פשטידת בצל פרווה מדהימה ב-10 דקות
פשטידת בצל היא לא סתם פשטידה – זו יצירת מופת! מהמם זה לא מספיק, כי מה שאנחנו נבנה כאן הוא משהו שלא תצליחו לעמוד בפניו. בואו נדמיין את הרגע שבו אנחנו פותחים את התנור, והריח המשגע של הבצל המטוגן מתחיל למלא את המטבח. בצל זה לא רק ירק – מדובר בחוויה, וכשהוא משתלב עם המרכיבים המדויקים, אנחנו מקבלים פשטידת בצל פרווה, כל כך נימוחה וטעימה, שתגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות. מדליקים, נכון? אז בואו נצלול לתוך המהות של המתכון המופלא הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- משך הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: פשוט מאוד
- מנות: ל-4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הפשטידה המדהימה הזו, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים, אך כל כך טעימים. רגע לפני שאתם קמים לגשת למטבח, הנה מה שאתם צריכים:
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 2 גזרים בינוניים, מגורדים
- 2 ביצים (או תחליף ביצה לטבעונים)
- 1/2 כוס קמח (מומלץ קמח תפוחי אדמה לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מעניין לציין שבצל לא רק מוסיף טעם, אלא גם נחשב לבריאותי – הוא מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. בצל עשוי לסייע בשמירה על הלב, ויש לו סגולות אנטי-דלקתיות. אז למה לא ליהנות גם מהבריאות וגם מהטעם המושלם?
מרכיבים חלופיים
שלט החן של פשטידת הבצל הוא במרכיביה, אך תמיד אפשר לנסות לחדש. במקום קמח רגיל, אפשר להשתמש בקמח חומוס שהוא טעים וכך לייצר גרסה צמחונית שמתאימה למקפידים על תזונה בריאה. באותה מידה, אפשר להחליף את הבצל בפטריות או בשילוב של ירקות אחרים – תנו לדמיון שלכם להוליך אתכם!
שלבי ההכנה
מהנסים שלי, הכנת הפשטידה הזו כל כך קלה כך שהיא תהפוך לאחת מהפייבוריטיות שלכם מאד במהרה. בואו נראה איך מכינים אותה:
- חמים את השמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף וזהוב.
- מוסיפים את הגזר ומבשלים יחד מספר דקות.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם מים, מלח ופלפל.
- יוצקים את התערובת לקערה עם הבצל והגזר.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהקמח נמס בתערובת.
- מטגנים בכפות מהתערובת במחבת עד שהפשטידות משוגעות ונהיו זהובות משני הצדדים.
- המשיכו לטגן את שאר התערובות עד שתגמרו.
- מניחים על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
- מגישים חם עם טבלינים שאוהבים!
לאחר הכנת הפשטידות, אל תשכחו להפתיע את האורחים שלכם במשהו נחמד בצד. מומלץ להכין רוטב יוגורט עם שום או טחינה עם לימון. התוספות המיוחדות יכולות לשדרג את המנה ולהפוך אותה לאגדה של ממש!
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמובן שניתן לשדרג את הפשטידה עם תוספות לרוב. ניתן לשים בתערובת גבינה מותכת – זה מעלף. גם פרוסות פטריות מטוגנות יוסיפו מימד נוסף. אם אתם חובבי חריף, כמה צ'ילי קצוץ יכניסו ניצוץ לתוך המנה. האפשרויות אינסופיות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפשטידה בתנור?
פשטידת הבצל טורפת את כל ההגדרות שלה אם מכינים אותה בתנור. אפשר לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפילו לשרוף מעט גבינת מוצרלה על גבי הפשטידה לפני מבשלים.
האם ניתן להכין גרסה ללא ביצים?
כן, בהחלט. אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בשיבולת שועל. יצטרכו להיות בסכום הנכון כך שהתערובת לא תתמוסס.
איך אני יכול לאחסן את הפשטידה?>
אפשר לשמור את הפשטידה במקרר עד 3 ימים בכלי סגור. אם רוצים, אפשר גם להקפיא את הפשטידות מראש ולהפשיר אותן למחרת באותה הדרך המיועדת.
האם זו מנה מומלצת לדיאטה?
במידה ומשתמשים בקמח מלא או קמח חומוס, זו יכולה להיות מנה בריאה יחסית, דלת פחמימות.
כמה תוספות מומלצות למנה הזו?
רוטב יוגורט עם שום או טחינה יוצרים את השילוב המושלם. אפשר גם להגיש עם סלט ירוק מרענן בצד.
אפשר להכין פשטידה בלי טיגון?
בהחלט! אפשר להכין אותה על גריל טוסטר או בתנור, רק היטיבו לשים מעט שמן כדי לשמור על לחות.
מה אפשר לשים כחלופה לגזר?
אפשר להשתמש בקישוא או אפילו בפטרוזיליה קצוצה כדי להוסיף טעם ייחודי.
האם אני יכול להשתמש בגזר קפוא?
כמובן! גזר קפוא יהיה בסדר גמור, רק יתכן שיצטרכו להיות ארוכים בתהליך הטיגון.
איך אני יודע שהפשטידה מוכנה?
כאשר הפשטידה משגעת ודהו זהובה ולחץ קל עליה ירגיש יציב, היא מוכנה!
כמה זמן היא נשמרת במקרר?
כפי שצוין קודם, היא טובה במקרר עד שלושה ימים, אך ממליצים לאחסן בכלי סגור.
לסיכום, פשטידת הבצל הזו היא דרך נהדרת לשדרג את הארוחה המשפחתית ולפתות את האורחים. היא כה פשוטה, מהירה ומעל הכל – מדהימה! אחרי שכבר הכנתם אותה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו לכולם לדעת על היצירה המעולה הזו!