עוגת גבינה עם תחתית ביסקוויטים – המתכון המושלם
אם אי פעם טעמתם עוגת גבינה שגרמה לכם להפסיק הכל, להתרכז בכל ביס ולחלום על פרוסה נוספת, אתם יודעים בדיוק למה אנחנו מתכוונים. זאת המנה המדהימה הזו שהיא כמו חיבוק חם ביום חורפי, ואין ספק שכולם מתאהבים בה! מדובר בעוגה משגעת, אוורירית ומעלפת, שהיא פשוט לא מהעולם הזה. עוגת גבינה עם תחתית ביסקוויטים היא לא סתם מתכון, היא משלבת בין טעמים ועדינות עושה קסם על כל לועס. ובואו נודה בזה – כשזה מגיע לעוגות גבינה, לאוטוריטה הקולינרית שלנו לא חסר שום דבר. הן פשוט אגדי! לאור העובדות האלה, ההכנה שלה היא דרך מצוינת לרגש את עצמכם ואת האורחים, ולהשאיר את כולם המומים.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 10-12
עכשיו כשכולם מתחילים להרגיש חריצים של רעב, בואו נצלול לתוך המרכיבים שצריך כדי להכין את העוגה המדהימה הזו! וכשיהיה לכם את כל מה שאתם צריכים, תגלו שזה אחד המתכונים הכי טעימים שיש.
הרכיבים הדרושים
- 200 גרם ביסקוויטים (כמו "פתי בר")
- 100 גרם חמאה מומסת
- 400 גרם גבינת שמנת (אבקת גבינת שמנת לחלופין)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף מיץ לימון (או יותר למי שאוהב חמצמץ)
- 1 כפית תמצית וניל
מובן מאליו הוא שאפשר לשדרג את המתכון כך שיתאים לדיאטות, אם מדובר בדיאטה טבעונית או ללא גלוטן. בגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בגבינת קוקוס ותמצית עשב לימון. לשדרוג מעניין, אפשר להוסיף שוקולד מריר מגורר לבסיס הביסקוויטים – התוצאה פשוט משגעת!
שלבי ההכנה
- מעבירים את הביסקוויטים למעבד מזון ומעבדים עד שהתערובת מתפוררת דק.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
- מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ ומשטחים היטב עם כף.
- מניחים את התבנית במקפיא ל-15 דקות כדי שהבסיס יתייצב.
- בקערה גדולה, מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר בעזרת מיקסר עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את ביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים עד שהתערובת קלה ואוורירית.
- מוסיפים את המיץ ולימון ותמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא וממלאים בתערובת הגבינה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות צלזיוס למשך 50 דקות.
- כאשר העוגה מתייצבת, מכבים את התנור ומשאירים אותה בתנור הסגור למשך שעתיים נוספות.
- מעבירים למקרר לכמה שעות, עד שהעוגה מתקררת לחלוטין.
אחרי שהעוגה שלנו קפאה כמו שצריך, רגע לפני שנשנש, בואו נדבר על תוספות! קוקוס מקוקוס קלוי, פירות יער טריים, או אפילו רוטב שוקולד אינם רק רעיונות, הם מסע של טעמים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
מעבר לטעמים המדהימים של גבינת השמנת והביסקוויטים, אתם יכולים להתנסות עם תוספות מגוונות: פירות מצופים, אגוזי פקאן קלויים, שוקולד חלב, או דובדבנים מסוכרים. אף פעם לא מזיק להוסיף כף של קקאו לתערובת הגבינה כדי לייצר עוגת גבינה שוקולדית מיוחדת או לפזר חרוזי שוקולד על הקטנות!
שאלות ותשובות
מה כדאי לעשות אם העוגה שלי לא מתייצבת?
נראה שיש צורך להימנע מחימום יתר בתנור. יש להקפיד על המעלות ולהשאיר את העוגה בתנור כמה שיותר.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! ניתן להקפיא את העוגה אחרי שמצטננת לחלוטין, כך שתוכלו להפיק את הטעמים גם לאחר כמה שבועות.
אפשר להכין את המתכון עם גבינת יוגורט?
מומלץ להימנע מכך, כי הגבינה לא תספק את המרקם הנכון לעוגה המדהימה הזו.
איך אני מבטיח שהעוגה שלי אוורירית?
השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר והקפידו על קיפאון הנכון בין השכבות.
מה אם אני מוסיף קקאו לתערובת?
אם תוסיפו קקאו, כדאי להקפיד להוריד מעט מהסוכר, כי הקקאו מוסיף מרירות.
אפשר לשים בחלק העליון רוטב מתוק?
בהחלט – רוטב שוקולד, דובדבנים או פירות יער יוסיפו נפלאות לעוגה.
מה כדאי להגיש עם העוגה?
תוכלו להגיש את העוגה עם קפה טוב, תה פרי או אפילו שמפניה!
אפשר להשתמש בגרסה לא חלבית?
בוודאי – גבינת סויה עם מתיקות תעבוד מצוין.
האם העוגה שורפת קלוריות?
ובכן, כל עוגת גבינה טומנת בחובה קלוריות, אבל עם עבודה על השכבות, אפשר לשמור על בריאות הקלוריה!
מה אפשר לתכנן כארוחת ערב לצד העוגה?
ארוחת ערב רומנטית עם סלט ירוק וקציצות תתאים בצורה מושלמת לשדרוג ההגשה!
עכשיו כשהעוגה מוכנה, כל מה שנותר לכם הוא לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, לעניין את החברים שלכם ולגרום להם לרצות לטעום מהקסם הזה. תזכרו – ביס אחד פשוט לא מספיק!