עוגת שוקולד עם שמנת מתוקה של קרין גורן שתשגע אתכם

עוגת שוקולד עם שמנת מתוקה – טעים בטירוף!

אין כמו עוגת שוקולד חמה, רכה ונימוחה שמתמזגת עם שמנת מתוקה, ויוצרת חוויה של טעמים לצד דחף להרגיש שוב ושוב את התחושה הזאת. מדובר בעוגה מדהימה שעוברת משפחה למשפחה, בעלת מתכון עדין ומיוחד. ברגע שתהיה מוכן להתנסות, סמכו עלינו – כל נגיסה תרגיש כאילו אתם טסים מעבר לעננים!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • זמן אפייה: 45 דקות.
  • רמת קושי: בינונית.
  • מספר מנות: 12 מנות.

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו ונחשוף את המרכיבים המדהימים שיביאו את העוגה הזו לחיים. לא מדובר בעוגה רגילה, אלא בעוגה משגעת שמרגע ההכנה שלה תרגישו את התשוקה והאהבה בבצק ובשוקולד.

  • 200 גרם שוקולד מריר (במתכון הזה, נמליץ על שוקולד 70% קקאו)
  • 150 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 70 גרם קמח
  • 1 כפית טחינת וניל
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

עכשיו, כל אחד מהמרכיבים הללו מוסיף לדו-שיח בין מתוק למריר, ויוצר את הנוסחה הסודית שהעוגה הזו מחזיקה. ההשפעה של השוקולד המריר והחמאה על עורכי השוקולד היא פשוט מקסימה, והיא יוצרת תוצאה אוורירית שתותיר את כולם בפה פעור.

שדרוגים והחלפות אפשריות

אם אתם רוצים לדבר על שדרוגים, יש אינספור אפשרויות שיכולות להקשיב לרעיונות שלכם. רוצים להתחיל דיאלוג בין טעמים שונים? תוכלו להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, שיביא לתוצאה מתוקה יותר. גם ניתן להוסיף אגוזי לוז קצוצים או פירות יער כדי לגוון את הטעם וליצור עוד שכבת טעם.

שלבי ההכנה

כעת, מאחר וכל החלקים כבר מוכנים, אנו נצא לדרך ונכין את העוגה המדהימה הזו!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. נמסים שוקולד מריר וחמאה בקערה על באן-מארי (קערה מעל סיר מים רותחים).
  3. כשהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין, מסניפים את התערובת על החומרים היבשים.
  4. מקציפים ביצים וסוכר יחד עד שהשיעור מתנפח ומקבל צבע בהיר.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה למחבת, מערבבים בעדינות עם כף עץ.
  6. לסיום, מניחים קמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  7. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-30-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.
  8. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.
  9. לכנת שמנת מתוקה, מקציפים עם אבקת סוכר עד שהתוצאה אחידה ואוורירית.
  10. מניחים את השמנת המתוקה על העוגה המתקפלת, ותהנו!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי עוף עם תפוחי אדמה בסיר ניקי פשוט וטעים

לאחר שסיימנו את שלב האפייה, אתם בוודאי תסכימו שהריח הוא השיא. אתם לא מבינים כמה טוב להניח את השמנת המתוקה על העוגה, ולראות כיצד היא מתמוססת על השוקולד.

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם העוגה מוכנה?
עוגה מוכנה תראה מתייצבת, אבל אם מסתכלים מקרוב, אפשר להרגיש שהיא מעט רכה במרכז. ערכו בדיקה בעזרת קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה!

למה חשוב להשתמש בשוקולד מריר?
שוקולד מריר מעניק בעוגה טעם יותר עמוק ועשיר. יש אנשים שאוהבים מתיקות מסוימת, אבל זו עוגה למי שאוהב את הטעמים המקוריים של השוקולד.

האם אפשר לאחסן את העוגה?
בהחלט! ניתן לאחסן את העוגה במקרר עד 5 ימים. מומלץ לשמור בקופסה אטומה כדי שהעוגה לא תפסיד מהטעם שלה.

מה עושים אם אין לי שמנת מתוקה?
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב קוקוס או להוסיף יתרת חלב מייפל – יוצר טעם מתוק מרענן.

אפשר להגיש את העוגה עם תוספות?
בהחלט. ניתן להוסיף אגוזים קצוצים, קוקוס טחון, או אפילו פירות יער מעל, להוסיף עוד שכבת עומק וטעמים.

למה שוקולד כה ממכר?
שוקולד מכיל חומרים שמספקים לגוף תחושת אושר וטוב, כמו קקאו ופנאלפין, וכך הוא יוצר את התחושה הזו שכולנו מכירים!

עד כמה קל להכין עוגה הזו?
לאחר שהכנתם כמה מתכונים בסיסיים, תגלו שהמתכון פשוט ואפילו מעורר השראה!

מה עושים אם העוגה יוצאת קשה?
אם העוגה יוצאת קשה, זה יכול להיגרם מאפייה יתרה. אתם יכולים להוסיף כף מים לתערובת בשלב ההקצפה.

אפשר להכין את העוגה מראש?
כן, ניתן להכין את העוגה ולקשט אותה מתישהו מאוחר יותר. היא מתהדרת בזמנה וכוללת את כל העושר הטעים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה קרה מושלמת שתכבוש את הלבבות

העונג שהעוגה הזו ממלא אותנו בטעמים, בריחות ובחוויות הוא פשוט אגדי. אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ולבקש מהם לטפח את היצירתיות במטבח! הקסם הזה שווה כל ביס, ונשמע מהקאסטל שלכם על ההצלחה שלכם!

Scroll to Top