עוגת גבינה אפויה 10 דקות שתשנה לכם את החיים

עוגת גבינה אפויה מדהימה – 10 דקות בלבד!

לפעמים החיים מפתיעים אותנו ברגעים הכי טובים – כמו כשאנחנו לוקחים סיכון ומכניסים לתנור עוגת גבינה מופלאה שמכינה את עצמה כמעט לבד. אתם לא יכולים לדמיין בכלל כמה פשוט זה יכול להיות! אנחנו עומדים להכיר לכם מתכון לעוגת גבינה אפויה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות, תוך 10 דקות הכנה בלבד. החוויה המרגשת של פתיחת התנור והריח המהמם שיתפשט בבית – משגעת ואגדי!

זמן הכנת המתכון

  • 10 דקות הכנה
  • 50 דקות אפייה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עוגת הגבינה האפויה שלנו חייבת להיות עשויה מחומרים איכותיים שיגרמו לה להיות הכי טעימה שיש. בבחירה נכונה אתם תצליחו להקנות לה טעמים מרהיבים ומלכותיים!

  • 600 גרם גבינת שמנת
  • 250 גרם סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם קמח
  • 30 גרם חמאה לניגוב התבנית

שלבי ההכנה

מוכנים לקחת את המנה החמה אליכם? תכינו את התנור ותיפתחו את הלב! נתחיל:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מפשירים גבינת שמנת עד שהופכת לרכה.
  3. מניחים את הגבינה בקערה ומקציפים יחד עם הסוכר עד שהמרקם חלק.
  4. מוסיפים ביצה אחרי ביצה, ומקפידים לערבב היטב אחרי כל ביצה.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל ושמנת המתוקה ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
  6. נוסיף את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב עדין, ונשמור על אווריריות.
  7. מניחים חמאה בתבנית ואנחנו נדאג לדלל אותה כדי שהתערובת לא תדבק.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה באופן אחיד.
  9. אופים בתנור המחומם במשך 50 דקות – הרבה חיים, הרבה מלאכה!
  10. בסיום האפייה, יש לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שחותכים ליחידות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן מוכנות ב-10 דקות

מרכיבים חלופיים

יש לכם קהל עם העדפות שונות? אין בעיה! תוכלו להכין את עוגת הגבינה הזו גם בגרסה טבעונית. פשוט השתמשו בגבינת קזאו שהוכנה מזרעי קישוא ושמנת קוקוס במקום שמנת מתוקה. כך תיהנו מיוחדת גם בעונות הבריאות.

שדרוגים ותוספות

כמה שדרוגים אפשריים? רבותיי, כשרוצים להיות מעלפים, אפשר להוסיף לתערובת קליפת תפוז מגורר, או שבבי שוקולד מריר כדי לתת לעוגה את הדופק החיוני שלה. עשו לעצמכם טובה והקפיצו את העוגה שלכם כמה רמות למעלה ובחרו לקשט עם פירות יער טריים או רוטב שוקולד חם. ברור שזה יגרום לכולם להמליך את האצבעות – פתרון מושלם לכל סוגי המתוקים.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה?
נפלא! אחרי 50 דקות, בדיקת העוגה עם קיסם היא הכוונה הטובה. אם הקיסם יוצא יבש, זה הזמן להוציא את העוגה מהתנור!
האם אני יכול להכין את העוגה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את העוגה כמה שעות מראש, וזמן האפייה יכול עוד יותר לעלות את ההנאה! האם כל גבינת שמנת מתאימה?
כן, אנחנו ממליצים על גבינת שמנת באיכות גבוהה, אך גבינות שונות כמו ריקוטה או מסקרפונה גם ימצאו דרכן.
אפשר לשים את העוגה במקפיא?
בהחלט. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, עטפו אותה היטב והקפיאו. היא תגלה יופי גם אחרי ימים במקפיא!
כיצד אני יכול להפוך את המתכון לבריא יותר?
החליפו חלק מהסוכר בדבש או בסוכר קוקוס, והשתמשו בקמח שקדים במקום קמח רגיל.
מהי שיטת הגשה המומלצת?
הגישה המומלצת ביותר היא עם פירות טריים, קרם פרש או אפילו רוטב פירות יער – מדהים!
איך אפשר לאחסן את העוגה?
אתם יכולים לאחסן את העוגה בקופסה סגורה במקרר עד למספר ימים.
האם אפשר לשדרג את הבצק?
לגמרי! תוכלו לשדרג את הבצק על ידי הוספת אגוזים קצוצים או קקאו לתערובת הבצק.
מה לעשות אם יש לי פחת בעוגה?
אם יש לכם פחת בעוגה, אין בעיה – זאת פשוט עוגת גבינה בעבודת יד! הוסיפו כמה תוספות אסטטיות על מנת להסתיר את הפחת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סודות בישול הסלק לשמירה על צבעו הטבעי

עכשיו, כשסיימנו עם כל המידע המדהים הזה על עוגת הגבינה האפויה שלנו, הגיע הזמן לשתף את המתכון הזה עם החברים! אל תהססו להפיץ את הבשורה ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים יחוו את הפלאים של המתכון הזה!

Scroll to Top