"`html
עוגת גבינה ושוקולד לבן של קרין גורן: מתכון מעולה ומתחנף
אם יש משהו שיכול לגרום לנו להרגיש כמו מיליון דולר, זו עוגת גבינה. אבל לא סתם עוגת גבינה, אלא עוגת גבינה שמתלווים אליה בשמחה שוקולד לבן! מדובר במעדן אמיתי, ששילוב הסוכרת והקפאין שבו גורם לנו לרצות ללקק את האצבעות עד שהן יהיו ריקות. הגעתם בדיוק למקום הנכון, כי היום נלמד להכין את אחת העוגות הכי טובות שיש. עוגה שתגרום לכולם לפרגן לכם ולהשאיר פיסות מכוסות בעיגולים קטנים על הצלחת. מוכנים? בואו נبدأ!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, אנחנו צריכים לא מעט רכיבים, אבל אל תדאגו, זה בהחלט שווה את המאמץ! תנו לי להציג לכם את החומרים שיביאו לרגעים מלאים בטעמים עשירים.
- 200 גרם ביסקוויטים טחונים (כמו דניש או אוריאו)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 300 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 3 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 150 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
ההכנה של עוגת הגבינה הזו משגעת אותי כל פעם מחדש. כל מה שאתם צריכים זה לערבב את החומרים הנכונים ותקבלו תוצאה שהרבה אנשים רק חולמים עליה. ובשבילכם, כל החוויה היא שווה את ההשקעה!
שלבי ההכנה
בואו ניגש לשלב הגלוי ביותר – איך מכינים את העוגה הזו בצורה ששום דבר לא ילך לאיבוד. על מה שנשאר לדבר זה על ההכנה, שהיא על גבול ה"על האש". היא כל כך פשוטה שאפשר ממש לבקש מהילדים להצטרף!
- מחממים תנור ל- 170 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת ומניחים בתבנית אפייה שטוחה.
- אופים את הקלתית במשך 10 דקות ומוציאים להן להתקרר.
- במערבל שמים את הגבינת מסקרפונה, השמנת המתוקה, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים היטב.
- מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים בעדינות.
- יוצקים את התערובת על הקלתית ואופים במשך 35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אך מרכזה רך.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור לצינון.
- מעבירים למקרר לפחות לשעתיים, עד שהעוגה מתייצבת.
- לפני ההגשה, לפסל מעל את השוקולד הלבן ולפזר קקאו או פירות יער.
- מתלהבים מההצלחה שלכם!
אם אתם רוצים לגוון עוד את העוגה המושלמת הזו, אתם יכולים לנסות לשים פירות יער שונים, קרם קוקוס או אפילו אגוזי לוז קצוצים. רק תאמינו לי, כל גיוון שיבוא לכם לראש יהיה אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
העוגה הזו היא רק ההתחלה. יש המון אפשרויות לחדש ולהוסיף טעמים.
לדוגמה:
- להוסיף שכבת רוטב שוקולד מריר על העוגה ברגע שממנה אותה.
- לחתוך את העוגה לריבועים קטנים, להקפיא ולצפות בשוקולד מינימליסטי.
- להשתמש בגבינת שמנת במקום מסקרפונה למי שאוהב טעמים מעודנים יותר.
- לשדרג עם ממרח נוטלה בין השכבות. כן, אני יודע שזה לא קונבנציונלי, אבל זה פשוט ממכר!
- ואם אתם בחסך ללחם, אפשר להכין אותה ללא גלוטן על ידי שימוש בביסקוויטים ללא גלוטן.
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי העוגה מוכנה?
אם אתם רואים שהיא מתייצבת עם אזור רך במרכז, אתם כבר על הסוסים. יש תמיד את האפשרות להוציא אותה 5 דקות לפני, אם אתם מעדיפים טעם פראי!
אפשר להכין את העוגה יום לפני ההגשה?
בהחלט! העוגה מתייצבת היטב במקרר, ואפילו זוכה לטעמים משופרים עם הזמן. יאגד או לא יאגד?
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
100%! שוקולד חלב ייתן לעוגה טעמים יותר מתוקים ומושכים. זה אפילו ייסע לעוטף לאנשים לטעות ולחשוב שאתם אוהבים לנבל תופים.
מה קורה אם אין לי תבנית אפייה שטוחה?
אתם יכולים להשתמש בתבנית אחרת על פי הצורך, רק זכרו לבדוק את הזמן האפייה, כי כל תבנית שונה.
מה אני עושה אם העוגה קיבלה צבע כהה מידי בתנור?
אל תדאגו! פשוט הציבו רצועת רדיד אלומיניום על הכנתי, ותנו לה להמשיך לאפות. היא תצא אגדה!
איך אפשר להגיש את העוגה?
מומלץ עם פירות יער, רוטב שוקולד, קצפת או אפילו קרם קוקוס. זה עוזר לשדרג כל ביס למשהו משוגע!
האם הציפוי מחייב שוקולד לבן?
לא! תוספות אחרות כמו אגוזי לוז קצוצים או פירות קיץ יכולים להוסיף לו גוון צבעוני.
האם אני יכול לעשות את העוגה טבעונית?
בהחלט! החליפו את הגבינה בגבינת טופו עם חלב קוקוס, והמלח יהיה מתקופת קיץ ללא דאגה.
מהי העוגה שאתה הכי אוהב?
ישנם המון מתכונים שעשו לי את היום, אבל עוגת הגבינה הזו בהחלט יש לה מקום של כבוד.
כמה זמן מומלץ לשמור את העוגה במקרר?
שבוע זה זמן מעולה! ואם אנשים שמים עיניים עליכם, אז מהר להגיע אליו!
עכשיו כשיש לכם מתכון מושלם, הגיע הזמן לעשות רעש ולשתף אותו עם כל החברים שלכם. מי לא רוצה לטעום היצירה המדהימה הזו? תנו להם גם לחוות את הטעמים המעלפים של עוגת הגבינה והשוקולד הלבן. שיהיה טעים ושתהיה בעוגיות תמיד חגיגה!
"`