עונג לתיאבון מתכון לעוגת תפוחים עם בצק פילו

מתכון לעוגת תפוחים עם בצק פילו

שמתם לב איך ריח של עוגת תפוחים חמה וטרייה עולה מהתנור? יש משהו במתיקות של התפוחים יחד עם פריכות הבצק הפילו שמתמזגים בצורה מושלמת ויוצרים טעם שאי אפשר לפספס. מדובר בעוגה מדהימה, שאם דיברו על משהו מושלם לשבת בערב עם כוס תה חם או לקראת חג, אז זו בהחלט הבחירה הנכונה. היזהרו, כי לאחר שתנסו את המתכון הזה, אתם עלולים למצוא את עצמכם נכנסים למטבח שוב ושוב כדי להכין אותה – כי מדובר במשהו **ממכר**. אז למה אתם מחכים? יאללה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנת המתכון: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 8-10 מנות

המרכיבים הדרושים

בעקבות הטעמים הנפלאים של התפוחים וסגנון הבצק הפילו, נגלה כאן מרכיבים שהופכים את העוגה הזו למשגעת. במקום להתלבט בין טעמים, בואו ניקח כמה רכיבים פשוטים שכולנו אוהבים, וניצור קסם במטבח:

  • 5 תפוחים בינוניים (בהירים או אדומים, בהתאם להעדפה)
  • 200 גרם של בצק פילו (סוג מועדף)
  • 100 גרם חמאה שהומסה
  • 100 גרם סוכר (לפי טעם, אפשר לשים יותר או פחות)
  • 1 כפית קינמון (קצת באוויר – זה מביא את החגיגה)
  • 100 גרם אגוזים קצוצים (אופציונלי)
  • 2 ביצים
  • מלח – קמצוץ קטן

ועכשיו – כמה נתונים נוספים על המרכיבים:

תפוחים מתוקים כמו גראני סמית או פוג'י יכולים להיות בהחלט הבחירה המושלמת כי הם מתערבבים טוב עם הסוכר והקינמון ונותנים גם קונטרסט.

מרכיבים חלופיים

עבור גרסה טבעונית, ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס או שמן זית. ולא לשכוח שהביצים לא יהיו, אז ניתן להשתמש ב-100 גרם רסק תפוחים שמספק תחליף מצוין. יתכן ותוספת של אגוזי לוז טחונים תוסיף קראנץ' מעניין.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות פרסה עם בשר טורקיות שאסור לפספס

שלבי ההכנה

לאחר שהכנסנו את כל המרכיבים על השולחן, זהו הזמן לשלב הקסם. הבה נבצע את השלבים הבאים:

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
  2. לפשט את התפוחים: לקלף ולעצב את התפוחים לקוביות קטנות.
  3. להניח בתבנית את התפוחים יחד עם חצי מכמות הסוכר, קינמון, ומעט מלח.
  4. לערבב את התפוחים היטב ולהשאיר אותם בצד.
  5. לקחת את הבצק פילו ולחתוך אותו לריבועים בגודל 10 ס"מ.
  6. למקם את ריבועי הבצק בתבנית משומנת, חפוי אחד על השני כך שיתקבל ביס מתוק ופריך.
  7. לשפוך את החמאה המומסת בין הריבועים כדי שיתקבל טעם סמיך.
  8. למלא את ריבועי הבצק בתערובת התפוחים.
  9. למזוג את הביצים שהקציפו עם שאר הסוכר מעל התפוחים כדי להקנות להם רטיבות.
  10. לסגור עם מאדף נוסף של בצק פילו שנסחף כלפי מעלה.
  11. לאפות למשך כ-30 דקות או עד שהעוגה זהובה ופריכה לחלוטין.
  12. לקרר לפני החיתוך.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אפשר לשדרג את העוגה הזאת בכמה דרכים יצירתיות. לדוגמה, תוכלו להוסיף פסיפס פירות יער לתוך התערובת של התפוחים, כדי להעשיר את הטעמים. גם להוסיף קמצוץ של ציר מייפל או דבש כאשר מכניסים את התפוחים לתבנית יכול להרים את העוגה לגבהים **אגדיים**. לא לשכוח לקשט עם אבקת סוכר או אפילו קרם פרש כשהעוגה יוצאת מהתנור – זה ייתן לה מראה עוד יותר **מעלף**.

שאלות ותשובות

מהו זמן האפייה האידיאלי של עוגת תפוחים עם בצק פילו?
עוגת תפוחים עם בצק פילו צריכה להתאפות כ-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב ופריך. חשוב לבדוק מדי פעם את העוגה כדי לא לשרוף אותה.

איזה סוג תפוחים הכי מתאימים לעוגה?
תפוחים מתוקים כמו פוג'י או גרני סמית הם הבחירה הטובה ביותר. הם מתמזגים בצורה מצוינת עם סוכר וקינמון.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין מילוי לסופגניות שישגע את כולם

האם ניתן להכין את המתכון הזה ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בבצק ללא גלוטן שמצוי בשוק. אפשר גם להכין חלה מבוססת שקדים, שייתן טעם ייחודי מדהים.

האם העוגה יכולה להיכנס למקפיא?
כן! אפשר להקפיא את העוגה לאחר שהתקררה. רק יש לוודא שהיא עטופה היטב בניילון נצמד על מנת למנוע ספיגת ריחות מהמקרר.

האם יש צורך להשאיר את העוגה להתקרר לפני החיתוך?
מאוד מומלץ! כאשר העוגה מתקררת, היא מתייצבת יותר וחותכת בצורה הרבה יותר יפה.

איך ניתן להשיג תוצאה פריכה יותר בבצק פילו?
נוסף על השימוש בחמאה מומסת, כדאי לשים את הבצק כך שיהיה במנח שהוא לא צפוף ודחוס, מה שיאפשר לו להתייבש היטב.

האם אפשר לשים פירות נוספים בעוגה?
בהחלט! תותים, אוכמניות או אפילו רמונים יכולים להוסיף טיפול מדהים לטעם של הבצק.

אילו טיפוחי טעמים אפשר להוסיף?
קצת וניל תמציתי, אגוזים קצוצים, או אפילו טיפה של רוטב שוקולד לאחר האפייה יכולים להוסיף לארומה.

האם אפשר להחליף את הסוכר בדברים אחרים?
מהנסיון שלי, דחיפה של דחפים כמו מייפל או דחוף יכולים להוות תחליף מעולה לסוכר, רק לעשות את החסמים לפני השימוש.

איזה קינוח אחר אפשר להכין עם אותו בצק פילו?
אפשר להכין גם בכמה רמות קלאסיות כמו באקלווה, או מגולגלים עם אגוזים ודבש, כל מה שיבוא לנעול את השייק!

בואו נשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, כך שכמה שיותר אנשים ייהנו ממנו! זה הזמן להפיץ את הבשורה על טעם שתופס את הלב ואת הקיבה!

Scroll to Top