עוגת ביסקוויטים שוקולד של פעם – טעם של נוסטלגיה
לא משנה היכן אנחנו נמצאים, יש משהו מאוד מיוחד בעוגת ביסקוויטים שוקולד של פעם. הריח שלה מפיץ נוסטלגיה לכל עבר, והזכרונות של ילדות מתערבבים עם העונג של כל ביס. מדובר בעוגה שהופכת כל רגע רגיל למסיבה קולינרית מענגת, כזו שכל ביס ממנה עושה אותנו מאושרים. האם אי פעם פתח דלת ומצא את עצמך מתמודד מול עוגה מפוארת שמחכה ברוגע על השולחן? העוגה הזו היא האורחת הנכספת בכל חגיגה, וכשהיא על השולחן, כולם מוכנים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 10 חתיכות מדהימות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל להרכיב את העוגה שמשגעת את החיך, אספנו עבורכם את כל המרכיבים שדרושים לעוגת ביסקוויטים שוקולד של פעם המלכותית הזו. הם פשוט זמינים בכל בית, ואפשר אפילו לשדרגו טיפה אם מתחשק לכם.
- 2 חבילות ביסקוויטים (על פי בחירתכם) – נסו להשתמש בביסקוויטים דקים.
- 200 גרם שוקולד מריר – זה שמקנה לעוגה את השוקולדיות המושלמת.
- 100 גרם חמאה – לנימוחות המשגעת והאווירית.
- 1 כוס חלב – לא להיבהל, זה מה שעושה את העוגה כל כך מושלמת.
- 1/2 כוס אבקת סוכר – בשביל המתיקות המצביעה.
- 2 כפות קקאו – לילדים שבינינו שאוהבים את השוקולד בהכנה.
- 1 כפית תמצית וניל – מוסיפה את הניחוח האגדי.
- שוקולד צ׳יפס (אופציונלי) – אם אתם רוצים לשדרג.
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לשדרג או לשנות, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס או מרגרינה. גם ביסקוויטים ללא גלוטן יתנו את אותו הטעם המדהים, ואפילו חלב סויה או חלב שקדים יכולים להתאים כאן ולתת טוויסט משגע.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לחלק המרגש ביותר – ההכנה של העוגה שכולם אוהבים!
- ממיסים את השוקולד המריר והחמאה במיקרוגל ומתערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
- יוצרים תערובת חלקה ומוסיפים את החלב, אבקת הסוכר, הקקאו ותמצית הווניל. מערבבים שוב.
- אורזים את הביסקוויטים בדקות לתוך תבנית שטוחה.
- יוצקים רבע מכמות התערובת על הביסקוויטים, מוודאים שהכל מצופה.
- מניחים שכבת ביסקוויטים נוספת ומוזגים עוד רבע תערובת.
- חוזרים על הפעולה עד שהכל עטוף בתערובת.
- לסיום, מפזרים שוקולד צ׳יפס אם מתחשק.
- מניחים במקרר במשך 4 שעות לפחות (באמת, זה הכרחי).
- אחרי קירור, חותכים לחתיכות מדהימות ומגישים.
שלבי ההכנה – טיפים נוספים
שימו לב להגיש את העוגה עם קפה חם או תה. השילוב הזה הוא משגע, ואפילו מעלף! תרגישו חופשי לשדרג עם קצפת או גלידה בצד – זה הכי טעים שיש!
תוספות ושדרוגים
יש לכם רעיונות? למה לא לשדרג ולנסות להוסיף שכבת קרם קדאיף מלמעלה או קוקוס גרוס? השדרוגים הם אינסופיים והאפשרויות רק מרקיעות שחקים!
שאלות ותשובות
איך נכין עוגת ביסקוויטים שוקולד טבעונית?
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואת החלב בחלב סויה או שקדים, וכל שאר המרכיבים יכולים להישאר כמו שהם.
מתי הכי טוב לטעום את העוגה?
לאחר קירור של לפחות 4 שעות, עם כוס קפה, זה וואו!
איזה ביסקוויטים כדאי לבחור?
ביסקוויטים דקים עובדים הכי טוב, אך אפשר בהחלט לנסות גם טעמים שונים.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי, העוגה מחזיקה מעמד בהקפאה, רק הוציאו אותה שעתיים לפני האכילה.
איך נעמוד על מנת לא לחרוג מקווים?
העוגה הכי טובה לפני הגעה לאירועים. פשוט קחו אותה אתכם ותהנו מהמולת המסיבה.
יש דרך להפוך את העוגה ל"נמוכה" יותר?
כן, פשוט השתמשו בכמות פחותה של ביסקוויטים או במידות קטנות יותר.
איך ניתן ליהנות מהעוגה הזו ולעשות לה שיווק?
מומלץ לצלם את העוגה בנראות מרהיבה ולשתף ברשתות החברתיות. שפים אוהבים!
מה עושים אם נותרו חתיכות?
שמרו את העוגה במקרר. לא בא לנו לזרוק!
מה הסוד להצליח בעוגה?
ללמוד לא למהר כל שלב בתהליך ההכנה ואהבה רבה!
איך תדעו שהעוגה מוכנה?
ברגע שאתם מרגישים נעים כשהיא מתקררת ומסתכלים עליה בפליאה.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף בפייסבוק, טוויטר או באינסטגרם עם החברים! עוגת ביסקוויטים שוקולד של פעם היא המתכון שמשגע את החיך, ועכשיו גם שלכם! מי שנוגע, מתאהב ומשגע אותנו עם עוד טעמים מלהיבים – אז קדימה, גם אתם יכולים לנסות בבית!