עוגת תפוחים בחושה עם חמאה שכל אחד חייב לנסות!

עוגת תפוחים בחושה עם חמאה

אין כמו עוגת תפוחים בחושה עם חמאה, זהו קינוח שמשלב את המתיקות של התפוחים עם הטעם המתקתק והעשיר של חמאה. כשאתם נועלים את נעלי האפייה שלכם ומתחילים בתהליך, אתם לא רק מכינים עוגה; אתם מייצרים חוויה מרגשת, מבית סבתא, שהריחות שלה יכולים להחזיר אתכם ישירות לימים מתוקים של הילדות. לא, זה לא סיפור קלישאתי; זהו סיפור אמיתי של שהם מהמשפחה, אהבה, וריח מהטבח שאין לו תחליף. האם אתם מוכנים לגלות את המתכון המד ובשוק שלכם לא רק ללקק את האצבעות, אלא גם לעורר זיכרונות יקרים בלבבות שלכם?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל יחסית
  • כמות מנות: 8-10

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לתוצאה המדהימה והאגדית הזאת, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 4 תפוחים בינוניים קלופים ומגורדים
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר (מעולה אם תשתמשו בסוכר חום)
  • 4 ביצים גדולות
  • 300 גרם קמח חיטה
  • נ”צ רבע כפית קינמון
  • נ”צ 1.5 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שתי כפות מיץ לימון
  • לזרזים: אגוזי מלך קצוצים או שקדים קצוצים (אופציונלי)

אם אתם רוצים להרגיש טיפה פחות את הקלוריות, אתם יכולים להמיר את החמאה בגרסה דלת קלוריות או להשתמש בחמאה צמחית. גם גרסה טבעונית אפשרית, כאשר ניתן להמיר את ביצים במרכיבי תחליפי ביצים טבעיים. אז מה יותר מדהים מזה?

שלבי ההכנה

וכעת, שלב אחרי שלב, נתחיל להכין את העוגה המושלמת:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את החמאה המהוללת בקערה, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, לא לשכוח לקצוף טוב אחרי כל ביצה.
  4. מוסיפים את הניסיון של הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים כל הזמן.
  5. מניחים קמח, אבקת סודה לשתייה ועטפים היטב במערבל.
  6. נוסיף את התפוחים המגורדים ולעטוף אותם בתערובת בעדינות.
  7. נוסיף את מיץ הלימון, אגוזי המלך אם הוספתם, ונערבב מעט.
  8. מעבירים לתבנית ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה זהובה ועורגת.
  9. מוציאים מהתנור ונותנים לה לנוח לפחות 15 דקות. לא ממתינים? נמליץ לשים מעט סוכר מעל כדי להוסיף ברק!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוח אדמה ברוטב שמנת פטריות שמתמכר בכל ביס

נכון שקיבלתם את כל המידע הנחוץ כדי להכין את העוגה המושלמת? לא רק שזה מהווה ארוחה מלאה, אלא גם מנת קינוח מוכנה ומענגת לכל המשפחה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את העוגה למקום חדש ומרעיש – מתודולוגיית השדרוגים רק מתחילה!

  • לבן של טחינה על העוגה יכול להוסיף טוויסט מעניין.
  • שוקולד מריר מומס – תמיד מהווה תוספת משגעת!
  • קמצוץ של מלח ים על פיסת העוגה, יכול להעצים את הטעמים.
  • קצת פירות יער טריים על גבי העוגה – מרענן וממכר!

חשוב לשלב את השקולים הנכונים כדי שהעוגה שתקבלו תהיה לא רק גבוהה, אלא גם מלאה בטעמים!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהעוגה מוכנה? כשתקפיצו קיסם לאמצע העוגה, הוא צריך לצאת יבש, מה שאומר שהאהבה שלכם באמת עבר עבור שבועות מספר.

אפשר להשתמש בתפוחים שונים? בהחלט! כל תפוח עם טעם מתוק וואי מעולה. תפוחים כמו גרני סמית, פוג'י או גראני סמית יכולים להתאים לכם.

מה עושים אם העוגה פחות מתוקה? ניתן להוסיף סוכר כהה על מנת למלא את העוגה בטעמים מתוקים יותר.

אפשר להקפיא את העוגה? כן, זה לחלוטין אפשרי! כדאי לעטוף אותה היטב בנצמד ולהשתמש אותה תוך חודש-חודשיים.

האם יש אפשרות להכין את העוגה בצורת פאי? כן, אתם יכולים לאשפז את כל החומרים בפאי ולתת להם לבוא יחד כמו חיבוק מהאגדה.

באיזו תבנית יש להשתמש? תבנית שקעים עגולה היא בדרך כלל האפשרות הטובה ביותר.

כמה זמן העוגה מחזיקה מעמד? נשמרת כמה ימים בטבלה, אך אני ממליץ לא להשאיר את זה לאחר, כדי להרגיש לאו רק את הטעם אלא גם את הריח.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות בצק פריך עם שמן שלא תוכל לעמוד בפניהם!

האם ניתן להוסיף קינמון? בהחלט! כבר ציינו שניתן לשים כמות גדולה יותר על מנת להוסיף טעם.

האם העוגה מתאימה למסיבות? כמובן! כל אירוע שכולל את העוגה הזאת יהפוך לשמח יותר!

מהם הדרכים להגיש את העוגה? ניתן להגיש עם קצפת, גלידת וניל או פשוט כמו שהיא עם רוטב שוקולד!

אני מקווה שהצלחתם ליצור עוגת תפוחים מושלמת, כזו שאפשר להרגיש ולחוש את האהבה והטעמים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה; ייתכן שהכי טעים שיש, אם לא לאכול בעצמכם!

Scroll to Top