עוגת שוקולד שכבות עם קצפת שתפיץ מתיקות לכל בית

עוגת שוקולד שכבות עם קצפת

תארו לעצמכם יום חורפי, ריח הקקאו המתוק באוויר, ושכבות רכות ועשירות של עוגת שוקולד מטריפה, המושלמת עם קצפת אוורירית ומקושטת בשוקולדים. כל ביס הוא חוויה של טעמים ומרקמים, שמכניסים אותנו לארץ האגדות הקולינרית. אבל חכו רגע, זו לא סתם עוגה – זו עוגת השוקולד הכה מדהימה, הממכרת והמשגעת ביותר שתוכלו לדמיין. יש שיגידו שהיא אגדי, אחרים יפרטו על כך שהיא פשוט מושלמת. בואו נתחיל בהרפתקה מתוקה.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 35 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מניבים: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לתוך רשימת המרכיבים. לקראת העוגה המעלפת הזו, אנחנו זקוקים למעט קסם שנמצא במטבח:

  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 200 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס סוכר דחוס
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (לציפוי)
  • קישוטים – שוקולדים, אגוזים קצוצים או פרי לפי בחירה (כמובן אם בא לכם להגזים)

כאן המקום לציין שלעוגה הזו יש גרסה טבעונית שאותן ניתן להחליף במרכיבים אחרים. במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן קוקוס או מרגרינה. ביצים? נפלא! אפשר להמיר אותן בשלם בָּנָנה מעוכה או תערובת של טחינה וסודה (נשמע מסובך, נכון? אבל זה עובד). בואו נמשיך.

שלבי ההכנה

עכשיו לעצם העניינים – איך מכינים את העוגה המושלמת הזו? השלב הבא יהפוך אתכם למומחים!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ עם ריפוד נייר אפייה.
  2. ממיסים את השוקולד המומס עם החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהתערובות מתאחדות.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים היטב לאחר כל ביצה.
  5. מוסיפים את קמח, אבקת סודה לשתייה ותמצית הווניל, ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  6. מעבירים לתבנית שנבחרה ואופים במשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מניחים לעוגה להתקרר למספר דקות, ואז מסירים את התבנית.
  8. מ-whip את השמנת המתוקה בקערה נפרדת עד שמתקבלת קצפת מוקשה.
  9. חותכים את העוגה לשכבות בעדינות ומניחים אחת מהן על הצלחת.
  10. מרפדים את השכבה בקצפת ומניחים שכבה נוספת מלמעלה.
  11. חוזרים על התהליך עד שכל השכבות מונחות, מסיימים בקצפת ומקשטים בעזרת קישוטים לבחירתכם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלידה ביתית ללא מכונה שתכבוש את הלבבות

אף דבר לא מרגיש יותר טוב מלהצליח בעשייה של משהו כל כך מספק ובעיקר כל כך טעים. אתם תהיו הראשונים להתלהב מהעוגה הזו ותחפשו מישהו לחלוק את החוויה המדהימה הזו.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כעת הזמן להקפיץ את העוגה הצנועה הזו לשיאים חדשים! מה דעתכם להוסיף?

  • שכבת פירות יער טריים בין השכבות, למומלץ לתת טוויסט מרענן.
  • אגוזי לוז קצוצים, שיתנו לערבוב טוויה עשירה של טעמים.
  • קצת רוטב שוקולד מאפשר לערבב את כל הטעמים בצורה הנכונה.
  • טחינה או חלווה בתוספת לקצפת, מדהים! זה עניין שיעיף אתכם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
כמובן! היא אפילו משתבחת אם נותנים לה להתקרר יום קודם. אפשר לשמור אותה במקרר כדי שהטעמים יתמזגו עוד יותר.

איך מוודאים שהעוגה לא תצא יבשה?
ודאו שהא Oven לא חם מידי, והשתמשו בקיסם על מנת לבדוק אם זה מוכן. קיסם יבש מעיד על כך שהעוגה מוכנה.

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
בהחלט! זה יכול להוסיף לעוגה מתיקות נוספת, ואתם תמצאו שמדובר בשדרוג מושלם עבורכם.

איך ממערבבים קצפת שנטמעה?
אם הקצפת שלכם לא רכה, המשיכו להקציף עד שהיא מקבלת את המרקם הנכון, שיכריע בין ההצלחה לאכזבה.

מה ניתן לשים במקום קמח כאן?
אפשר לנסות קמח שקדים או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן. זה עשוי להיות רעיון מצוין לדגים חינם.

האם אפשר להוסיף קקאו לתערובת?
ברור! זה יוסיף כוח נוסף לשוקולד.

מה עלי לעשות אם השוקולד לא נמס כראוי?
אולי תנסו לסבול את השוקולד לתוך המסה שנחתמה. שימו לב שלא לבשל יותר מידי או על חום גבוה.

האם אפשר להחליף את השמנת במשהו אחר?
יש אפשרות להמיר את השמנת ביוגורט יווני לקבלת תוצאה מדהימה ובריאה יותר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה מה זה 80 גרם פודינג וניל במתכון הזה

מה הכי מומלץ לקשט את העוגה?
בכל דבר שאתם אוהבים! פירות, קוקוס, אגוזים – תנו לדמיון להיות שותף!

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
הגעת ל 180 מעלות צלזיוס? השתמשו בקיסם – אם הוא יוצא יבש, הגיע הזמן לחגוג!

אז קדימה, חברים יקרים, תשתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, תספרו לכולם על העוגה הזו, ותנו לכולם לטעום את הטעם המעלף שלה! זה הזמן שלכם להיות השפים של המסיבה.

Scroll to Top