עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן שיפתיעו אתכם

עוגיות שקדים נמסות בפה ללא גלוטן

בכל פעם שמתחשק לנו משהו מתוק, מעבר לממתקים הקלאסיים, אנחנו פעמים רבות מחפשים את הפינוק המושלם. תחשבו על עוגיות שאפשר לנשנש בעונג, להתענג עליהן ולגלות שהן לא רק טעימות, אלא גם בריאות. עוגיות השקדים הללו בהחלט עונות על כל הדרישות. מדהימות, נמסות בפה, ומלאות בטעמים עשירים! התוצאה, אתם תשאלו? עוגיות שקדים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות, והחלק הכי טוב – אין בהן אפילו גרם אחד של גלוטן!

זמן הכנת המתכון רמת קושי כמות מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: כ-20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגיות המשגעות הללו, נשמח לשתף אתכם ברשימה המענגת של המרכיבים שצריך:

  • 200 גרם שקדים טחונים (כחצי כוס)
  • 100 גרם סוכר (בערך חצי כוס)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון (למעט מי שלא אוהב, אפשר בלי)
  • קורט מלח
  • אבקת סוכר לציפוי (לא חובה)

לא ניתן להחמיץ שהשקדים הם הכוכבים של המתכון הזה. הם מספקים טעם אגדי ומסייעים ליצור את העוגיות האווריריות האלו. השקדים לא רק מוסיפים טעמים, אלא גם מלאים בערכים תזונתיים כמו ויטמינים, מינרלים וחלבונים!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מנסים לדאוג לסוגי דיאטות שונות, הנה כמה אפשרויות חלופיות:

  • לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-1/4 כוס 'רסק תפוחים' או 'פירות משומרים'.
  • לגרסה דלת סוכר, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או שממתיק טבעי.

שלבי ההכנה

כדי להוציא את העוגיות המדהימות האלה מהתנור, קיבצנו את השלבים בקלות ובנוחות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים שקדים טחונים, סוכר, קינמון ומלח בקערה. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל לתערובת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית ואופים עם כף בצק עוגיות בצורה של עיגולים.
  5. אופים במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.
  6. מצננים על רשת ואז מפזרים אבקת סוכר מעל אם רוצים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לא תאמינו איך להכין מתכונים לשרימפס מושלמים

ועכשיו, הכינו את העוגיות הנפלאות האלו וגלו כיצד הן ממכרות! הזמן רץ ואני כבר מתענג על כל ביס…

תוספות ושדרוגים אפשריים

עוגיות השקדים הן פלטפורמה מעולה לגילוי טעמים חדשים! כאן יש לנו כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות:

  • להוסיף שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ׳יפס לתערובת לשדרוג טעמים.
  • לנסות לשלב פירות יבשים קצוצים כמו תמרים או חמוציות כדי להוסיף מתיקות.
  • לגרסה דלת פחמימות, פשוט להוריד את הסוכר ולאזן עם מתיק טבעי.
  • לבודדים שאוהבים להפתיע, אפשר להכניס לתוך העוגיות אגוזי לוז קצוצים.

כמו שאתם רואים, האפשרויות הן אינסופיות! כל תוספת שתבחרו תוסיף ליופי ולעושר הטעמים, ותהפוך את העוגיות הללו למושלמות אפילו יותר.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
כן, בהחלט! העוגיות נשמרות היטב במקפיא לאורך כחודש. פשוט הניחו בכלי אטום.

מה צריך להעשות כדי להפוך את העוגיות ליותר פריכות?
כדי להכין עוגיות פריכות יותר, אפשר לאפות אותן זמן נוסף עד שהן מצלילות והופכות לקריספיות.

האם אפשר להשתמש בשקדים שלמים במקום טחונים?
לא מומלץ, אבל אפשר לטחון שקדים שלמים למרקם אחיד.

מה לעשות אם העוגיות יוצאות רכות מדי?
אם העוגיות יצאו רכות, אולי צריך להוסיף קצת יותר שקדים טחונים או להאריך את זמן האפייה.

האם אפשר לקשט את העוגיות?
בהחלט! אפשר למרוח שוקולד או לנפות אבקת סוכר מעל העוגיות לאחר שהן מצטננות.

האם אפשר לשים תחליף לסוכר?
בהחלט! סוכר קוקוס או סטיביה יעשו את העבודה יפה מאוד.

כמה זמן ניתן לאחסן את העוגיות?
בתנאים מתאימים, העוגיות יכולות להחזיק מעמד עד שבועיים בכלי אטום.

אילו אגוזים אפשר לשים בעוגיות מלבד שקדים?
אגוזי פקאן, אגוזי לוז או אפילו אגוזי קשיו יכולים להתאים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה ללא תחתית: סוד המתכון המושלם!

האם ניתן להשתמש בביצים מותרות עבור גרסה טבעונית?
לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב'רסק תפוחים' או תחליף ביצים טבעוני אחר.

מה היתרון של עוגיות ללא גלוטן?
הן מתאימות גם לאנשים רגישים לגלוטן ומספקות אפשרות קינוח בריא יותר!

אין ספק, עוגיות השקדים הללו מצביעות על העולם המתוק של הקולינריה הבריאה. אתם חייבים לנסות להכין אותן בבית, ולהפתיע את האורחים שלכם עם טעמים חדשים ונפלאים. אז קדימה, בין אם מדובר במפגש משפחתי או סתם ביום סתמי, הזמינו את כולם לשולחן הקינוחים ושתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות!

Scroll to Top