עוף בסומק – המתכון שיביא טעמים מדהימים לשולחן

מתכון עוף בסומק – תבשיל שהוא מדהים, אגדי וממכר!

תשאירו את הסטייקים בצד, כי מדובר כאן במנה שהיא אולי אחת מהטעימות והמרגשות ביותר שאפשר להכין! אין זה סוד שהעוף הוא בסיס מצוין למתכונים של משפחות רבות. אבל ה-"עוף בסומק" שלנו לוקח את המנה הזאת למקום אחר לגמרי, עם טעמים משגעים!

מה שאנחנו הולכים להכין כאן הוא לא סתם עוף, אלא עוף בסומק – רוטב שמלא באהבה, טעמים ועשבים. תוסיפו לזה אורז לבן או ירוק וזה מתכון שיסחוף אתכם בשיגעון. אז קחו אוויר, ובואו נעשה את זה בצורה המושלמת ביותר שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עבור העוף בסומק שלנו נהיה זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג עוף (רגליים, חזה או שילוב שלהם – הכל הולך!)
  • 2 כפות סומק
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים או ציר עוף
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

במידה ואתם רוצים להכין גרסה טבעונית של המתכון, אפשר להמיר את העוף בתחליף עוף מבית טוב (או עדשים מבושלות – אם אתם בעניין). גם ללא Gluten? שילוב פטריות ייתן טעם עשיר ומקסי! זכרו תמיד להוסיף סומק – הוא היום כוכב המנה!

שלבי ההכנה

אז לאחר שכולנו התעוררנו בטעמים, בואו ניכנס לעבודה:

  1. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים שום ומערבבים עד שהשום מתחיל לריחני.
  4. מוסיפים את נתחי העוף ומערבבים על מנת להזהיב אותם מכל הצדדים.
  5. מפזרים מעל את הסומק, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את המים או ציר העוף ומביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות.
  8. לאחר 30 דקות, פותחים את המכסה ומבשלים עוד 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  9. מעבירים את התבשיל לצלחת ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף בתנור כמה זמן? כל הסודות במאמר הזה!

כשאתם מערבבים את כל הטעמים בסיר, חשוב מאוד להרגיש את הטעמים מתמזגים. זהו תהליך של אמנות, ואם פתאום כל מה שסלטתם נופל נורא – אל תדאגו, אנחנו לא במרוץ! פשוט תוסיפו עוד קצת מלח, או אולי סומק – ותיהנו מהטיול הזה לחושים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, כשיש לכם תבשיל עוף משגע, מה דעתכם לשדרג אותו?

  • אפשר להוסיף ירקות כמו גזר או תפו”א לסיר, ולתת להם להתבשל יחד עם העוף.
  • לגרסה חמוצה יותר, אתם יכולים להוסיף גם מעט מיץ לימון בעת הבישול.
  • אם יש לכם זרעי רימון, אל תהססו להוסיף אותם מעל לתפארת הצבע והטעם.
  • כמובן שתמיד אפשר להגיש עם פיתה חמה – זה עושה פלאים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בחזה עוף במקום רגליים?
כמובן! חזה עוף הוא בחירה מצוינת. רק כדאי לבשל אותו פחות זמן, כדי שלא יתייבש.

מה ניתן להגיש לצד העוף בסומק?
אורז לבן, ירוק או אפילו קוסקוס מהווה תוספת נהדרת. טאטוא את המנה עם קצת בייבי תרד נוסף ואי לכך תהיה תוספת מנצחת!

האם ניתן להכין את המנה בתנור?
בהחלט! ניתן להניח את כל החומרים בתבנית ולבשל על 180 מעלות כ-45 דקות. התוצאה תסיים נפלאה.

מה אם אני לא אוהב סומק?
מומלץ לנסות עם תבלינים אחרים כמו כמון או ביצה מקומחת עם תמרים – זה גם יהיה טעים!

האם המנה מתאימה לחגיגות?
כן! מדובר במנה חגיגית ומושלמת שמתאימה לכל אירוע. עוף בסומק מבטיח להפתיע ולהרשים את האורחים.

איפה אפשר לקנות סומק?
סומק נגיש ברוב חנויות המזון המזרחי. מעבר לכך כולל גם חנויות תבלינים באינטרנט.

כיצד אני יודע שהעוף מבושל?
כאשר העוף מתקלף בקלות מהעצם, הוא מוכן. אם יש ספק – פשוט ליקקנו את האצבעות!

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! העוף נשמר במקרר למשך יומיים ויכול להיות אפילו טעים יותר לאחר יום-יומיים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג וקוקוס שאסור לפספס!

כמה קלוריות יש במנה?
במנה של עוף לבן יש בין 250 ל-350 קלוריות, תלוי בתוספות ובשיטות הבישול שלכם.

האם עושים על האש עם המתכון?
בהחלט, זה יכול להפוך את המנה לחווייתית ומיוחדת, אבל כדאי לקצר שמן יותר כדי שלא יישרף.

אז אחרי שהכנתם את המתכון המופלא הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! תנו לכולם ליהנות מההצלחה והטעמים המדהימים! מי יודע, אולי גם הם רוצים להוסיף סומק לתפריט שלהם!

Scroll to Top