פסטה עם פטה ועגבניות שרי
אתם יודעים את התחושה הזו כשאתם פותחים את המקרר ושואלים את עצמכם מה להכין לארוחת ערב? יש רגעים בהם מתחשק לנו להכין משהו מהיר, טעים ומיוחד, ורובנו מורידים את הרעיון הזה מהשולחן כי זה נראה קשה מדי או לא מספיק מפואר. ובכן, פסטה עם פטה ועגבניות שרי תתאים בול לניסיון הזה. הריח של העגבניות והפטה הנמסות עם תבלינים כמו בזיליקום ושום, ממולאת באורח חיים ים-תיכוני, הוא בהחלט מה שראוי להוקיר. מדובר במנה שמזמינה אותנו לקיץ גם כשזה לא קיץ, וגם אם אתם לא יכולים לעבור לשולחן בפאר, תוכלו להרגיש כאילו אתם אוכלים על חוף ימה של יוון. מדובר באוכל שהופך להיות מדהים עם כל ביס, וידענו כבר שזה יקרה. המנה הזו גם ממכרת, כך שתהיה לכם בעיה במציאת סיבה להשאיר שאריות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנת אוכל משגעות
הרכיבים הדרושים
לא משנה אם אתם מתכננים להכין את המנה ליום רגיל או לאירוע מיוחד, הרכיבים כאן הם פשוטים וזמינים. הטעמים מתחברים בצורה מושלמת, והמנה הזו היא כמו חיבוק חם בעידן קר:
- 250 גרם פסטה (ספגטי או פנה, תלוי בטעם שלכם)
- 200 גרם פטה מעודנת או דרכם של אלה המעדיפים טופו או גבינת שקדים (לטבעונים)
- 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 3 שיני שום קצוצות
- 50 מ"ל שמן זית איכותי
- תיבול: מלח, פלפל, וזילט בזיליקום טרי בקרוב ל-20 עלים
שימו לב! במקרה ואתם סובלים מאלרגיות או מגבלות דיאטטיות, ניתן להשתמש ברכיבים חלופיים כמו גבינת קשיו או שמן קוקוס, שיכולים להתאים למתכון הזה יפה.
שלבי ההכנה
לאחר שקיבלתם את כל המרכיבים, המהירות כאן היא האקט הקובעי. חמודים, זה ממש פשוט:
- בשלו את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח במשך כ-8 עד 10 דקות, עד שהפסטה תהיה אל דנטה ואוורירית.
- בזמן שהפסטה מתבשלת, חממים שמן זית במחבת גדולה.
- הוסיפו את השום הקצוץ למחבת וטגנו עד שיתחיל להסמיך.
- הוסיפו את העגבניות השרי למחבת ותחילו לבשל כ-5 דקות, עד שהן מתרככות.
- סננו את הפסטה, הוסיפו אותה למחבת עם עגבניות ושום.
- הוסיפו את גבינת הפטה החתוכה לקוביות והמשיכו לערבב עד שהגבינה מתחילה להימס.
- תיבלו במלח, פלפל וזילט בזיליקום, ערבבו היטב.
- הוציאו מהכיריים והגישו חם, עם בזיליקום קצוץ מעל.
כעת, במדריך המהיר הזה, אתם יכולים להפוך למאסטרים של פסטה גבוהה! כשאתם מסיים, תשקול להוסיף אגוזי פקאן קלויים או צנוברים קצוצים לתוספת טעם ואנרגיה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו כל מתכון, גם כאן יש מקום לשדרוגים. מהנסיון שלי, אני ממליץ להוסיף חריף קטן אם אתם אוהבים, כמו פרוסות חריף צ'ילי. למי שמחפש לעבות את המנה, מוסיפים עלי רוקט או פטרוזיליה קצוצה. ישנם גם אפשרויות למי שרוצה לקחת את זה צעד קדימה עם פרוסות דגים מעושנים.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשדרג את הטעם של הפסטה? הוספת מעט מיץ לימון טרי בסוף יכולה להרגיש כמו נגיעה של קסם!
האם אפשר להשתמש בפסטה מקמח מלא? בהחלט! זה מוסיף ערכים תזונתיים ומספר טעמים נוספים.
איך מאחסנים שאריות? במקום לסיים את כל המנה, שתפו עם שאר הסועדים. ובכל מקרה, השארית נשמרת במקרר עד 2 ימים.
האם המתכון מתאים לילדים? הוא מושלם, הילדים יוכלו לאכול את זה עם אצבעותיהם, נכון, הם לא יכולים לשאת במטבח, אבל הם בהחלט יכולים ללקק את האצבעות!
אפשר להכין את המנה ללא גלוטן? כמובן! ניתן להשתמש בפסטה מקמח תפו\"ת או פסטה חלבון.
מה אם אני לא אוהב שיני שום? אתם יכולים להחליף את השום באבקת שום או להשמיט אותו לחלוטין. המנה תהיה לא פחות מדהימה!
האם אפשר להשתמש בנעצים אחרים? אפשר! אבל נשמרים בסיכון, לבחור בסוגים רוטטים כדי לא לפגום בטעם.
מה אני יכול להגיש לצד זה? סלט ירוק מרענן בהחלט יהיה תוספת אידיאלית. אל תטעו! זה גורם לכך שהכנסת חיים לדינמיקה של הארוחה.
יהיה צורך להכין את הפסטה על כירה? כן. כדי להרגיש במיטבכם. כשתהיה לכם פסטה באיכות גבוהה, אתם פתאום מרגישים כמו שף מסעדה.
איפה אני יכול למצוא פטה מקומית? בדקו בסופרמרקטים, או חפשו חנויות גבינות מיוחדות, אתה תופתע מהאפשרויות!
אז, אם אתם משוגעים ומעוניינים להכין מנה מדהימה שתזמין את כל החברים לארוחה – תעשו זאת! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על החוויה הזו. תגלו עד כמה חיות עולמכם יכולים להיות!