"`html
פשטידת מחמר בתנור – מנה בייתית שמביאה זכרונות
תארו לעצמכם ארוחת ערב עם פשטידה חמה, פריכה בחוץ ורכה מבפנים. כן, אנחנו מדברים על פשטידת מחמר שהיא לא פחות מאגדה. מדובר במנה שגם אם תטעמו אותה, בהחלט תרגישו שבתוך כל ביס אתם מקבלים מחמאה חמה מהעולם. הפשטידה הזו משגעת, מדהימה ובעיקר היא מושלמת להגשה בשולחן. מתכון זה מדגיש את תחושת הביתיות ואת הניחוחות שעוטפים אותנו. לכל ביס יש קסם שמזכיר לנו את הארוחות של סבתא, שמפנקות אותנו במטעמים שאין להם תחליף.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנה מספקת: 8-10 סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פשטידת מחמר מדהימה, יש לכנס את הרכיבים הבאים, אשר כל אחד מהם מוסיף נגיעה של טעם וניחוחות מפתיעים:
- 500 גרם קמח לבן
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס גבינת פטה (או גבינה צהובה למי שמעדיף)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה (כדי לתת צבע)
- 1 כף סומאק
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון (אפשר להוסיף גם קימל)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים מתכון שיהיה גם טבעוני, תוכלו להחליף את הביצים ב-150 גרם תפו”א מבושל ומעוך. בנוסף, גבינת הפטה יכולה להיות מוחלפת בגבינת טופו או גבינת סויה. בעצם, השמיים הם הגבול ואפשר להתנסות עם טעמים שונים של גבינות.
שלבי ההכנה
לאחר שיש לכם את הרכיבים במטבח, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה המרגשת של הפשטידה המהממת:
- מחממים תנור על טמפרטורה של 180 מעלות.
- בקערה גדולה, מאחדים את הקמח, המלח והפפריקה.
- מוסיפים את המים הפושרים לאט לאט ומערבבים עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- מוסיפים את השמן, גבינת פטה, הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה והכמון ומערבבים עד שנוצר תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים ולשים עד שהתערובת חלקה.
- שומעים תבנית עגולה בת 30 ס"מ עם נייר אפייה כדי למנוע הידבקות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת כף.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני החיתוך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
משהו ששווה לנסות הוא להוסיף לתערובת ירקות קצוצים, כמו קישוא או גזר, שיכולים להפוך את הפשטידה ליותר צבעונית ומגוונת. ואם בא לכם לפנק את עצמכם, פזרו מעל את גבינת המוצרלה לקראת סיום האפייה. גבינת המוצרלה תיתן שכבת גבינה נמסה שאי אפשר לעמוד בפניה!
שאלות ותשובות
מה מייחד את הפשטידה הזו?
הפשטידה הזו משובצת בהרבה ניחוחות וטעמים, והשילוב של הגבינת פטה עם התבלינים יוצר חוויה חושית עבור כל סועד.
האם אפשר להכין את הפשטידה מראש?
בהחלט, תוכלו להכין את הפשטידה מראש ולשמור אותה במקרר. זה אידיאלי אם אתם מתכננים אירוע או ארוחה משפחתית.
מה אפשר להגיש עם הפשטידה?
הפשטידה יכולה להשתלב נהדר לצד סלט ירקות טרי עם רוטב לימון, או אפילו עם רוטב יוגורט מעניין.
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
בוודאי! תקפיאו את הפשטידה לאחר קירור. ניתן לחמם אותה בתנור כשיש צורך.
מה כדאי לשים לב אליו במהלך האפייה?
שימו לב לפשטידה בזמן האפייה. כל תנור שונה ויכול להיות שייקח לה יותר או פחות זמן להתבשל בהתאם לדרגה.
איך יודעים שהפשטידה מוכנה?
כאשר הפשטידה מתייצבת ומקבלת גוון זהוב ומעט פריך בחוץ, זה סימן נהדר שהיא מוכנה.
איזה תיבול אפשר להוסיף?
אין גבולות! תיבול באורגנו, בזיליקום או אפילו תיבול חריף יכול מאוד לשדרג את המנה.
איך מקבלים פשטידה גבוהה ונפלאה?
כאשר אתם מכניסים את התערובת לתנור, השאירו לה תרבות תנופה – היא תתפוס גובה מושלם!
האם יש הבדל בין פשטידת מחמר לתחפושת?
ההבדל העיקרי הוא שהמחמר הוא יותר מתובל ופחות מגרה מטעמה של הפשטידה הכבדה.
מדוע אני צריך לשתף את המתכון הזה?
פשטידת מחמר היא אמיץ ומדהימה. שתפו אותה לשולחנות שכוללים משפחה, חברים וכל מי שאוהב אוכל ביתי טוב. כל אחד יודה לכם אחרי ביס אחד!
נראה לי שהפשטידה הזו רצתה לצאת לעולם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים וקרובים, ואולי אפילו לארגן ערב פיצות מחמר באווירה של כיף סביב השולחן!
"`