עוגיות שקדים מדהימות ללא גלוטן וללא סוכר
אין ספק שעוגיות שקדים אהובות על רבים, והן בלטו בבתים שלנו כמאפה שמעלה זיכרונות מימי ילדות. כשמדובר בעוגיות ללא גלוטן וללא סוכר, זה לא חייב להיות פשוט או משעמם. למעשה, העוגיות הללו הן פשוט ממכרות, עם ניחוח שקדים שהתפשט בכל הבית. מהן מסרבות להפסיק להצטבר בצלחת – כל ביס הוא חוויה שמשגעת את כל החושים. כבר תחושת המרקם הנימוח их והקריספיות של השקדים מקסים את כולם! הן פשוט אגדי!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מתכון ל-20 עוגיות.
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתכון ל-20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שהציפייה לסוף האפייה מתחילה לבעבע, הגיע הזמן לגלות אילו רכיבים דרושים לעוגיות המהממות הללו. כל דבר שקשור במתכון הזה נחשב למופלא, אבל אנחנו בטוחים שתסכימו שאחד מהמרכיבים הוא השקד. השקדים מביאים עשירה של טעם ומרקם. הנה המרכיבים:
- 250 גרם שקדים טחונים (שקדים קלופים)
- 3 ביצים גדולות
- 100 מ"ל סירופ אגבה או ממתיק אחר בריא (כמו סטיביה)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/4 כפית מלח
- שקדים פרוסים לקישוט (לטעם ויזואלי נוסף)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הביצים ב-70 גרם של “שנסון של פשתן” – כלומר, לערבב 1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים, לתת לזה לנוח קצת ואז להשתמש כלקח מלאייצר את טעם אגדי.
שלבי ההכנה
רגע, לפני שאנחנו קופצים לשלב ההכנה, מעניין לדעת שהשקדים שזורים במסורת הקולינרית הים-תיכונית במשך מאות שנים. הם לא רק טעימים – הם מכילים גם הרבה בריאות, כמו ויטמינים, מינרלים ושומנים בריאים. אז בואו נתחיל להכין את העוגיות!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית.
- מעבדים את הביצים עם סירופ האגבה ותמצית הווניל בקערה גדולה עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים למחבת את השקדים הטחונים, קינמון ומלח, ומערבבים עם כף עץ עד שהתערובת מפוזרת באופן אחיד.
- בעזרת כף, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית האפייה.
- לוחצים בעדינות על הכדורים עם האצבעות כדי להפוך אותם לדיסקיות שטוחות.
- מעטרים עם שקדים פרוסים על כל עוגיה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות או עד שהעוגיות начинают להזהיב.
- לאחר סיום האפייה, מניחים לעוגיות להתקרר על רשת. בזמן שהן מתקררות, החום יהפוך אותן לאווריריות ונימוחות, ממש כמו שתמיד רצינו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כולנו יודעים שעם קצת יצירתיות אפשר לחדש כל מתכון. יש כמה רעיונות מעניינים שיכולים לשדרג עוד יותר את העוגיות:
- כוס קקאו טהור – יוצר שילוב מעלף במרקם וריח שוקולדי.
- חתיכות שוקולד מריר ללא סוכר – פשוט ממכר!
- פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים קצוצים – מזהים היטב במילוי.
- אולי גם תוספת של אגוזי לוז קצוצים, שכמובן רק יוסיפו לתחושת העושר.
- אם מעניין אתכם, ניתן גם להוסיף תמציות כמו תמצית שקדים או קפה.
והכי חשוב, האירו את נשמתכם והקפידו להשתמש בכל מרכיב שאתם אוהבים. מטרת המתכון היא לא לקבע את השיטה, אלא ליצור משהו שעושה אתכם מאושרים!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
כן! העוגיות שומרות על הטריות שלהן במקפיא לאורך חודשים. פשוט הניחו אותם בשקית אטומה.
האם אפשר להכין את העוגיות בלי סוכר לגמרי?
בוודאי! השתמשו בממתיקים טבעיים כמו סירופ מייפל או תחליפי סוכר ללא קלוריות.
מה אפשר להשתמש במקום השקדים?
אפשר לנסות עם אגוזי לוז או קוקוס טחון אם אתם רוצים לגוון במרקם ובטעם.
כמה זמן העוגיות נשארות טריות?
בתנאים טובים, הן נשארות טריות למשך שבוע עד 10 ימים בקופסה אטומה!
איך ניתן להפוך את המתכון ליותר בריא?
אפשר להחליף חלק מהשקדים בעשבי תיבול יבשים או לחלופין להוסיף קוואקר לשיפור המרקם.
האם יש עוד דרך לאפות את העוגיות?
נכון, ניתן גם לאפות אותן בטמפ' נמוכה יותר במשך יותר זמן. זה יעזור לשמר את המרקם הפריך יותר.
האם זה מתאים לילדים?
בוודאי! המתכון כלשונו מתאים גם לילדים, חשוב רק לדעת אם יש אלרגיות כלשהן.
האם אני יכול להשתמש בשקדים עם קליפה?
כן, אך אם אתם רוצים עוגיות קריספיות ורכות כדאי להשתמש בשקדים קלופים.
לאיזה מטרה עוגיות השקדים האלו מתאימות?
פרחוניות ומתוקות, הן מושלמות כקינוח, לנשנוש או כתוספת עם תה או קפה.
מה תוכלו להמליץ על כמויות נוספות של מתכון חתונה?
אם אתם מתכוונים להכין להכנה גדולה, פשוט הכפילו את הכמויות ולשלוח את זה עם אורחים!
אז למה אתם מחכים? הטעמים המדהימים והמרקמים העליונים כבר מחכים לכם. שתפו את המתכון הזה עם כל מי שאתם מכירים, והפיצו את האושר ברשתות החברתיות!