עוגת אינגליש קייק עם פירות יבשים פרווה
בואו ונדבר על מתכון שמעביר את כל הטעמים המושלמים והמרגשים של הילדות. עוגת אינגליש קייק עם פירות יבשים פרווה היא לא סתם עוגה; היא מתכון מדהים, שאפשר להכין בכל זמן עם רכיבים פשוטים שניתן למצוא בכל בית. כל Bite של עוגה זו לוקחת אותנו למסע נוסטלגי, כאילו סבתא שלנו קיבלה ההשראה שלה ממסיבה בבית הספר, ותמיד יש מקום בלב שלנו למתכון כזה. אז קחו נשימה עמוקה, כי אתם עומדים לגלות מתכון על גבול המושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המעלפת הזו עלינו לאסוף כמה מרכיבים בסיסיים, כמו גם פירות יבשים שמתאימים לטעם שלנו. הנה מה שנצטרך:
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1 סוכר חום כהה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (באופן כללי, בערך 10 גרם)
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס תערובת פירות יבשים (כמו תמרים, משמשים, אגסים ופרי הדר קצוץ דק)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (או כל אגוז אחר לפי טעמכם)
- 1/2 כוס צימוקים (למשהו מתוק)
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכל מוכן ומונח לפנינו על השולחן, הגיע הזמן להתחיל עם שלבי ההכנה! עלינו לאמץ את הרוח היצירתית שבנו ולהתמקד בכל פרט.
- חימום התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס (או 350 מעלות פרנהייט).
- בקערה גדולה, לערבב את השמנים עם הסוכר עד שהתערובת מתאחדת, זה נותן לעוגה שלנו בסיס נימוח.
- להוסיף את המים בהדרגתיות, תוך ערבוב מתמיד.
- לסנן את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח לקערה נפרדת, ולאחד את החומרים היבשים בהדרגה לתוך התערובת הרטובה.
- בסוף, להוסיף את הפירות היבשים והאגוזים ולערבב בעדינות, כך שהעמודים החשובים לא יתפרקו.
- לשמן תבנית אינגליש קייק, ולמלא אותה בתערובת שלנו.
- לאפות במשך 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- לא לשכוח לבחון את מהלך האפייה, כי כל תנור מתנהג אחרת.
- לצנן את העוגה כמה דקות בתבנית, ורק לאחר מכן להוציא אותה על רשת לצינון מלא.
- מומלץ להניח לה להתקרר ולהתייצב לפני החיתוך, כדי שהיא תשמור על טעם ואיזון המוצקות.
רגע לפני שאנחנו נכנסים לתענוג של הפירות היבשים, נדמה שהעוגה הזו היא פשוט חגיגה למדי. היא משדרת נוחות וביתיות שכל כך חסרה לנו לפעמים. מתכון זה מאפשר לכם לשדרג את העוגה בקלות רבה.
שדרוגים ותוספות
עכשיו כשיש בידינו את המתכון הבסיסי, אפשר לשדרגו אפילו יותר!
- לגרסה טבעונית: יחליפו את השמן באבוקדו מעוך, ולסוכר יש תחליף כמו מייפל.
- במקום אגוזי מלך, אפשר להשתמש בקוקוס קצוץ למשל.
- אפשר לשלב גם פירות עונתיים רכים, כמו בננות
- מוסיפים ציפוי שוקולד מעל העוגה לאחר התקררות לנגיעת מתיקות כהה.
- לגוון את הטעמים עם תמצית וניל או רוזמרין קצוץ דק.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן? כמובן! יש שימוש בקמח תפו”א או תערובת קמחים ללא גלוטן.
מהו הזמן האידיאלי לאכילת העוגה? אם תשמרו אותה במקרר, תוכלו לאכול אותה במשך שבוע, והטעמים רק יתחדדו.
האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט! העוגה תשרוד היטב בהקפאה ותהיה אדירה לאחר חימום קל.
מה ניתן לעשות אם אין פירות יבשים בבית? ניתן להשתמש בפרי טרי קצוץ או באגזרים עדינים, כמו בוטנים.
איך ניתן לדעת שהעוגה מוכנה? בצעו בדיקת קיסם – אם הוא יוצא יבש, היא מוכנה.
איך ניתן לשדרג את העוגה עם קרם? ניתן למרוח שמנת בקצפת ומעט שוקולד למריחה למשהו קלאסי. נשים בתשומת לב מעט שוקולד שיכול לשדרג הכל!
האם העוגה מתאימה להגשה לילדים? כמובן! השילוב של פירות יבשים נותן קריצה בריאותית שיכולה להתאים לגילאים שונים.
האם היא מגיעה גם בגרסה דלת סוכר? ניתן להפחית את כמות הסוכר ולהשתמש בתחליפים בריאים.
כמה זמן היא שומרת על טעם טוב? עם אחסון נכון, היא יכולה להחזיק יומיים-שלושה, אך אנו ממליצים לאכול אותה טריה.
למה כדאי לשתף את המתכון? כי זו עוגה מדהימה, מושלמת! כל מי שיתייחס אליה יעריך את זה!
אם הצלחתם להרגיש את הטעמים והניחוחות של העוגה הזו בצעדיכם, אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. זו דרך נהדרת שתוכלו לשמח עוד אנשים עם המתכון הכי טעים שיש! מי לא רוצה לדעת על עוגת אינגליש קייק של פרווה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות?!