עוגת שוקולד עם פודינג שוקולד שתכבוש אתכם

עוגת שוקולד עם פודינג שוקולד: מתכון מדהים לכולם!

מחפשים את המתכון המושלם שיקלוט את ליבם של כולם? הכינו את עצמכם לעוגת שוקולד מדהימה עם פודינג שוקולד, שתהפוך את כל המסיבות למעלף. מתכון זה מתאים לאירועים מיוחדים, ימי הולדת, ואתם יודעים מה? אפילו סתם כך, כי למה לא? העוגה הזו ניחנת בטעמים משגעים ובמרקם אוורירי, והיא אפילו די קלה להכנה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10-12

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה הזו, תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • שניים וחצי כוסות קמח
  • שני כוסות סוכר
  • חצי כוס קקאו איכותי
  • שתי כפיות סודה לשתייה
  • שתי כפיות אבקת סודה וניל
  • שישה ביצים
  • כוס שמן
  • כוס מים רותחים
  • שקית פודינג שוקולד
  • שתי כוסות חלב
  • לציפוי: קצפת או שוקולד מומס

מעניין לדעת, שהעוגה הזו מושלמת גם לגרסה טבעונית. במקום ביצים, אפשר להשתמש בזרעי צ'יה או בננות. אז אם אתם טיילים בעולם הצמחוני או הטבעוני, אין בעיה!

שלבי ההכנה

באופן כללי, תהליך ההכנה לא מסובך. הנה השלבים שצריך לבצע:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה ואבקת סודה וניל.
  3. מערבבים היטב את המרכיבים היבשים עד שהתערובת תהיה אחידה.
  4. עכשיו, מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים שוב.
  5. לאט לאט, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת.
  7. בעזרת רוטב, מערבבים את פודינג השוקולד עם חלב ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת.
  8. יוצקים את פודינג השוקולד לתוך התערובת בתבנית, ויוצרים swirls בעזרת כף.
  9. אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  10. מניחים לעוגה להתקרר לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב פלפלים לפסטה שיביא טעם חדש למנה שלך

לאחר שסיימנו עם ההכנה, נגיע אל הצעד הכי כייפי – שדרוגים! למשל, אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים לבלילה או להכין ציפוי עם קצפת וסירופ שוקולד. כמו שאני תמיד אומר, זה לא באמת צריך להיראות מושלם, העיקר שהטעם יהיה מדהים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א. זה יכול גם להוסיף טעמים אגדי!

מה עושים אם אין לי כוס מדידה?
לא לדאוג! אפשר להשתמש בכוס רגילה, רק לשמור על אותו יחס של מרכיבים – זה משגע וזריז!

כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?
העוגה נשמרת במקרר עד שבוע. רק לשים לב שהיא מכוסה היטב, כי אנחנו לא רוצים טעמים מוזרים.

האם אני יכול להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
בוודאי! כל שינוי כזה יכול להוביל לתוצאה מרעננת ומעלפת.

איך יודעים שהעוגה מוכנה?
נמנע מלהוציא קיסם מהעוגה, אם הוא יוצא יבש – זה זמן לצאת לתנור!

אפשר להכין את הפודינג מראש?
כמובן, אפשר להכין את פודינג השוקולד יום קודם ולהשאיר אותו במקרר.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים ייהנו מהשוקולד והריח שממלא את הבית.

אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב רגיל?
כן, חלב קוקוס יתן לעוגה טעם טרופי ומיוחד.

האם העוגה מתאימה למי עם לא לפחמימות?
כן! אפשר לשנות את מתכון הקמח לקמח שקדים, ולהפוך את העוגה לדל פחמימות ובריאה.

מה עושים אם אין לי פודינג מוכן?
מומלץ להכין פודינג מהודעות חלב ומעמיסים סוכר, קקאו, ועמילן תפו”א – פשוט בסגנון ביתי!

אז מה אתם מחכים? הכינו את העוגה המדהימה הזאת, ותתפנקו בטעמים משגעים! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כי כולם צריכים לדעת על העוגה הזו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט כרוב לבן עם חמוציות שהכנסת לא תכחיש

Scroll to Top