עוגת שיש פרווה אינגליש קייק לקיץ המושלם

עוגת שיש פרווה אינגליש קייק – מושלם לכל רגע

לאחרונה נתקלנו בתופעה שמתחילה לתפוס פופולריות רבה – עוגת שיש פרווה אינגליש קייק. מדובר בעוגה שהפכה להיות אגדה בפני עצמה, ומי לא אוהב עוגה מדהימה ורכה, כזו שבכל ביס שלה נמסים בפה? השילוב ההרמוני של שוקולד ווניל יוצר טעמים משגעים, שכאילו נוצרו במיוחד כדי להתמזג במלאכת האפייה. רבים מאיתנו מכירים את העוגה הזו על שולחן השבת, אך היכולת שלה להפתיע גם בימי חול היא מעלפת!

אז אם אתם רוצים ללמוד איך להכין את העוגה הממכרת הזו, הגעתם למקום הנכון. החומרה במתכון הזה היא קלה יחסית, אך התוצאה היא משהו שאתם ויקרים לכם לעולם לא תשכחו. בואו נצלול לתוך עולם המתוק של עוגת שיש פרווה אינגליש קייק, ונגרום לכולם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מניחים ל-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך את החומרים הבאים:

  • 2 כוסות קמח לבן (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 1/2 כוס שמן (שמן קוקוס או שמן חמניות יעשו את העבודה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (הכי טעים שיש!)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית ושוב, לא לשכוח – וןיליה
  • מלח טיפה, למגע של טעם
  • 2 יחידות ביצים (לגרסה טבעונית, ניתן להמיר באבן חרס או בקטניות מרוסקות)

אחרי שגיבשנו את כל מה שצריך, קצת עובדות מעניינות: האם ידעתם שהשוקולד נחשב לאחד מהמאכלים הכי פופולריים בעולם? זה לא סתם! אנשים מדווחים על גסטרונומיה מתוקה ומחקרים מעידים על כך ששוקולד עוזר לשמור על מצב רוח טוב!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בשר מס 5 בתנור עם חרדל שיגנוב את ההצגה!

שלבי ההכנה

בהשגת כל המרכיבים – הזמן להתחיל את המלאכה! הנה השלבים שיהפכו אתכם למומחים בעוגות שיש:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס, על מנת להכין את השטח לעוגה האגדית.
  2. שמים בקערה גדולה את הסוכר, שמן, מים והביצים, ומערבבים היטב עד שהמסה אחידה.
  3. סיננו בזהירות את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח לתוך הקערה, והפכו את המסה לרכה ואוורירית.
  4. חלקו את התערובת לשתיים. בחצי אחד מוסיפים את קקאו ומערבבים ליצירת תערובת שוקולד מדהימה.
  5. בתבנית אינגליש קייק, שידועה ביכולתה להכיל טעמים באופן מושלם, מניחים כף מתערובת הווניל ואז כף מתערובת השוקולד, וחוזרים על כך. המשחק עם השכבות חשוב להצלחת העוגה!
  6. כשהתבנית מלאה, מוסיפים שיפוט לאחרון – הכנה שתיתן טעם של נוסטלגיה.
  7. מכניסים לתנור החם שלנו לאפייה של 40-45 דקות, ולוקחים נשימה. זה יכול להרגיש לנצח!
  8. בעוד העוגה בתנור, אפשר לשקול על מה תוספות יפיפיות תרצו לדבר. שקדים קצוצים או אגוזים יתאימו, תחרות בלתי נגמרת!
  9. אם העוגה מוכנה, בודקים עם קיסם, ואם הוא יוצא יבש – היא מוכנה. טיפול אהבה לא יסולא בפז.
  10. ממתינים עד שהעוגה מתקררת, ובינתיים דמיינו כמה מדהים שלכם יהיה אחרי שתשמרו אותה!.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז אם יש לכם רוח יצירתית, אפשר להוסיף את כל המיני טעמים שאתם אוהבים. קמצוץ קינמון ייתן טוויסט מעניין, ואילו פירות יבשים בהחלט ישדרגו את העוגה של סבתא בפן הבריאותי. האגזוזים עשויים להיות תוספת מושלמת, ויוסיפו טקסטורה. והמלצה אישית שלי – שוקולד מריר בפיזורים, ובוודאות תגרמו לכולם לבקש עוד חתיכה!

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין עוגת שיש עגבניה לשיש שוקולד?
אם אתם שואלים את עצמכם על ההבדלים, דעתי היא שהשיש שוקולד מעניק יותר טעם מתוק ועמוק. בטח, לעוגת השיש העגבנייה יש יתרונותיה, אך השוקולד הוא תמיד, תמיד אהוב יותר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עשו זאת כמו שצריך עם מתכון מפרום טריפוליטאי מסורתי

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כמובן! מתכון זה עובד מצוין עם קמח תפו”א או קמח שקדים, כך שאפשר ליהנות מכל העולמות.

מה אם אני רוצה להכין את העוגה ללא סוכר?
מצוין! אפשר להמיר את הסוכר בדימוי של ממתיק כמו אגבה או סוכר קוקוס, ובכך לשמור על טעם מתוק.

באופן כללי, איך שומרים את העוגה?
העוגה יכולה להימשך עד חמישה ימים, אם שומרים אותה בקופסה אטומה או עטופה בנייר כסף.

איך אני יכול לדעת שהעוגה מוכנה?
כשהקיסם יוצא יבש, זה אומר שאתם במקום הנכון. אך אל תשכחו, כל תנור שונה, תסתכלו כדי שלא תתחייבו ליותר מדי.

האם יש אפשרות להכין את העוגה הזו עם שוקולד חלב?
בהחלט! תוספת כזו בהחלט תהיה מתוקה יותר, אך תראו שיתוף פעולה יפה בתוך הבצק.

אני לא אוהב את השוקולד. איזה טעמים אחרים אני יכול לשים?
אז למה שלא תיבחנו עם טעמי תפוז? תמצית תפוזים פשוט תוסיף נופך מרהיב, ולא תפסידו את טעם הווניל.

מה הלך הכי טוב עם העוגה הזו כתוספת?
קפה הוא המענה הקלאסי. יש משהו בריבות האספרסו שכנראה קיימת בתוך העוגה. או שמא, עוגיות שוקולד נופלות משמיים בהחלט ישדרגו את הקפה.

האם הכנת העוגה קשה במיוחד?
לא יכולה להיות לכם בעיה, במרבית השלבים. פשוט תבצעו את הפעולות אחת אחרי השנייה, והקפיצים של העונג ימתינו לכם!

האם אפשר לשמח עם העוגה הזו באירועים או ימי הולדת?
כמובן! עוגת השיש פרווה אינגליש קייק מתאימה לכל סוג של חגיגה ואירוע. צרפו אותה לשולחן, ולא תוכלו להפסיק לדבר עליה!

אז חברים, תרגישו חופשי לשתף את המתכון המיוחד הזה בכל רשתות החברתיות! זו עוגה שכולנו צריכים לנסות, ותסכימו איתי, עוגת שיש מסוגלת להיות אחד המרכיבים החשובים ביותר לשמחה בבית!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פנקייק שיבולת שועל דל קלוריות שאסור לפספס!

Scroll to Top