עוף שלם עם תפוחי אדמה בתנור – המתכון המושלם שכולם ידברו עליו!
תארו לכם את הרגע הזה שבו אתם פותחים את התנור, והריח המענג של עוף בתיבול מושלם ממלא את האוויר. אתם יכולים כמעט לשמוע את הקריספיות כשאתם חותכים את העוף, ואתם יודעים שכל ביס הולך להיות אגדי. בהחלט מדובר במנה מדהימה, שנראית גם ממכרת וגם משגעת, שממנה כולם זוכים להנות. אתם תגלו במהלך המתכון כיצד להכין עוף שלם עם תפוחי אדמה בתנור בצורה פשוטה, קלה וכמובן – הכי טעים שיש. לא תאמינו כמה זה קל!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: קל
- מגיש למ: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך המצרכים, חשוב להזכיר שמהנסיון שלי, כל מרכיב תורם להצלחת המנה. בעודה יוצאת מהתנור, כלל המצרכים ביחד יוצרים חוויה קולינרית על גבול המופלא. אז מה אנחנו צריכים?
- עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
- תיבול נוסף: רוזמרין או טימין (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
למי מכם שאולי לא אוהב עוף, אפשר לגרסה טבעונית מדהימה – פשוט תחליפו את העוף בחתיכות טופו. מתכון זה נהדר גם עם נתחי בשר או דג כמו סלמון, והתוצאות יהיו מעלפות! לקהל הגלוטן, אל תדאגו – המתכון עצמו הוא מושלם כפי שהוא, ולא מצריך שימוש בקמחים.
שלבי ההכנה
בואו נעבור יחד לשלבים. זה עשוי להיראות כמו תהליך ארוך, אך כל שלב הוא קל ופשוט. יש כאן הזדמנות לכולנו להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח שלנו.
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את העוף בתבנית אפייה.
- בוחרים את התיבול ומערבבים את שמן הזית, השום, המלח, הכורכום, הפפריקה, הכמון והמלח בקערה.
- מרוחים את התיבול על העוף בצורה אחידה ותשאירו קצת מהתיבול לתפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומניחים אותן מסביב לעוף בתבנית.
- מוסיפים את הגזרים בין תפוחי האדמה.
- מעבירים את התיבול שנותר על תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום.
- אופים במשך 1.5 שעות, לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים במשך 30 דקות נוספות עד שהעוף מקבל צבע זהוב ומדהים.
- מוציאים מהתנור ומניחים לדקות של מספר לפני החיתוך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר להוסיף עוד עושר למנה הזאת! תמיד אפשר לפזר מעל העוף פרוסות לימון, אם אתם אוהבים חמיצות עדינה. אם רוצים לשדרג את המנה, אפשר לצרף לתנור גם ירקות כמו כרובית או פטריות. הם מוסיפים מרקם נוסף והופכים את המנה למרעננת אפילו יותר! אפשר גם להוסיף רוטב יין לבן עם שום לתיבול מדהים עוד יותר.
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת מתי העוף מוכן?
מומלץ לבדוק אם נוזלי העוף שקופים, אם הם אדומים, זה אומר שהעוף עוד לא מוכן.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! אפשר להכין את העוף עד השלב של האפייה וחלק מהזמן בפועל הוא תהליך חימום במיקרוגל לפני כאופציה.
האם ניתן להקפיא שאריות מהמנה?
כן! שימו את השאריות בכלי סגור והקפיאו. תשמרו על טריות לא יותר מארבעה שבועות.
איך אני יכול להפוך את המנה ליותר בריאה?
פשוט השתמשו בעוף רזה יותר והחליפו את השמן במעט יוגורט כדי ליצור מצרכים בריאים יותר.
מה עושים אם תפוחי האדמה לא מתבשלים מהרגע כשציפינו?
אם אתם שמים את תבנית האפייה על רשת אמצעית, אפשר להעביר ליותר לאמצע או להזיז את התבנית.
מה התוצאות אם לא מסירים את הכיסוי בכל זמן האפייה?
אם לא מסירים את הכיסוי, תהליך האפייה לא יגרום לעוף להיות קריספי, הוא פשוט יישאר רך.
איך לקשט את המנה לפני ההגשה?
פזרו מעל עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בצל ירוק לסיום מושלם.
האם ניתן להחליף את תפוחי האדמה באורז?
בהחלט! רק יש לבשל את האורז בנפרד ולהגיש אותו בצד.
אני רוצה עוד תיבול. מה אפשר להוסיף?
שום, תבלינים חריפים כמו צ'ילי או אגוז מוסקט יכולים לתת לעוף טעם שונה ומעניין.
איך ניתן להגיש את המנה?
הגישו את עוף שלם עם תפוחי אדמה וירקות, לצד סלט ירוק מרענן, וזה מושלם!
לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהמנה המדהימה הזו. כולם זקוקים מעט מהאהבה הזאת – עוף שלם עם תפוחי אדמה בתנור, שמביא את הבית לאווירה של חגיגה. שנזכה לבשל, לאכול ולשתף! תהנו!