חן במטבח: עוגת תפוחים של אמא
אין כמו הרגע הזה כשעוגת תפוחים מריחה נפלא ממלאה את הבית. התווים המתוקים של הקינמון והשוקולד המוזגו, כשבבסיסם התפוחים הנימוחים עושים שמו של מתכון אגדי זה. כל אחת מאיתנו זוכרת את הילדות. את הרגעים בהם אמא הייתה נכנסת למטבח ומפזרת את המצרכים בפינה. עם כל חותך תפוח ועם כל ערבוב קמח, היינו מתעוררים מול העוגה המושלמת שתוכננה מראש. אז בואו נצא למסע קולינרי ונכין את עוגת התפוחים המדהימה שמסמלת את הבית והאהבה – של אמא!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספק 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין עוגת תפוחים מהחלומות, נצטרך להרכיב את כל המרכיבים. זו בהחלט הזדמנות להכיר את המקורות של כל מרכיב ולהשקיע בלבושם הקולינרי.
- 4 תפוחים בינוניים (מומלץ להשתמש בתפוחים מתוקים כמו גראני סמית)
- 200 גרם סוכר חום (לא נורא, מחקרים מראים שהוא נותן טעם מעודן יותר)
- 200 גרם קמח (תמיד מומלץ לנפה לפני השימוש, כדי לקבל עוגה אוורירית)
- 100 מ"ל שמן קנולה או חמאה מומסת
- 3 ביצים (כדי שהעוגה תהיה נימוחה ומתוקה, נשתמש בביצים לחוות מולדות)
- 2 כפיות קינמון (הממכר שחייבים להוסיף כדי להפוך את העוגה למעלפת)
- 1 כפית סודה לשתייה
- קמצוץ מלח (לאהבה הנסתרת)
והנה, רגע לפני שנצא לדרך, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תמיד אפשר להמיר את הביצים ב-4 כפות של רסק תפוחים. ובשביל חוויית אפייה חופשית לגלוטן – יש קמח תפו”א שיעשה את העבודה מצוין.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהכל מוכן ומוכנס לראש, זענען על תהליך הכנה מדהים. זוהי התקופה בה נרקמת האגדה של העוגה שלנו.
- ראשית, אנו חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומניחים בקערה עם כפית קינמון וסוכר חום להשרות כ-10 דקות.
- בינתיים, בקערה נפרדת, אנו מקציפים את הביצים עם שאר הסוכר עד שהן תופסות את הצבע הלבן המושלם.
- מוסיפים את השמן הקנולה אל הביצים המוקצפות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת לגמרי.
- ננפה את הקמח עם הסודה לשתייה והמלח ונוסיף בהדרגה לתערובת הביצים והחומרים הנוזליים.
- אחרי שהתערובת חלקה, נוסיף את התפוחים הכבושים ואנחנו מעבבים בעדינות. אם אתם רוצים, אפשר גם להוסיף שוקולד צ׳יפס או אגוזים לקצת קראנצ'יות.
- נשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ ונשפוך אליה את התערובת.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת והשיניים יוצאות נקיות כשמקושרות ממנה.
- נוציא מהתנור ונשאיר להתקרר לפחות 30 דקות לפני שיחתוך. לא נעים לטעום כשהעוגה חמה מדי, נכון?
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול לדמיון כשמדובר בשדרוגי עוגות. אפשר לשים טפטופים של רוטב קצפת, שוקולד נמס או אפילו לפתוח חמאת שקדים רכה על הצד. אם אתם מחפשים משהו היסטורי, מוסיפים צימוקים או אגוזי לוז חלופיים.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן, בהחלט! העוגה נשמרת היטב במקפיא. רק כדאי לחתוך אותה ליחידות ולהכניס לתוך שקיות ניילון לפני השמירה.
כמה זמן העוגה נשארת אצלנו במקרר?
העוגה נשמרת היטב במקרר למשך 4-5 ימים, אך הביקוש יהיה כזה שהיא תתחסל הרבה לפני זה.
על איזה תפוחים כדאי לבחור?
באופן כללי, תפוחים מתוקים כמו גראני סמית או פוג׳י עובדים נפלא. תפוחים חמוצים יוסיפו טעם מסקרן ותפוחים מתוקים יותר יתנו עוגה מאוד מתוקה.
מה אם אני רוצה לעשות עוגה ללא ביצים?
באופן חד משמעי, תחליפו את הביצים ברסק תפוחים או בנסיוניכם משחת בננות. זה ייצור עוגה אוורירית ונימוחה בדיוק כפי שאתם אוהבים.
מה עלי לעשות אם העוגה לא מתייצבת?
אם העוגה לא יוצאת קפיצית כמו שציפיתם, תוודאו שזמן האפייה אכן עמד בכל פרט. תמיד אפשר לפזר מעל קצת סוכר בעדינות ולאפות עוד כמה דקות.
יש משהו אחר שאפשר להוסיף לתערובת?
בהחלט! מוסיפים בליל של פרצלים מגורדים, צימוקים, או אפילו קצת קליפת תפוז לתוספת טעם.
האם ניתן להשתמש בקמח חצי-חצי?
בוודאי! קמח חצי-חצי מאוד מתאים בשילוב ואפשר להגיע לתוצאה מצוינת.
באיזו טמפרטורה אפשר לשמור את העוגה?
העוגה הכי טובה נשמרת בטמפרטורת החדר למספר ימים, אבל אפשר גם לשמור במקרר כדי לשמור על מטיב הטעמים.
למה כדאי לתפוס עדיף לנפות קמח?
ניפוי הקמח מסייע במניעת גושים ומקנה לעוגה את האווירוריות המיוחדת שהיא זקוקה לה כדי להיות מושלמת.
תודו שהמתכון הזה ממש משגע! עכשיו הגיע הזמן לעשות משהו מדהים במטבח שלכם. אתם מוכנים? כיסו את המרכיבים ותחלו במלאכת האפייה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות!