מתכון לפנקייק פלאפי מדהים!
בוודאי לא ייאמן כמה פעמים התעוררתם בבוקר, הסתכלתם על המקרר והשאלה מה להכין למשפחה עלתה לכם לראש. פנקייק פלאפי – זה בהחלט מה שיכול לקחת את הבוקר שלכם לרמות חדשות של אושר ומשוגע! זה הזמן להוציא את המחבת ולהתכונן לסיבוב פנקייקים הכי טעים שיש. המנה הזו לא רק שהיא ממכרת, אלא גם מעלפת עם טעמים שיתפוס לכם את הלב ויפתח לכם טעמים חדשים.
המחשבה על פנקייקים אווריריים, נימוחים, כאלה שיתפרקו לכם בפה כמו שמיכה רכה, היא פשוט משגעת. וכשהם מתבלנים במייפל, ריבה, קצפת או פירות טריים, זה פשוט מעלף! אנחנו כאן כדי להדריך אתכם שלב אחר שלב כיצד להכין את הפנקייקים האגדיים האלו, כך שכל ביס יהיה מושלם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך פרטי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. תודו שזה לא ייאמן כמה קל להפתיע את עצמכם ואת המשפחה פשוט עם כמה מרכיבים שיש בבית!
- 1 כוס קמח לבן (או קמח כוסמין לתוצאה בריאה)
- 2 כפות סוכר (אפשר גם דחוס כך שיהיה טעים!)
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס חלב (או חלב שקדים לשדרוג בריאותי)
- 2 כפות שמן צמחי (כמו שמן קוקוס שיביא טעם נוסף)
- 1 כפית תמצית וניל (לא תאמינו כמה שהיא משגעת)
כמובן שיש לנו אפשרויות חלופיות! אם אין לכם חלב רגיל, חלב שיבולת שועל או חלב סויה יכול להתאים. גם הסוכר ניתן להחלפה בסוכר חום, אם אתם מעדיפים. בקיצור, תמיד יש פתרונות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לבושם את האוויר בניחוחות מדהימים! בואו נעבור על השלבים הכה פשוטים:
- נכניס לקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח ונערבב הכל יחד.
- בקערה נפרדת, לשבור את הביצה, להוסיף את החלב, השמן ותמצית הווניל.
- נערבב את החומרים הרטובים יחד עד שהתערובת מאוחדת.
- נשפוך את התערובת הרטובה לתוך החומרים היבשים ונערבב בעדינות עד שהתערובת כמעט אחידה. (אל תערבבו יתר על המידה!)
- נחמם מחבת לא צמודה על סף גבוה ונוסיף מעט שמן.
- נאפה בערך 1/4 כוס מהתערובת בכל פנקייק ונבשל עד שהופיעו בועות קטנות על פני השטח.
- נפוך את הפנקייק בזהירות ונאפה את הצד השני עוד כ-2 דקות או עד שהפנקייק הזהב נהיה גבוה ומרשים.
- נחזור על התהליך עם יתרת התערובת.
- נגיש חם עם תוספות אהובות – כמו מייפל או פירות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן מגיע החלק הכי מעניין! אלו הם רק כמה רעיונות לתוספות שמוסיפים טוויסט ואפילו יותר טעם לכל ביס:
- פירות טריים כמו בננות, תותים או פירות יער להוספה לתערובת או לקישוט.
- שוקולד צ׳יפס – כי מי לא אוהב שוקולד? ובכן, אנחנו בהחלט אוהבים.
- אגוזים קצוצים להוסיף מרקם.
- קצת קינמון או אגוז מוסקט לתוספת של טעמים.
- קצפת ומייפל – כשזה מתערבב בפנקייקים זה פשוט טעים לאללה.
שאלות ותשובות
למה הפנקייקים שלי לא יוצאים גבוהים?
הסיבה לכך יכולה להיות בגלל שהבצק מעורבב יתר על המידה. פשוט לערבב בעדינות עד שהתערובת אחידה, ולא מעבר לכך.
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק ערב לפני, לשמור במקרר ולבשל בבוקר. בסופו של דבר זה אפילו מקצר את זמן ההכנה.
מה אם אין לי ביצה?
לא בעיה! אפשר להחליף את הביצה ב-1/4 כוס של פירה תפוחים או בננה בשלה.
האם אפשר גם לגרסה ללא גלוטן?
כהנחיה, אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן, כמו קמח שקדים או קמח תפו”א.
מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן פנקייקים?
לשמור במקפיא עטופים היטב בניילון נצמד. הם ישמרו היטב עד חודש. פשוט לחמם אותם בשואב או על מחבת.
מה אפשר לערבב בתוך הבצק?
תוספות כמו שוקולד צ׳יפס, תמצית תפוזים, פירות מקופסאות או אגוזים יעשו את העבודה.
באיזה שמן כדאי להשתמש?
שמן קוקוס או שמן קנולה יעשו את העבודה. כל שמן ניטרלי יכול להתאים.
כמה זמן לוקח לאפות פנקייקים?
בדרך כלל, פנקייקים מבושלים כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהצדדים מתזהבים.
האם אפשר לאפות את הפנקייקים בתנור?
כן, אם הכנתם כמות כפולה, שימו אותם בתבנית תנור עם רווחים והניחו בתנור ל-20 דקות על 180 מעלות.
איזה רטבים מומלצים ללכת עם פנקייקים?
מייפל, סירופ פירות, דבש או אפילו רטבים כמו שמנת חמוצה, שוקולטה או רטבי פירות.
לא נשאר אלא לאחל לכם המון שעות של הנאה עם המתכון המדהים הזה! אם קיבלתם סקרנות ושובבות כדי לשתף עם חברות, אל תהססו! זה מתכון שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו, אז למה לא להקליט את החוויות שלכם או לשתף אותו ברשתות החברתיות? שזה יהיה מושלם! לשמור את המתכון בשביל הבוקר הבא – כי אתם לא רוצים לפספס את הפנקייקים האלה!