עוגת שוקולד אינגליש קייק קרין גורן לחלום שוקולדי

עוגת שוקולד אינגליש קייק מדהימה של קרין גורן

נשאר לכם שוקולד בבית? אתם מרגישים כאילו אתם צריכים לשדרג את הארוחה לדסרט משגע, כמו זה שכולם מדברים עליו? הכינו את עצמכם למשהו אגדי! עוגת שוקולד אינגליש קייק של קרין גורן היא לא סתם עוגה – היא מצרך הצלחה, פתרון לכל בעיה ושיעור בחיים לשיחות חברים אחר כך. כאשר נגיסים בעוגה הזו, הקוראים מתמכרים במהירות, ונראה כאילו הם נושאים מעל האף שלהם את טעם החוויה המופלאה. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

בשביל עוגת שוקולד אינגליש קייק הפשוטה והמדהימה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 200 גרם שוקולד מריר (פחות מ-70% קקאו) – לקסם השוקולד העמוק
  • 100 גרם חמאה – מראשית המנה ודאגה למרקם העשיר
  • 200 גרם סוכר חום – לתת טעם מפנק
  • 3 ביצים – שילוב מושלם לתחלופה אוורירית
  • 100 גרם קמח חיטה מלא – כדי שיהיה גם בריא
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה – לתוספת קלות
  • 1/2 כפית מלח – אם אתם אוהבים להתאזן
  • 100 מ"ל חלב – כדי להוסיף רכות לנימוח בפה
  • תמצית וניל – לחוויה ארומטית פארית

מרכיבים חלופיים

כדי להתאים את המתכון לדיאטות שונות, יש לכם שלל אפשרויות. אפשר להחליף את הכן שוקולד המריר בשוקולד חלב אם אתם אוהבים את הטעם המתוק יותר. כמו כן, בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-1/4 כוס קמח חומוס מעורבב עם 1/4 כוס מים. חמאה ניתן להחליף בשמן קוקוס או בחמאת אגוזים, ועבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח טפיוקה. כל תחליף כזה ייתן טעם מתעורר ומיוחד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  נסיכת הנילוס מטוגן: המתכון שישנה את חווית הבישול שלך

שלבי ההכנה

כדי שההכנה תהיה נוחה, נהפוך את זה לשלבים פשוטים.

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (על טורבו).
  2. יש לשים את השוקולד והחמאה בכלי, ולהמיס במיקרוגל או בבן מארי עד שהתערובת חלקה.
  3. בקערה נפרדת, לערבב את הסוכר והביצים עד שהתערובת מבהירה.
  4. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב שוב.
  5. להוסיף את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ולערבב עד שהתמזגו.
  6. בקערה נפרדת, לערבב את הקמח, אבקת הסודה והמלח.
  7. להוסיף את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ולערבב בצורה עדינה.
  8. להוסיף את החלב בהדרגה ולהמשיך לערבב עד שהתערובת חלקה.
  9. לשפוך לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  10. לאפות בתנור במשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  11. לקרר בטמפרטורת החדר.
  12. לחתוך ולהגיש!

באופן כללי, הליך ההכנה הוא פשוט, אבל התוצאה? מעלפת! יש משהו בפני עצמו בהמתנה שהעוגה מתקררת וריח השוקולד ממלא את הבית.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם תרצו לשדרג את העוגה המושלמת הזו, אלו כמה רעיונות מטריפים:

  • להוסיף לקישוט שוקולד שווה, להיות יצירתיים עם רוטב שוקולד מעל העוגה.
  • לחתוך את העוגה ליחידות ומעל כל יחידה לשים כדור של גלידה – תענוג נימוח בפה!
  • לזרוק פולי קקאו קצוצים על העוגה כדי להוסיף טקסטורה מפתיעה.
  • לשלב פירות יער – תוספת של חמיצות טבעית שתשדרג כל ביס.
  • לנסות להכין קרם שוקולד ולמלא את העוגה בתוכו.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
כמובן! אם אתם מעדיפים טעמים מתוקים יותר, שוקולד חלב יהיה מצוין. רק שימו לב בכמות הסוכר – אולי כדאי להפחית בהתאם.

אני רוצה לגרסה טבעונית. איך זה יתבצע?
החליפו את הביצים ב-1/4 כוס קמח חומוס ערבוב עם 1/4 כוס מים, והשתמשו בשמן קוקוס או חמאת אגוזים במקום חמאה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב לרביולי גבינה ללא שמנת שיהפוך את הארוחה למושלמת

כמה זמן העוגה מחזיקה?
אם שומרים במקום יבש וקרירות, העוגה יכולה להחזיק עד שבוע. אם בא לכם בפס מהיר, היא גם מתהדרת בכינוי העוגה הנמלצה לאחר ההקפאה.

מה קורה אם העוגה לא קפצה מספיק?
אם לאחר 40 דקות היא לא התייצבה כמו שצפיתם, אל תכניסו במשקל על הבצק, אפשר להחזיר לתנור לעוד 10-15 דקות.

אני לא אוהב שוקולד. איזה טעם יכול להתאים?
אפשר להחליף את השוקולד בהכנה עם טעם פרי, לדוגמה פירות יער או פירות הדר. תהליך ההכנה יהיה דומה.

האם אפשר להכין עוגה מהמרכיבים היבשים מראש?
בהחלט! תוכלו לערבב קודם את כל המרכיבים היבשים, לאפס ולקחת את זה בכל עת שתרצו להכין עוגה מעולה.

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
בצעו את מבחן הקיסם. דקרו את העוגה באמצע. אם הוא יוצא יבש – העוגה מוכנה!

כמה רוטב שוקולד דרוש?
זה תלוי בטעם שלכם, אך לרוב סביבות חתיכת עוגה אחת, מומלץ לשים כף רוטב.

האם העוגה הזאת מתאימה לדיון על בריאות?
זה תלוי בכם. יש לה המון סוכר וחמאה, אבל עם החומרים אלטרנטיביים אפשר להפוך את זה לבריא יותר.

למה העוגה שלי יצאה דחוסה?
זה יכול להתרחש בעקבות ערבוב מגוון של מרכיבים יחד. ערבוב לא מספיק יכול לגרום למרקם פחות אוורירי. השתדלו לערבב היטב, אך לא יתר על המידה.

אך אל תשכחו – המתכון הזה הוא כל כך מושלם, שאתם לא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות! שתפו את המתכון עם חברים, תרגישו את ההצלחה והאושר שיקרו כשתחלקו איתם את העוגה המדהימה הזו. שימו לב, אתם לא לבד בעולם הזה – כולנו רוצים עוגת שוקולד כל יום, אז פשוט תעשו את זה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמה שמן מחליף 200 גרם חמאה במתכון?

Scroll to Top