מתכון עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער – התענגות מושלמת!
תנו לי רק לומר שהמתכון הזה הוא לא סתם עוד עוגת גבינה. מדובר כאן בעוגה מדהימה, ממכרת וחלומית שלא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות אחר כך! יש בה את השוקולד הלבן שמעלה חיוך על הפנים, ופירות היער שמוסיפים את הטאץ' החמוץ שיכול להפוך כל ביס לנסיעה לעולם של טעמים על חושיים. אם מישהו היה אומר לנו שברגע אחד נוכל לשלב את כל הרכיבים האלו ולעשות מהם אחת העוגות הכי טובות שיש, היינו פוקחים עיניים בהפתעה. אבל זה קורה, וזה ממכר! בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות לפחות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשיש לנו את כל המידע המבואי ההוא, נעבור למרכיבים. את השילוב המופלא של גבינה ושוקולד לבן נלווה על ידי פירות יער רעננים – תוספת שהופכת את העוגה הזו לאגדה אמיתית! אז מה אנחנו צריכים?
- 200 גרם ביסקוויטים טחונים (כמו לוטוס או דינוזואר)
- 100 גרם חמאה רכה, מומסת
- 500 גרם גבינת שמנת (כמו פילדלפיה)
- 200 גרם שוקולד לבן, מומס
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 100 גרם פירות יער (כמו תותים, אוכמניות ודובדבנים)
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- אבקת סוכר לקישוט
מרכיבים חלופיים
כמובן, אם לא כל הרכיבים זמינים לכם, אל תדאגו! אתם יכולים להחליף את הגבינה בגרסה טבעונית על ידי שימוש בגבינת קשיו או טופו משי. כמו כן, אם אתם מעדיפים גרסה ללא גלוטן, אתם יכולים להחליף את הביסקוויטים במוסים תפו”א, והעוגה תהיה לא פחות אגדה!
שלבי ההכנה
עכשיו אנו מתמקדים בשלבים שיביאו אותנו לעוגה המושלמת הזאת. תקפצו על כיסאות הטבחים. קדימה!
- מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת עד שהתערובת סמיכה.
- מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה ושמים את התערובת בתחתית, לוחצים היטב כדי ליצור קרום אחיד.
- אופים במשך 10 דקות ומניחים להתקרר.
- במקביל, מקציפים את הגבינת שמנת, השוקולד הלבן המומס, הסוכר, הביצים ותמצית הווניל. עד שהתערובת חלקה ואין גושים.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים בזהירות עד שהתערובת אוורירית.
- מעבירים את התערובת על הביסקוויטים בתבנית.
- מניחים את פירות היער בצורה מעורבת על התערובת. זה יראה ממכר!
- אופים במשך 50 דקות. החלק העליון צריך להיות זהבהב אך העוגה עדיין רכה.
- מניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, רצוי לילה שלם.
- לפני ההגשה, מפזרים אבקת סוכר מעל ומקשטים עם פירות היער הנותרים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לקחת את העוגה הזו לשלב הבא, נסו להוסיף לתערובת גם אגוזי פקאן קצוצים או שוקולד מריר מלמעלה. אתם יכולים אפילו להביא את זה למקום חדש לגמרי עם רוטב קרמל או שמנת חמוצה בצד. כמובן, ניתן להחליף את פירות היער בפירות טרופיים כמו אננס או מנגו – זה מעדן שהוא מתכון נראה!
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את העוגה הזו?
בהחלט! עוגת גבינה שוקולד לבן ופירות יער יכולה להישמר בהקפאה למשך שלושה חודשים. עטפו אותה היטב בניילון נצמד.
איך אפשר לדעת שהעוגה מוכנה?
נכון זוב! כדאי לבדוק שהחלק העליון מתחיל להתייצב, אבל זה בסדר אם הוא מעט רך במרכז. הוא יתייצב כשיתקרר.
מה אני יכול להשתמש במקום השוקולד הלבן?
אם אתם לא מחובבי שוקולד לבן, אתם יכולים להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר. כל אחת מהאפשרויות תשלול את העוגה לתוצאה אחרת, שאתה יכול לאהוב!
אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סטיביה או סוכר קוקוס.
מה אם אין לי פירות יער?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בכל פרי אחר שאתם אוהבים. תותים, דובדבנים או אפילו קיווי – כל שילוב יכול להיות מפנק.
אני לא אוהב גבינת שמנת, מה אפשר לעשות?
אפשר להחליף בגבינת יוגורט או אפילו בטופו משי לגרסה טבעונית וטעימה.
נשארו לי חלבונים, מה לעשות איתם?
החלבונים יכולים לשמש להכנת מרנג. פשוט הקציפו אותם עם סוכר עד שיתייצבו.
האם אפשר להכין את העוגה עם קמח?
כן, ניתן להשתמש בקמח התפו”א או פקאן לשדרוג העוגה נוסיף לה אוויר ולמרקם.
האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! מדובר בעוגה שכולם אוהבים ללקק את האצבעות אחריה, והיא מתוקה במידה הנכונה.
מה הדרך הטובה ביותר לחתוך עוגת גבינה?
חכו שהעוגה תתקרר לחלוטין לפני החיתוך. אפשר גם לחמם סכין במים חמים כדי לחתוך נקי יותר.
אמרו לנו, האם אתם לא מתים על המתכון הזה? אנחנו מתחייבים שברגע שתכינו אותו, הוא יהפוך לדובדבן שבקצפת של Sweet Table! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות וכל לאמץ אותו למשפחה שלכם! בתיאבון!