עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן תוך 10 דקות

עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן – המתכון המושלם שיגרום לכם להתמכר!

חושבים על נשנוש טעים, פריך ומנחם שיעשה לכם טוב על הלב, שיעניק לכם אנרגיה ויגרום לכם ללקק את האצבעות? אנחנו הולכים לחשוף לכם את מתכון העוגיות לשיבולת שועל ללא גלוטן המדהימות, אתם תבקשו עוד ועוד ולא תפסיקו לגעת בקופסה! אין ספק – מדובר בעוגיות אגדי, שאפשר להכין אותן במהירות שיא, תוך עשר דקות בלבד. מוכנים?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: כ-20 עוגיות

אין דבר יותר משגע מאשר לשבת בבית, להריח את הריח המופלא של עוגיות שנאפות בתנור. מרגע שהעוגיות יצאו החוצה, תרגישו שאין לכם שליטה – הן ממש נמסות בפה! המוזיקה כבר מתנגנת, אתם מתיכנים מה לעשות עם כל הסוכריות והמרכיבים האהובים עליכם לשדרוג, אבל קודם כל – הגיע הזמן להכיר את המרכיבים שאנחנו צריכים למיטה הרחבה של העוגיות שלנו.

הרכיבים הדרושים

  • 3 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/3 כוס דחוס של דחוס סוכר חום (אם מתחשק לכם, אפשר לשלב גם סוכר קוקוס)
  • 1/2 כוס חלב צמחי (סויה/שקדים/קוקוס)
  • 1/2 כפית קינמון (להרגיש כמו סבתא שפשוט עושה קסמים במטבח)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ גס (כמובן שאפשר גם שוקולד חלב, אם אתם חובבי מתוק)
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי, אבל אם אתם אוהבים אגוזים אז זה בהחלט להוסיף)

במידה ואתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אתם יכולים להמיר את הסוכר בממתיק טבעי כמו דחוס קלוריות, לשדרוג יהפוך את העוגיות לדל פחמימיות. כך תהנו מעוגיות נימוחות וטעימות ועדיין תשמרו על הבריאות שלכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כדורי שוקולד פרווה עם קרם קוקוס שאי אפשר להפסיק לאכול

שלבי ההכנה

  • חימום התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל עם סוכר חום, קינמון ומלח.
  • מוסיפים את שמן הקוקוס המומס וחלב, ואז מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  • שמים את השוקולד והאגוזים (אם בחרתם להשתמש) ומערבבים שוב.
  • עם כף לאחת, יוצרים עוגיות על תבנית עם נייר אפייה, והן צריכות להיות קטנות ומעוגלות.
  • אופים בתנור למשך 10-12 דקות או עד שהן יהיו זהובות.
  • לאחר האפייה, נותנים לעוגיות להתקרר על רשת.

עכשיו, כשאתם כבר לא יכולים לחכות לטעום, דמיינו את הרגע שבו אתם לוקחים ביס מהעוגיות, המרקם האוורירי מתמוסס בפה שלכם, והשוקולד הכהה מטפטף על הלשון. מושלם, לא?

תוספות או שדרוגים אפשריים

תמיד אפשר לשדרג את העוגיות האמורות שלכם! למשל, תוכלו להוסיף פירות מיובשים כמו משמשים ושזיפים, או אולי רסק תפוחים לטעם מתקתק יותר. כל תוספת עוצמתית עשויה להעניק מגע חדש לעוגיות שלכם, והיצירתיות שלכם יכולה לקחת את העוגיות לרמה הגבוהה ביותר!

בהנחה ואתם אוהבים טעמים מפתיעים, שקולו להוסיף כמה תוספות כמו ציפורן מגורר או אגוזי לוז קצוצים. שלטת על ההשפעה של הרכיבים הקטנים האלה על הטעמים!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי שיבולת שועל ללא גלוטן?
יכולים להשתמש בשיבולת שועל רגילה, אך שימו לב אם אתם רגישים לגלוטן. יש גם גרסאות שיבולת שועל שכתובות על ידן "ללא גלוטן".

האם ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר?
בהחלט! שמן זית או שמן חמניות יכולים להוות תחליף מצוין – זה תלוי בטעם האישי שלכם.

איך שומרים על העוגיות?
שמרו את העוגיות בצנצנת אטומה או בשקית פלסטיק כדי לשמור על פריכותן.

כמה זמן העוגיות נשארות świeżość?
כשהן נשמרות בכלי אטום, הן יכולות להחזיק מעמד בין שבוע לשבועיים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק אורז אדום שיחמם לכם את הלב והנשמה

אפשר להקפיא את העוגיות?
כן! ניתן להקפיא את העוגיות, אבל מומלץ לאפות אותן טריות פעמיים – זה הכי טעים שיש!

האם אפשר להכין את העוגיות גם עם קמח?
בוודאי! תוכלו לשלב קמח אורז או קמח קוקוס – מדובר בעוגיות נהדרות!

מה אפשר לשים במקום שוקולד?
אתם יכולים להשתמש בפירות יבשים כמו צימוקים או דובדבנים קצוצים, או שהתמקדו בחומרים בריאים אחרים.

למידע נוסף על שיבולת שועל – מה הקונספט שלה?
שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים רבים, מדהימה ללב על בוקר בריא, ובנוסף תורמת לתחושת שובע ממושכת.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בהחלט! עוגיות אלה הן קלה להכנה ומצוין עבור ילדים, במיוחד כשיש להם רעב לסוכר מתוק.

מה עושים אם התערובת רטובה מדי?
מוסיפים שיבולת שועל נוספת כדי לייצב את התערובת!

אז מה עכשיו? אחרי שהכנתם לכם טעימה בראש וטעמתם על הלשון, זה הזמן לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ואולי אף להכין אותם יחד! שיהיה לכם יום מושלם עם עוגיות שיבולת שועל בריאות ומצוינות!

Scroll to Top