פשטידת כרוב וגבינות שתשנה לכם את הארוחה

פשטידת כרוב וגבינות – המנה שתגרום לכולם לבקש עוד!

אף פעם לא התגעגענו כמו בשבועות האחרונים לקצת חום ביתי, נכון? אז מה אם נתחיל את השבוע עם פשטידת כרוב וגבינות שכזו, שהריח שלה ממלא את הבית והטעמים שלה פשוט מדהימים? מדובר כאן על פשטידה שהתכונה המופלאה שלה היא שהיא מכילה רכיבים זמינים וטעימים, ואם תוסיפו לה גבינות שממיסות לכם את הלב – תהיו בשיא האושר. הכי טעים שיש!

זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 30 דקות | רמת קושי: פשוט | עבור: 6-8 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: פשוט
  • מניחים בבישול: 6-8 מנות

הפשטידה הזו היא פשוט חלום! היא גם מאוד משגע וגם ממקרת. קחו רגע לדמיין את המפגש עם החברים או עם המשפחה, כל הפה מתמלא בטעמים עשירים, והכרוב הטרי יחד עם הגבינות הנמסות מחממים את הלב. פשטידת הכרוב והגבינות היא לא רק מנה, היא סיפור!

הרכיבים הדרושים

  • 1/2 ראש כרוב מקולף ומגורר
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 200 גר' גבינת פטה מפוררת
  • 200 גר' גבינת מוצרלה קצוצה
  • 3/4 כוס קמח לבן (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/4 כוס פנקו (או קמח תפו”א לרטיבות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של כמון
  • 2 כפות שמן זית (או כל שמן שאתם אוהבים)
  • תיבול לפי הטעם (אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה או מתוקה)

כמו שאתם רואים, מדובר כאן במרכיבים קלאסיים של סבתא, אך עם טוויסט חדשני! פשטידת הכרוב הזו מתאימה לכל אחד, וגם אם אתם טבעונים או רגישים לגלוטן, תמיד יש חלופות נהדרות. פשוט החליפו את הגבינות בחלופות טעימה ומתקבלים טעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות שיבולת שועל וטחינה קלוריות שלא תרצו לפספס!

שלבי ההכנה

  1. מניחים את הכרוב במגבת ופשוט סוחטים אותו היטב, עד שכל הנוזלים יוצאים ממנו.
  2. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל קצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף ורך.
  3. מניחים את הבצל המטוגן בקערה יחד עם הכרוב המומס.
  4. מוסיפים את הביצים, גבינת הפטה והמוצרלה ומערבבים היטב.
  5. מתבלים במלח וכמון ומוסיפים את הקמח בהדרגה, עד שהעיסה מתחילה להתגבש.
  6. משמנים תבנית אפייה בקצת שמן ומעבירים את התוכן לתוכה.
  7. מפזרים מעל את הפנקו אם השתמשתם, וזה נותן גבשושיות חמימות!
  8. אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 דקות, עד שהפשטידה משגעת וצהובה.

אחרי ששמתם אותה בתנור, חשוב לשים לב לריח שמתחיל למלא את הבית. הריח הזה הוא חווית חגיגה שפשוט מטלטלת וכל אחד יחשוב שזו הפשטידה הכי אגדה שיש!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הפשטידה הזו היא בהחלט אבן דרך בצד החוסן הקולינרי שלכם! הוספה של עשבי תיבול כמו קצוץ פטרוזיליה או שמיר יכולה להעניק לפשטידה הזו טוויסט נהדר. בנוסף, אם אתם חובבי חריף, למה לא לזרוק פנימה כמה פלפלים חריפים קצוצים? או אם אתם בעד מזון בריא יותר, תוכלו להחליף את הקמח בקמח שקדים – זה יעניק לפשטידה מרקם אוורירי במיוחד.

שאלות ותשובות

איך אני יכול להפוך את הפשטידה לטבעונית?
אחת ההחלפות הנפלאות היא להשתמש בגבינת טופו מעורבת עם קצת שמן זית וקטניות. אפשר גם להוסיף קמח חומוס במקום ביצים.

מה לעשות אם אין לי גבינת פטה?
תוכלו להשתמש בכל גבינה רכה אחרת כמו גבינת ריקוטה או אפילו גבינת סויה לפליאיאן.

האם אפשר לאפות את הפשטידה בתבנית מלבנית?
בוודאי! תבניות מלבניות יתאימו מאוד. רק שימו לב שהזמן עלול להשתנות, אז בדקו את הפשטידה לפי הצורך.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין קבב טורקי שממכר כל פעם מחדש

איך שומרים על הפשטידה?
מומלץ לשמור את הפשטידה במקרר במיכל אטום. ניתן גם לחמם אותה במיקרוגל או בתנור לפני ההגשה.

מה כדאי להגיש בצד של הפשטידה?
תוספת של סלט ירוק מרענן תשתלב מצוין! גם יוגורט עם עשבי תיבול יכול להיות תוספת מושלמת.

האם יש חומרים שאני צריך להזהר מהם?
אם אתם רגישים לגלוטן, הקפידו להשתמש בקמח תפו”א או חלופות אחרות.

האם ניתן להשתמש בכרוב אחר מלבד כרוב רגיל?
בהחלט! אפשר לנסות כרוב סגול או אפילו ברוקולי קצוץ.

כמה זמן אפשר לשמור פשטידת כרוב?
הפשטידה שומרת היטב למשך כמה ימים במקרר, אבל אנחנו ממליצים להנות ממנה טרייה!

האם אפשר להכין את הפשטידה מוקדם יותר?
בוודאי! אפשר להכין אותה יום לפני ולהשאיר במקרר, כך טעמיה יתמזגו פחות או יותר.

האם יש לכם טיפים לשדרוג מתכונים אחרים?
תמיד אפשר לשדרג מתכונים עם תוספות שונות – פירות יבשים, אגוזים או קוואקר. זה רק מוסיף טעמים חדשים ומרגשים!

בסופו של דבר, אם אתם כבר מתכוונים להשקיע, אני ממליץ על שיתוף המתכון הזה עם חברים, לא רק כי זה יעזור לכם, אלא כי פעם אחת שתתנסו, אוהבים לא יעצרו לבקש ממכם להכין שוב ושוב לכולם!

Scroll to Top