עלי גפן ממולאים מתכון טורקי שכולם אוהבים

עלי גפן ממולאים – מתכון טורקי

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים דלת של מסעדה טורקית קסומה. ריח ה-Spices נישא באוויר, משך אתכם לשולחן עשיר במאכלים מסורתיים. אחד המנות המרכזיות שמביאים לארוחה הוא כמובן המנה המשגעת של עלי גפן ממולאים. זהו מתכון שמגרה את כל החושים, טעמיו הממכרים, ואופן הכנתו שמעלה חיוך על הפנים. היום אנו נלמד יחד כיצד להכין את המנה המטריפה הזו, שתגרום לכל אחד בשולחן לבקש חזרה למילוי נוסף. אם תצליחו לגלות את הסוד שלה, מבטיחים לכם שתתאהבו!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה כולל: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז בואו נתחיל עם רכיבי המתכון שלנו. מדובר באוסף מרהיב של טעמים שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהם. רק תחשבו על זה – עלי גפן ממולאים הם הייחודיות של המטבח הטורקי, מגיעים בשילוב עשיר של אורז, בשר ועשבי תיבול, ואפילו אם אתם צמחוניים, יש לנו פתרון עבורכם!

  • 500 גרם עלי גפן (אפשר לרכוש קפואים או חרוטים)
  • 300 גרם בשר טחון (רצוי בשר בקר או כבש)
  • 200 גרם אורז (אורז עגול או בסמטי עושה את העבודה)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיניים שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס מנטה קצוצה (אם אוהבים)
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס שמן זית (או כל שמן קנולה אחר)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד גדול
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף)
  • 3 כוסות מים

שלבי ההכנה

כעת מגיע השלב המעניין – נתחיל להכין את המנה הזו שתהיה מעלפת ושתגרום לכם ללקק את האצבעות. חשוב לגלות סבלנות ולהשקיע בסגנון ההכנה, התוצאה תהיה מדהימה!

  1. משרים את עלי הגפן במים עם מיץ הלימון במשך 10 דקות. אם אתם משתמשים בעלים קפואים, השאירו אותם להפשיר קודם.
  2. מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שהם נהפכים לשקופים.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד לריח מעורר.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כ-2 דקות עד שהאורז סופג את השמן.
  5. חושפים את יתר המרכיבים ושמים את הכל במחבת: בשר, עגבניות קצוצות, פטרוזיליה, מנטה, מלח, פלפל ופפריקה. מערבבים היטב עד שהבשר מתבשל.
  6. מוסיפים כוס וחצי מים, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  7. מסננים את עלי הגפן ומניחים על משטח שטוח.
  8. לוקחים כף מהמלית ומניחים בבסיס כל עלה, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים לכדי רולדה יפה.
  9. מסדרים את הרולדות בסיר, כשהצד הפתוח כלפי מטה. מכניסים לסיר את יתרת המים ומבשלים על חום נמוך במשך 40 דקות.
  10. מגישים חם עם רוטב יוגורט בצד, אפשר גם לפזר פטרוזיליה קצוצה למראה מעניין יותר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד עם שוקולית וקקאו פרווה שתפתיע את כולם

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

אם רוצים לגוון, אפשר להכין גרסה טבעונית של המנה הזו פשוט על ידי החלפת הבשר באורז יתר עם רסק עגבניות וירקות קצוצים, כמו גזר או קישוא. ניתן לשדרג את המנה לרוטב עגבניות מתקתק על ידי הוספת עגבניות מרוסקות לסיר עם הממולאים בעת הבישול. כאשר נוסיף קמצוץ מניצוצות רוטב צ'ילי, המנה תהיה מושלמת למי שאוהב טעמים חריפים.

שאלות ותשובות

באיזה סוג עלי גפן כדאי להשתמש?
עלינו לבחור עלי גפן צעירים, רכים ולא יבשולים, עלים קפואים יעשו את העבודה גם כן!

האם אפשר לחמם את המנה לאחר הבישול?
בהחלט! העלים יישארו רכים ומדויקים, ואם המנה נהיית קפואה, ניתן לחמם במיקרוגל או על מחבת.

מה אפשר להגיש לצד המנה?
רוטב יוגורט סמיך עם שום ולימון הוא הבחירה המושלמת, בנוסף לסלט ירוק רענן.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה תשמור בצורה טובה למשך 3-4 ימים במקרר.

האם המנה מתאימה לצמחונים?
כן! שינוי פשוט למלית עם אורז, ירקות ועשבי תיבול ייתן מנה בריאה וטעימה לחלוטין.

האם צריך לשטוף את העלים לפני השימוש?
לאחר המסננת, כדאי לשטוף את העלים בזמן השימוש כדי להוריד את המליחות.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט; אפשר להכין את המנה מראש ולעשות רק את הבישול ביום ההגשה.

איך אפשר לדעת מתי עלי הגפן מוכנים?
אם העלים חרוצים ורכים, מדובר בדרגה המושלמת של מעבר בישול!

מה לעשות אם אני לא אוהב מתבל?
אפשר להוריד תבלינים מהמתכון עד שתמצאו את השילוב המושלם שמתאים לכם.

האם ניתן להקפיא את המנה?
כמובן! המנה תישמר בצורה מעולה, פשוט שימו בשקית קפיצית או קופסה לאיטום.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון עוף עם תפוחי אדמה ואפונה בסיר למנה מפתיעה

אם אתם נהנים ממה שלמדנו היום, אל תשכחו לשתף עם חברים את המתכון הזה דרך הרשתות החברתיות. תנו לאחרים את האפשרות לפנק את עצמם במתכון אגדי שיהפוך לאהוב עליהם כמו שהיה עלינו! בתיאבון!

Scroll to Top