסק התפוחים, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
- לאחר שנוצר לנו דבק באיכות גבוהה, מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים היטב.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים בתבנית אפייה המשומנת או על נייר אפייה.
- לוחצים מעט על כל כדור כדי שהעוגיות יתפשטו.
- אופים כ-15-20 דקות או עד שיהיו זהובות קלות.
- מחכים בסבלנות עד שיתקררו לפני שאתם מתנפלים!
חשוב להבין, שלמחכים שהעוגיות יתקררו יכול להיות אפקט מסוכן מאוד. מנסיון שלי, עוד לפני שהן התנפחו, נכנסתי למעגל האכילה שהן פיתו אותי אליו!
שדרוגים ותוספות אפשריים
בואו נדבר על שדרוגים! זהו הזמן להיות יצירתיים. תוכלו להוסיף לתערובת:
- צימוקים או דובדבנים מיובשים, פשוט כי הם מתקתקים!
- זרעי צ'יה או פשתן כדי להוסיף עוד חלבון וסיבים תזונתיים.
- אולי תוספת של קצת קקאו לשוקולדיות סמוקות יותר.
- אם אתם אוהבים תיבול, תוכלו להוסיף כף של תמצית וניל לתערובת.
כמובן, כל אחד יכול להוסיף עוד עשרות אפשרויות, זה תלוי רק באימום ובמה שאתם אוהבים!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגיות לשבוע?
כן, העוגיות נותרות טעימות במשך שבוע, אם שמים אותן בכלי סגור במקום קריר.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בוודאי! תוכלו להקפיא כפול או משולש ואז להוציא מהמקפיא לפני הכנת חטיף טעים!
מה להוסיף אם רוצים טעם אגזי יותר?
נסו לשים מעט אגזים קצוצים או דקדקני פרי דמוי ייבוש.
איזה ממתיקים מומלצים?
בעיקר סילאן ודברים טבעיים, יש שפע פינוקים טבעיים שמצפים, למשל דחוסה חום, דחוסה קוקוס או מייפל.
מה יצא אם לא משתמשים בשוקולד?
לא נורא בכלל! העוגיות יהיו עדיין טובות – פשוט יהיה חסר בהן האלמנט המתוק הזה!
האם אפשר להכין את העוגיות ללא טחינה?
כן, זה אפשרי. ניתן לנטרל את הטחינה ולהשתמש בשמן קוקוס או בוטנים.
באיזה גיל אפשר להנות מעוגיות אלו?
באופן עקרוני, כל אחד יכול ליהנות מהן – אפילו ילדים!
מה הסוד לעוגיות גבוהות יותר?
אם אתם רוצים שהן תהיינה גבוהות ונעימה, חשוב לא לדחוף אותן יותר מדי על התבנית!
לאזני מתכוני עוגיות תוספות בריאות?
בוודאי! תוספות כמו גרעיני חמניות או זרעי פשתן בהחלט הופכים את העוגיות לנמוכות בדיוק עבור המתקשרות.
כיצד ניתן לשפר את המינון של הסוכר?
אפשר להזמין טעם מתוק יותר עם תוספות דחוסות או סוכר קונבנציונלי חצי רבע!
אם נהניתם מהמתכון הזה והכנתם את העוגיות המעלפות הללו, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם גם לטפח את כשף האפייה שהם לא ידעו שיש להם. אגב, מי יודע – אולי אפילו תזמינו אותם לארוחה, ונשמע את צלילי האפייה מגיעים מכל עבר!