עוגת שוקולד כשרה לפסח פרווה
מישהו אמר שוקולד? עוגת השוקולד שלנו היא זו שתרצו להכין כל שנה, ואולי אפילו בכל יום! מדובר במתכון מיוחד, משגע, שלא רק שמציין את חג הפסח כמו שצריך, אלא גם מצליח לרגש את כל הסובלים מדיאטות קפדניות. הריח הנפלא שיתפשט בבית כאשר העוגה תהפוך ממרכיבים פשוטים לבצק נימוח יכניס אתכם לאווירת החג. אנחנו מדברים על עוגת שוקולד כשרה לפסח, פרווה, אגדי ועשויה מסך הכל מכמה רכיבים, אלה שהכי קל למצוא! אז חכו חכו, אנחנו מתכוונים לעבור על כל פרט ופרט – על רכיבים, על שלבי הכנה – כולל כמה טיפים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 12-16 מנות
הרכיבים הדרושים
שימו לב, רבות ורבים, מרכיבי העוגה מדהימים במיוחד. אנחנו מתכוונים לשלב את השוקולד יחד עם מרכיבים נוספים שיהפכו את העוגה ללא פחות מ"הלם טעם". לא נרחיב על השוקולד, לא נתעכב על יתרונותיו הנוגעים ללב – ניקח אותו, ונשקול את האפשרות שבסוף נעמוד מול נתח עוגה בוהקת. אך לפני כן, בואו נרכיב את העוגה המושלמת!
- 200 גרם שוקולד מריר (כשהמונח "שוקולד" יישמע כצליל של מוזיקה)
- 100 מ"ל מים רותחים (אל תדאגו, זה לא שוקלת אתכם)
- 1/2 כוס סוכר (שיהפוך את השוקולד למעלף)
- 1/2 כוס קמח (או קמח תפו”א למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן)
- 4 ביצים (או לא ביצים – תחליף ביצים מאתר תחליפים)
- 1/4 כוס שמן (ששומר על העוגה שאינה יבשה)
- 1/2 כפית מלח (שייתן את הנגיעה העדינה)
- 1 כפית וניל (אוהבים טעמים? זו הווניל הנכון)
שלבי ההכנה
ועכשיו, זה הזמן המרגש שבו העוגה מתחילה להתגבש. לפני שנעבור על השלבים, חשוב לציין שאם יש לכם חשש מתהליך האפייה או מגבעים נמוכים, אפשר להוסיף עוד ביצה – ואז העוגה תהיה גבוהה, אוורירית ונימוחה – בדיוק כמו שאנחנו רוצים!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את השוקולד עם המים הרותחים בקערה ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקפידים למערבב טוב כדי שהן יתמזגו.
- מוסיפים את השמן והוניל ומערבבים שוב.
- אם אתם רוצים לשדרג את העוגה במרכיבים נוספים, עכשיו הזמן להוסיף שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים!
- בסופו של תהליך, מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת, או מכוסה בנייר אפייה.
- אופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומעט משחימה.
- מצננים טיפה לפני ההגשה, ולטבול בציפוי שוקולד נוסף אם אתם מתעקשים שיהיה מושלם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי להפוך את העוגה הזאת למין חוויה קולינרית, אנחנו ממליצים לבדוק תוספות שונות. אתם יכולים לשדרג עם ציפוי קקאו, או אפשרות של קרם שוקולד. הוספת פירות יער כמקשט יעשיר את המנה, מה שיגרום לכולם להרגיש באוויר ריחות של קיץ! אם אתם מתכוונים להגיש עם כוס קפה חם – קחו בחשבון שיש אנשים שאוהבים טעמים של קינמון. לוגמים כוס עם ניחוחות חמימים יכולים להוסיף טוויסט נוסף!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי קמח בבית? אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים! העוגה עדיין תצא מעלפת!
האם ניתן להקפיא את העוגה? כן, העוגה נשמרת היטב במקפיא. עטפו אותה היטב בניילון נצמד כדי למנוע ייבוש.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית? כמובן! פשוט החליפו את הביצים בזרעי פשתן מעורבבים עם מים.
מה ההבדל בין שוקולד מריר לשוקולד חלב? שוקולד מריר מכיל יותר קקאו ופחות סוכר, מה שגורם לו להיות פחות מתוק ועמוק יותר בטעמים.
כמה זמן לוקחת עוגה להתבשל? אווצי! בין 30 ל-40 דקות למדענים המתחילים; רדו לתבנית מרכזית לאחר 30 דקות.
האם אפשר להוסיף אגוזים? אה, בהחלט! אגוזי פקאן או אגוזי לוז יוסיפו פריכות מעולה.
האם יש דרך לקשט את העוגה? בהחלט! זה הזמן להוסיף פונדו שוקולד מבריק, קצפת ומעט קקאו מנופה לצורך האסתטיקה!
האם ניתן להמיר את השוקולד במרכיבים אחרים? בהחלט! שוקולד לבן או חלב יכולים לקנות מראה ותחושה אחרת.
איפה אפשר לקנות את כל החומרים? במרבית הסופרמרקטים יש אפשרות למציאת כל המרכיבים ברוב המחלקות – שוקולד מיוחד כמובן נמצא בחלק השוקולד.
מה אם אני רוצה עוגה פחות מתוקה? פשוט הפחיתו את הסוכר, אבל זה עדיין לא אומר שתרצו לוותר על טעמים מדהימים!
כעת, לאחר שסיימנו את המתכון המדהים הזה, הגיע הזמן שכולם יחלקו את הדרך הטעימה של חג הפסח או סתם לפנק את הסובבים אתכם! שתפו את המתכון בעבודה, בפייסבוק או בכל פלטפורמה אחרת – כך שכולם ייהנו מהטעמים האגדים שהכנתם בעצמכם! אל תשכחו לשמור מקום בבטן לעוגת שוקולד מענגת!