עוגת תפוזים גבוהה ללא הפרדת ביצים
תארו לכם את הבוקר שלכם מתחיל בריח מתוק ועסיסי של עוגת תפוזים שנאפית ברקע. עוגה כזו שמזכירה את הבית של אמא או סבתא, שמשמחת כל אחד עם כל ביס. אתם בהחלט מתבוננים בה מהמקום שלכם, מרגישים את הרכות המגעילה של הבלילה שמתחילה להתלקח בתנור ומבינים שזו תהיה אחת העוגות הכי טובות שתחוו אי פעם. ולא רק זה, אתם גם מתרגשים לחשוף את המתכון המדהים, שעושה את זה בפשטות רבה, וללא הפרדת ביצים, כך שאתם לא צריכים לעסוק בסיבוך מיותר. יאללה, בואו ניכנס למטבח!
זמן הכנת המתכון: 75 דקות. רמת קושי: בינונית. מתאים ל-8 מנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- מתכון בריא ובלי הפרדת ביצים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המושלמת הזו, אנחנו צריכים בואו נרכז את כל החומרים שיכולים לקחת אותנו למקומות משגעים. העוגה תהיה אוורירית, נימוחה וטעימה בטירוף. אז מה אנחנו צריכים?
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר (שתהפוך לסוכר כתוש ומשודרג)
- 200 מ"ל שמן מנת חיוניות
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (ממליץ לא להיעזר בחבילות המתועשות)
- 2 כוסות קמח (+1 כפית אבקת סודה לשתייה)
- 2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס קליפת תפוז מגורר (שכמובן תוסיף רעננות)
- 1 כפית קינמון (שנכנס לתוך המתכון כמו שיח חמים שיודע בדיוק מה הוא עושה)
- 1/2 כפית מלח
- אבטיח לפרוסות קלות לקישוט (מעלף! תאמינו לי)
מרכיבים חלופיים
יש גם אפשרות לשדרוג המתכון הזה בכמה דרכים. רוצים מתכון טבעוני? פשוט החליפו את הביצים ב- 4 כפות רסק תפוחים וסוכנות (אופציה הכי טעימה שיש). אם אתם סובלים מגלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”ח במקום קמח חיטה, והתוצאה תשאר גבוהה ובעיקר משגעת.
שלבי ההכנה
ואחרי שכל החומרים המדהימים שלנו בחוץ, הגיע הזמן לשלב אותם לתוך ההתנסות הזו.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את הסוכר והשמן בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שהן מתמזגות לחלוטין.
- שופכים פנימה את מיץ התפוזים ומערבבים עוד.
- נוסף לקערה, את הקמח ואבקת הסודה לשתייה. מערבבים עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים קליפת תפוז מגורר, קינמון ומלח ומערבבים בעדינות.
- שמים את התערובת בתבנית אפייה משומנת, גובה 22 ס”מ.
- אופים במשך 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני חיתוך.
- מגישים עם פרוסות אבטיח לקישוט ואולי גם עם קצת אבקת סוכר למעלה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש הרבה דרכים לשדרג את העוגה הזו עוד יותר! אפשר להוסיף לתערובת גם אגוזי לוז קצוצים שיעניקו קראנץ' מעולה. כמו כן, אם אתם חובבי שוקולד, אתם יכולים לשים שוקולד צ'יפס בתערובת. אחרי האפייה, הגישו את העוגה עם קצפת או גלידת תפו"ז ולמה לא, אולי עם ריבת תפוזים מעל תוך רגע שתוני קופץ עליכם. עוגה שכזו מאפשרת לכם להיות יצירתיים כפי שתרצו!
שאלות ותשובות
מה היתרון בכך שמכינים את העוגה הזו מבלי להפריד ביצים?
ישנם כמה יתרונות למתודה הזו. קודם כל, היא חוסכת זמן, דבר שכולנו מעריכים. שנית, מדובר בעוגה שהיא אוורירית מאוד, כך שהבצק לא מתחלק והרעשה יוצרת תוצאה מושלמת.
איך שומרים על העוגה לאחר האפיה?
אם לא הצלחתם ללקק את האצבעות והעוגה נשארה, חשוב לשמור אותה בכלי אטום, מחוץ למקרר כדי לא לאבד את העסיסיות שלה.
אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! חתכו את העוגה לחתיכות והקפיאו אותן בשקית פלסטיק אטומה. כך תוכלו ליהנות ממנה שוב, כמו ביום ההכנה.
תוכל להחליף את התפוזים בפירות אחרים?
כמובן! תוכלו לשים מיץ לימון או אפילו קיץ של פירות יער. כל פירות יוסיפו טעמים מרעננים.
למה כדאי להשתמש במיץ תפוזים סחוט טרי?
זהו בדיוק מה שהופך את העוגה לאגדי. המיץ הטרי הרבה יותר עשיר בטעמים ומספק את הטריות שאנחנו מחפשים בעוגה.
האם אפשר להשתמש באבקת סוכר במקום סוכר רגיל?
כן, אבל יש לקחת בחשבון שהעוגה תצא מעט יותר מתוקה.
יש דרכים שונות לקישוט העוגה?
בהחלט. คุณ יכולים להשתמש בפירות טריים על גבי העוגה, להוסיף שוקולד מגורר או לקשט עם קצפת.
למה כדאי לי להכין את המתכון הזה?
כי זו עוגה מדהימה! היא קלה מאוד להכנה, והטעמים שבה פשוט ממכרים. לא תפסיקו לאכול עד סוף היום!
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט. הילדים ייהנו מהטעמים ובמיוחד מההכנה יחד אתכם.
האם אפשר להכין קינוח אישי בעזרת עוגה זו?
בוודאי! חתכו את העוגה לקוביות והניחו מעל הכוסות עם שוקולד נוזלי ולקצפת. קיבלנו קינוח משוגע!
לאחר שסיימנו את כל שלבי ההכנה והתשובות לשאלות, מובן שעוגת התפוזים הזו בעיקר נועדה לספק לכם חוויית טעמים לא תשכחו. שתפו את המתכון כדי שגם אחרים ייהנו ממנו, ואל תהססו להרחיב את הידע שלכם על מתכונים נבחרים נוספים. בתיאבון!