פשטידת פטריות ללא קמח וללא גבינה שכבשה את הלבבות

פשטידת פטריות מדהימה ללא קמח וללא גבינה

עצרו הכל! אתם עומדים לגלות את המתכון הכי טעים שיש לפשטידת פטריות. זה לא סוד שהפטריות הן מרכיב אגדי, וברגע שתטעמו מהפשטידה הזו, תבינו למה אנחנו כל כך מתלהבים. מדובר במנה שמתאימה לכל ארוחה, וההכנה שלה היא כדבר קליל כמו להעביר את השלט בטלוויזיה. אז בואו נתחיל במסע הקולינרי שלנו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי המתכון?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל- 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפשטידה המדהימה הזו, אנחנו נזדקק למבחר רכיבים שניחנתם בהם בריאות וברק. קחו בחשבון שהפשטידה הזו דל פחמימיות ובלי קמח, כך שהיא מתאימה גם לכל מי שמקפיד על תזונה בריאה. בואו נתחיל עם הרשימה!

  • 500 גרם פטריות טריות (מגוון סוגי פטריות, כמו שמפיניון, פורצ’יני ופטריות יער)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 ביצים גדולות
  • 3 כפות קמח תפו”א
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית אבקת שום (למי שאוהב)

אם אתם רוצים להוסיף עוד טאצ' של טעמים, אפשר לשלב גם גבינת פטה או פפריקה חריפה. אבל, אנחנו מתמקדים במנה טבעונית לחלוטין, אז שימו לב להישאר עם רכיבים על טהרת הפטריות.

שלבי ההכנה

הפשטידה המעולה הזו כה פשוטה להכנה, שהיא תרשים לכם את היום! יש להקפיד על הכנת המכלולים שלנו כהלכה כדי להגיע לתוצאה המושלמת.

  1. נחמם שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן אותו עד שהוא מתחיל להתרכך.
  3. נחתוך את הפטריות לקוביות קטנות ונספוג את כל הטעמים יחד עם הבצל.
  4. נוסיף את הכמון, מלח ופלפל שחור למחבת, ונבשל עד שהפטריות משחררות את הנוזלים שלהן ויתערבבו היטב.
  5. נעביר את התערובת לקערה גדולה ונמתין שתתקרר.
  6. נוסיף את הביצים וערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  7. נוסיף את קמח התפו”א והפטרוזיליה, ונערבב שוב עד שהתערובת סופגת את כל הנוזלים.
  8. מחממים טיפה שמן במחבת ונשפוך לתוכה חצי מהתערובת ליצירת פשטידה בגובה סביר.
  9. מברישים את הפשטידה בשמן ונבשל על חום בינוני במשך כ-5-7 דקות עד שהצד התחתון הזהוב.
  10. מנערים בעדינות בעזרת ריבון ומבשלים עוד 5-7 דקות על הצד השני.
  11. מוציאים ומניחים על רשת לצינון.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סביצ'ה סלמון מתכון קל ומפנק שתאהבו

שדרוגים ותוספות

אין גבול לרעיונות שיכולים לשדרג את הפשטידה שלנו! ניתן להוסיף לתערובת גם כמה קמצוצים של אגוז מוסקט או פפריקה מתוקה. אם אתם רוצים טוויסט טעים במיוחד, למה לא לנסות להוסיף גבינת מוצרלה קצוצה? מעניין, נכון? אפשר גם לוותר על הקמח ולבצע את המתכון רק עם פטריות לטעם מיוחד ואורגני עוד יותר.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי קמח תפו”א? ניתן להשתמש בקמח תפו”א אחר כמו קמח מצה או גם קמח קינואה שיתאים למי שנמנע מגלוטן. זה יוצר טקסטורה שונה אך עדיין ללא פשרות בטעם.

האם ניתן להכין מראש את הפשטידה? בהחלט! אפשר להכין את הפשטידה מראש ולהקפיא אותה. רק הקפידו לחמם אותה שוב לפני ההגשה כדי לשמור על הטעם!

כיצד ניתן לשמור על טריות הפשטידה? אם עדיין נותר ממנה, כדאי לאחסן אותה בכלי סגור במקרר. היא יכולה להחזיק עד 3 ימים, ולאחר מכן בישול מחדש נותן תחושת רעננות.

לכמה זמן הפשטידה נשמרת? בתנאי שהשמתם אותה במיכל אטום, היא תישאר טרייה במקרר עד 3 ימים.

האם אפשר להכין גרסה צמחונית? בוודאי! כל דבר שקשור בחלב אפשר לשדרג, לשים גבינת פטה או רכיבים נוספים כדי לתת טאצ' אחר.

מה עושים אם רוצים תיבול מרענן? מוסיפים רצועות גזר או קישואים דקיקים לתערובת לפשטידה עם טוויסט נוסף של טעמים!

האם אפשר להכין פשטידה בתבנית? בהחלט! אם אתם רוצים להכין בגובה גבוה, בהחלט ניתן לשפוך לתבנית ולאפות בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות.

מה הכי משתלב לצד הפשטידה? סלט ירקות קיץ מרענן, יוסיף עוד צבע ויטמינים למנה המדהימה שלכם.

האם אפשר להכין פשטידת פטריות עם תוספות אחרות? כמובן! אפשר להוסיף ראשים של ברוקולי, תרד או אפילו גם קוביות קישוא.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגה בחושה עם קמח שקדים ללא סוכר שתשגע אתכם

כל כמה זמן אפשר לשדרג מתכוני פשטידות? כל פעם תוסיפו רכיבים טעמים, משחקים עם תיבולים ומרגישים את השדרוגים. בקיצור – אל תהססו להיות יצירתיים!

אז מה עכשיו? אין ספק שנפלאות הפשטידה המושלמת הזו ממתינות לכם במטבח. תודו לי מאוחר יותר! זה הזמן לשתף את המתכון עם כל החברים שלכם וליצור סביבה קולינרית משגעת! בואו נתפוס את השף שבכם!

Scroll to Top